Odhmlievanie skla
Odhmlievanie skla
Chalani dnes som išiel 30 km trasu s ofukom čelného skla na plný výkon ,a na displeji mi vkuse vybehovala hláška že si mam odhmlit alebo vyčistiť sklo.Sklo bolo čisté. Neviem za boha prísť na to jak odhmlievat celne sklo.Corolla 2016. Dik za radu
-
- Věčnej rejpal
Re: Odhmlievanie skla
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 19:21, celkem upraveno 1 x.
- Standa50
- Manager Týmu
Ty máš vyhřívané čelní sklo? Já mám tedy aurise,ale v žádném stupni výbavy jsem vyhřívané čelní sklo nenašel.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
mam vybavu active s packetom trend+. Mam asi len ohrev zadneho okna a spetnych zrkadiel.Niekde som cital ze treba pouzivat klimu,len sa mi to zda neekonomicke ked je vonku jak dnes -6 stupnov. Nie je na to nahodou tlacitko fastsoft? Lebo v knizke je otom popisane skoro nic 

-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 19:21, celkem upraveno 1 x.
- Standa50
- Manager Týmu
Tak to jo.Z tvého příspěvku vyznělo,že máš el.vyhřívané čelní sklo.U mě,pokud se mi zamlží čelní sklo,zmáčknu tlačítko front a klima se sepne automaticky.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 19:20, celkem upraveno 1 x.
Zapinanie klimy pri stlaceni tlacidla FRONT na ofuk predneho skla je automaticke uz minimalne od mojej Corolly E12 z roku 2003.
Zapínání klimatizace mají všechna auta, jelikož při zapnuté klimatizaci běží odvlhčení a o to jde především - zbavit okolní vzduch vlhkosti.
Neviem, čo presne znamená neekonomické používanie klimy keď je vonku -6°C. Ako to navýši spotrebu? Ako sa vôbec vypína klimatizácia? Off? Vtedy ale vypneš komplet aj ofuky aj ohrev, nie? A to sa ti musí všetko zamlžiť, nie? Ja osobne na klime vrtám len do nastavenia teploty a Front tlačítka, ktorým odhmlievam ráno čelné sklo. Nič nevypínam, nevidím absolútne dôvod.dixo píše:Niekde som cital ze treba pouzivat klimu,len sa mi to zda neekonomicke ked je vonku jak dnes -6 stupnov.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
-
- Věčnej rejpal
cc
Ešte poznámku k odmrazovaniu skiel. Neviem ako to robíte vy ale ja na ľad nepoužívam škrabku. Na jednom z predchádzajúcich áut som po jednej zime mal po nej pár škrabancov na čelnom skle viditeľných síce len pod tým správnym uhlom pri slnečnom svite, ale boli tam. A pilo mi to krv, lebo som o nich vedel i keď som ich častejšie nevidel ako videl. Možno som len chytil na škrabku nejaký mikrokamienok (diamant??) a takto sa zadarilo, netuším. Odvtedy používam len metličku na sneh a zimnú zmes do ostrekovača naliatu vo fľaši s rozprašovacím uzáverom na ľad. Naštartujem, zapnem odhmlievanie čelného skla, zmetiem sneh, na ľad nastriekam zmes a čakám, kým sa roztopí. Niekedy kvôli tomu musím ísť o desať minút skôr z domu, ale čo by som pre corolku neurobil. Trošku som si neistý, čo to urobí s tesneniami, to hej.
Sused používa kovovú škrabku
, tvrdí, že mu to sklo nepoškriabe. Až ma trasie, keď ho vidím brať ten krám do ruky. Ja by som si tým tak istý nebol.
Sused používa kovovú škrabku

Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Několik dodatků:
1. Corolla automaticky vypíná klimatizaci, pokud je venku < 0°C. Při 0°C tedy ještě běží, na -1 se vypne.
2. Klimatizace se nevypne, pokud je aktivní ofuk čelního skla.
Také se mi to stalo. Asi měsíc poté, co jsem měl Corollu novou a začalo horší počasí. Opravdu je to mlhou. Včera se mi to stalo znovu. Seděl jsem chvíli ve vymrzlém autě a funěl na čelní sklo bez zapnutého motoru. Stačila tak minutka. Pak jsem se rozjel, začal rozmrazovat přední i zadní sklo (oškrábáno lehce). Vše v pohodě.
Po pár minutách jízdy se foukání vypnulo (vpředu i zadní rozmrazování). Bylo dost pod nulou a klimatizace neběžela. A najednou na dálnici hláška "očistěte a odmlžte čelní sklo". Zapnul jsem foukání na čelní sklo, což samo o sobě zapne klimatizaci. Stačilo tak jet 2 minuty a po zbytek dne už nic. Podle mě to udělá velký rozdíl teplot a zároveň vypnutá nebo málo aktivní klimatizace. Tím foukáním se to spraví, ale chce to chvilku nechat, není to za 10 vteřin hotové.
1. Corolla automaticky vypíná klimatizaci, pokud je venku < 0°C. Při 0°C tedy ještě běží, na -1 se vypne.
2. Klimatizace se nevypne, pokud je aktivní ofuk čelního skla.
Také se mi to stalo. Asi měsíc poté, co jsem měl Corollu novou a začalo horší počasí. Opravdu je to mlhou. Včera se mi to stalo znovu. Seděl jsem chvíli ve vymrzlém autě a funěl na čelní sklo bez zapnutého motoru. Stačila tak minutka. Pak jsem se rozjel, začal rozmrazovat přední i zadní sklo (oškrábáno lehce). Vše v pohodě.
Po pár minutách jízdy se foukání vypnulo (vpředu i zadní rozmrazování). Bylo dost pod nulou a klimatizace neběžela. A najednou na dálnici hláška "očistěte a odmlžte čelní sklo". Zapnul jsem foukání na čelní sklo, což samo o sobě zapne klimatizaci. Stačilo tak jet 2 minuty a po zbytek dne už nic. Podle mě to udělá velký rozdíl teplot a zároveň vypnutá nebo málo aktivní klimatizace. Tím foukáním se to spraví, ale chce to chvilku nechat, není to za 10 vteřin hotové.
-
- Věčnej rejpal