Jak sundat hlavu motoru VVT-i
Jak sundat hlavu motoru VVT-i
Mám Toyotu Yaris Verso 1.3 VVT-i a nejede, mám to u mechanika, jenže ten nemůže sundat hlavu, protože na to potřebuje speciální klíč typu XZN - bit, vnitřní 12-ti hran, vel. 9 a tenhle se běžne nepoužívá - je to japonská specialita. V sadách jsou jen vel. 6-7-8-10-12 atd. Nikde se to nedá sehnat, servisy to nemaj, servis Toyota to neobjedná a klíč nepůjčí. Poradí mi někdo, prosím ?
- Benedictus
- Navigátor
Mechanik to zkoušel inbusem č. 8 což ze začátku vypadalo nadějně, ale když zabral, tak bylo viděl, že by to mohlo jít přes zuby a tak se na to raději vykašlal.
Jinak nástojář udělal z jednoho 12-ti hranu č. 10 menší - přesně na šroub, ale zase při zabrání silou se začaly štípat hrany, takže taky nic.
Už mi zbývá jediná věc a to je, že zítra jedu do Hradce Králové přímo do Toyoty s motorem naloženým v autě a snad mě to udělaj na počkání - práce na 10 minut...
Jinak nástojář udělal z jednoho 12-ti hranu č. 10 menší - přesně na šroub, ale zase při zabrání silou se začaly štípat hrany, takže taky nic.
Už mi zbývá jediná věc a to je, že zítra jedu do Hradce Králové přímo do Toyoty s motorem naloženým v autě a snad mě to udělaj na počkání - práce na 10 minut...
- Benedictus
- Navigátor