Spotřeba osciluje od 6l/100km do 7.2 l/100km. Extrémy nepočítám a to zejména extrémy směrem dolů. Dá se jezdit i za 5.5 l/100km, pokud Corolla pluje s provozem a člověk jede plynule.
Běžná spotřeba je 6.8-7.0 l / 100km. Naložený kufr, 3 lidi v autě, dálnice Praha -> Plzeň a pak po okreskách až směrem Klatovy. Cca 160 km s částí městského provozu (Praha). Tempomap 140 km/h, při předjíždění tam občas padne i 160 - 170 km/h, pak pustit plyn a nechat tempomap pracovat. Zbytek s provozem po okresce, trasa trochu do kopce. V tomhle jízdním režimu je spotřeba parádní a jsem velmi, velmi spokojený.
Při trasách okolo 50 km/h pouze po okreskách mi to žere okolo 6-6.2 l. Schválně porovnejte, jestli to sedí s Vašimi zkušenostmi 1.6 97 kW. Okolo 10 tisíc mi přišlo, že se motor teprve pořádně zajel a trochu změnil zvuk.
S elektronikou zatím žádné problémy. Když bylo auto nové, občas se mlžily senzory na předním skle. Už se mi to dlouho nestalo. Už jsem si stihl zadělat přední sedačku od čokolády, neboť jsem zhřešil a koupil si KitKat u benzínky