Dobíjení vybité autobaterie
Dobíjení vybité autobaterie
Tak jsem dnes nenastartoval. T25, 1.8VVTi. Můžu normálně vyndat baterii třeba na 12h, nabít a pak ji vrátit? Nerozhází (neznefunkční) se tím v autě něco zásadního? Nebo radši baterii nevyndávat a připojit nabíječku přímo po kapotou?
Re: Dobíjení vybité autobaterie
Zalezi aku mas kvalitnu nabijacku a aky akumulator.
-akumulator : bezudrzbovy , obycajny-doliat des.vodu,gelovy
-nabijacka : automaticka-CTEK,klasicke...
Poz.
Pri mojomm Aurise I.gen navigacia TNS 510-pri odpojeni akumaulatora-potom pripojeni musim dat SD kartu s mapami inak elktronika nefunkcnááá.
Ked sa som to robil prvy krat obrazovku navigacie som si nevsimol co vypisuje.
Auto neslo nastartovat-nic nesvietilo na palubke - prekvapenie-tlak 500 na 300-hroza co sa deje s autom.
Az potom ked som sa po case pozrel na obrazovku navigacie som sa zasmial. V navode ziadna informacia...
TOYOTE - po tel.info. vysvetlili ze jeto ochrana auta...AKÁ???
-akumulator : bezudrzbovy , obycajny-doliat des.vodu,gelovy
-nabijacka : automaticka-CTEK,klasicke...
Poz.
Pri mojomm Aurise I.gen navigacia TNS 510-pri odpojeni akumaulatora-potom pripojeni musim dat SD kartu s mapami inak elktronika nefunkcnááá.
Ked sa som to robil prvy krat obrazovku navigacie som si nevsimol co vypisuje.
Auto neslo nastartovat-nic nesvietilo na palubke - prekvapenie-tlak 500 na 300-hroza co sa deje s autom.
Az potom ked som sa po case pozrel na obrazovku navigacie som sa zasmial. V navode ziadna informacia...
TOYOTE - po tel.info. vysvetlili ze jeto ochrana auta...AKÁ???
Akumulátor mám předpokládám bezúdržbový. Dolévací jsem už nikde neviděl ani nepamatuju.
Nabíječku mám obyčejnou - asi je to tato ABSAAR 6A http://www.conrad.cz/nabijecka-autobate ... -v.k842126
Navigaci nemám. Mám autorádio s CD changerem W58832.
Nabíječku mám obyčejnou - asi je to tato ABSAAR 6A http://www.conrad.cz/nabijecka-autobate ... -v.k842126
Navigaci nemám. Mám autorádio s CD changerem W58832.
xtreo:
URCITE ODPOJIT AKUMULATOR....nabijacka nevhodna na pripojenie ....(U/V) moze poskodit elektroniku auta!!!
Co urobi autoradio - NEVIEM?
URCITE ODPOJIT AKUMULATOR....nabijacka nevhodna na pripojenie ....(U/V) moze poskodit elektroniku auta!!!
OK, takže když si pořídím např. CTEK XS 5.0 TEST&CHARGE, 12V, 5A, tak to budu moct nabíjet přímo pod kapotou předpokládám. Případně preventivně před zimou a během zimy připojit na dobití. S tou obyčejnou nabíječkou jsem to nechtěl preventivně dobíjet, protože jsem se zase bál toho, že bych to mohl přebít... Těm LEDkám se tam nedá moc věřit.
Pak mám teda ještě modelářskou nabíječku Turnigy Accucel-6 50W 6A, kterou by měly jít nabíjet i autobaterie, ale neměl jsem odvahu to zkoušet.
Pak mám teda ještě modelářskou nabíječku Turnigy Accucel-6 50W 6A, kterou by měly jít nabíjet i autobaterie, ale neměl jsem odvahu to zkoušet.

CTEK XS 5.0 TEST&CHARGE, 12V, 5A, tak to budu moct nabíjet přímo pod kapotou předpokládám - ÁNO!!!
ABSAAR 6A- TIE LEDKY INFORMUJU O STAVE NABIJANIA-NIE VELKOSTI NAPETIA POCAS NABIJANIA !!!
OSOBNE SOM ZASTANCOM DEMONTAZE AKUMULATORA -precistenie kontaktov...atd
ABSAAR 6A- TIE LEDKY INFORMUJU O STAVE NABIJANIA-NIE VELKOSTI NAPETIA POCAS NABIJANIA !!!
OSOBNE SOM ZASTANCOM DEMONTAZE AKUMULATORA -precistenie kontaktov...atd
- Rolling Dog
- Řidič
ked vyberam baterku z auta, aby som ju doma nabil,
tak najprv pripojim na svorky taku mensiu bateriu z motorky,
potom svorky odpojim od auto baterky a auto (radio, riadiaca jednotka, central. zamykanie...)
zostane pod napetim. po nabiti je postup opacny.
keby som mal v garazi zavedenu elektrinu, spravim si nejaky stabilzovany zdroj 12 V
a nemusim/nemusis pouzivat nahradnu baterku.
bacha, zapojenie tych dvoch bateriek, musi byt paralelne, aby zostalo napetie 12voltov !

tak najprv pripojim na svorky taku mensiu bateriu z motorky,
potom svorky odpojim od auto baterky a auto (radio, riadiaca jednotka, central. zamykanie...)
zostane pod napetim. po nabiti je postup opacny.
keby som mal v garazi zavedenu elektrinu, spravim si nejaky stabilzovany zdroj 12 V
a nemusim/nemusis pouzivat nahradnu baterku.
bacha, zapojenie tych dvoch bateriek, musi byt paralelne, aby zostalo napetie 12voltov !

Naposledy upravil(a) Rolling Dog dne čtv 05.01.2017, 13:57, celkem upraveno 1 x.
Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
Rolling Dog:
Beriem to ako dobre tech.riesenie-OK.
Okrem auta mam uz len bicykel a ten...
Beriem to ako dobre tech.riesenie-OK.
Okrem auta mam uz len bicykel a ten...
Elektronika auta je vypnuta, pocitam. Ale i kdyby nebyla, nabijecka pri neposkozene baterii rozhodne bezpecne napeti neprekroci (doporucuju se podivat, co lita v palubni siti za behu motoru pro srovnani).MiBo píše:xtreo:
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

awe_cz:
Pprecitaj si moj prvy prispevok!
Ale co sa odohra pri odpojeni akumulatora.
(radio -nebude potrebovat nahodou kod...atd?)
Co U/V u nabijaciek tak ake ausus si dokazu ludia kupit aby usetrili?
...napeti neprekroci...potom ked odide "RJ "je neskoro!!!
(treba vydiet elek.schemu)
MODERNE NABIJACKA (napr. CTEK) TO INE KAFÍČKO.
(nevlastnim -CTEK)
INFO:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 11&t=38723
Pprecitaj si moj prvy prispevok!
Ale co sa odohra pri odpojeni akumulatora.
(radio -nebude potrebovat nahodou kod...atd?)
Co U/V u nabijaciek tak ake ausus si dokazu ludia kupit aby usetrili?
...napeti neprekroci...potom ked odide "RJ "je neskoro!!!
(treba vydiet elek.schemu)
MODERNE NABIJACKA (napr. CTEK) TO INE KAFÍČKO.
(nevlastnim -CTEK)
INFO:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 11&t=38723
Naposledy upravil(a) MiBo dne čtv 05.01.2017, 14:20, celkem upraveno 1 x.
Objednal jsem CTEK MXS 5.0, 12V 0.8A/5A NEW, tedy tu verzi bez funkce TEST. Co jsem koukal do manuálu, tak mi to přijde k ničemu, to je lepší si vzít voltmetr. Aspoň budu moct preventivně občas dobíjet a nestrachovat se, že zapomenu odpojit nabíječku a budu třeba celou noc přebíjet.
DOBRY VYBER!
Ale objednal si aj prislusenstvo.
Natrvalo pripojis na akumulator-kabel-jeden koniec ocka druhy koniec konektor na nabijacku!
https://www.battery-import.sk/ctek-prislusenstvi--/
Ale objednal si aj prislusenstvo.
Natrvalo pripojis na akumulator-kabel-jeden koniec ocka druhy koniec konektor na nabijacku!
https://www.battery-import.sk/ctek-prislusenstvi--/
Ano, objednal jsem CTEK M10 a taky CTEK BUMPER.
V tom eshopu měli jenom M10, tak mě nenapadlo, že jsou i M8 a M6, tak snad to bude pasovat.

A urcite by ti stacila sikovna Lidlacka za 17E.... 4 rokom, 3 auta, neodpajam, doporucujem...ale holt neni na nej CTEK....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Ale prosimte, baterka napeti z nabijecky srazi na hodnotu vyrazne nizsi nez beznych 14V, co jde z alternatoru. To, co linkoval, je uplne zakladni zarizeni - trafo, graetz, hotovo. Tam se fakt napetova spicka objevi dost tezko.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007