sklapeni zrcatek - problem s "dorazem"
sklapeni zrcatek - problem s "dorazem"
Zdravím, hledal jsem, ale moc toho bohužel nenašel.
Dnes ráno jsem přišel k autu, nastartoval a nechal tlačítkem vyklopit zrcatka na "pracovní pozici". Bohužel u leveho zrcátka nedošlo k "dorazu" na správném úhlu, ale překlopilo se jakoby dopředu.
Zrcatka jsem nechal znovu sklopit a vyklopit a akce se opakovala. Tak jsem je sklopil, stahnul okynko, nechal znovu vyklopit a rukou jsem leve zrcatko podrzel jakoby na miste správného zastaveni. To tam zustalo i kdyz s lehknou vůlí, ale jet se s tím dalo v pohodě.
Nemáte s tím někdo zkušenost? Dá se doraz upravit? jak na to? nebo je to na výměnu?
T25ka, rok 2007 po FL kombik.
Díky
Dnes ráno jsem přišel k autu, nastartoval a nechal tlačítkem vyklopit zrcatka na "pracovní pozici". Bohužel u leveho zrcátka nedošlo k "dorazu" na správném úhlu, ale překlopilo se jakoby dopředu.
Zrcatka jsem nechal znovu sklopit a vyklopit a akce se opakovala. Tak jsem je sklopil, stahnul okynko, nechal znovu vyklopit a rukou jsem leve zrcatko podrzel jakoby na miste správného zastaveni. To tam zustalo i kdyz s lehknou vůlí, ale jet se s tím dalo v pohodě.
Nemáte s tím někdo zkušenost? Dá se doraz upravit? jak na to? nebo je to na výměnu?
T25ka, rok 2007 po FL kombik.
Díky
Avensis T25 kombi 2.0 D4D 93kW r.v. 2007 

Re: sklapeni zrcatek - problem s "dorazem"
Da se tomu pomoci, ale musíš to celé dobře rozebrat a být šikovný.
Takže si rozmysli jestli a jak moc ti to vadí a kolik chceš utratit.
Back in Czech.
Bohužel mi to vadí a nějakou korunu jsem ochoten investovat, pokud to nebude celé nové zrcátko..aczasa píše:Da se tomu pomoci, ale musíš to celé dobře rozebrat a být šikovný.
takže budu moc rád pokud se dozvím co je vše třeba? zatím jsem premýšlel nad sundáním celého zrcátka a doma se podívat pořádně dovnitř co a jak tam vůbec je..

A to je také to, co s tím musíš udělat. Rozebrat alespoň v kloubu.. Je to myslím t30 nebo takový šroub. Potom tam naraficit vlastnoručně vyrobený doraz třeba ze drivka od nanuku lednacek a opět to zavřít a sesroubovat.... Jakmile to rozhodis, ihned pochopíš jak "lehce" je to udělané.
Back in Czech.
A čím je to způsobeno, že to člověk používá moc nebo naopak málo? Já si zvyknul to používat v podstatě pořád i když kolikrát nemusím, holt 'automatika'. Ale když mrzne, tak se snažím to radši nepoužívat, aby se tam něco neurvalo, ale nevím co na to má a nemá vliv.
Je to tím, že doraz praskne. Takže hrubou silou. Já to používám denně i v zimě a pohoda.
Back in Czech.
Prosím, nemohl bys me lehce postrčit? Pustil jsem se do rozborky a ne a ne rozdělat ten kloub..aczasa píše:A to je také to, co s tím musíš udělat. Rozebrat alespoň v kloubu.. Je to myslím t30 nebo takový šroub. Potom tam naraficit vlastnoručně vyrobený doraz třeba ze drivka od nanuku lednacek a opět to zavřít a sesroubovat.... Jakmile to rozhodis, ihned pochopíš jak "lehce" je to udělané.
v místě kde jsou 3 šrouby jsem ten kloub "načal" a rozdělal, ale jak to sedi na kovu kterej se na zrcatku otaci tak ten se mi proste ne a ne podarit sundat. Jsou tam 2 diry a prijde mi ze v krajnich polohach do nich jakoby zapadne kulicka co udela ten doraz..Takze predpokladam ze bych mel nejak rozumne sundat ten kovovej drzak co se otaci na motorku, ale proste ne a ne na to prijit..
EDIT: nebo tím drívkem od zmzliny myslis naříznout ten plast co je pod tím kovem a udělat si vlastní doraz vlepením drivka do místa kde by se měl motorek zastavit? to pak ale urve kdyby mi někdo zrcatko překlopil dopředu ne?
- Přílohy
-
- zadek2.jpg
- (88.22 KiB) Staženo 1826 x
-
- zadek1.jpg
- (84.03 KiB) Staženo 1826 x
-
- predek.jpg
- (96.76 KiB) Staženo 1826 x

Hmmm.... Jeste prosim o foto toho, co ti zustalo na aute. Nebo nezustalo dle toho jak jsi dukladny. Takze kloubu..
Back in Czech.
Snad to bude z fotek jasne.
- Přílohy
-
- auto.jpg
- tohle "zustalo" na aute
- (87.86 KiB) Staženo 1802 x
-
- doma.jpg
- takhle to mam doma
- (86.93 KiB) Staženo 1802 x
-
- kloub.jpg
- takhle mam rozebranej ten kloub, na strane zrcatka je kovava deska s 3ma dirama se zavitem na kterou se sroubuje strana co ma byt na aute.
- (84.59 KiB) Staženo 1802 x

A na nejspodnejsi fotce je videt doraz, castecne obrouseny a proto poustejici. He to na casti co je k autu.
Back in Czech.
Tam bohužel nic obroušeného neni. Zkusil jsem udělat detailnější fotku. To co myslíš asi jako doraz je ale přesně do výřezu v té části na zrcátku a ta je kovová viz 2. obrázek. Ta se točí na motorku co je v zrcátku a mezi touhle kovovou částí a krytem zrcátka není nic co by mělo pracovat jako doraz. Jen v té "pracovní poloze" je v krytu zrcátka díra. (je vidět na 2. fotce) ,ale ta mi přijde jen jako odtoková. Nebo tam by mělo být něco co dělá ten doraz?
Asi mi nezustane nic jineho nez zkusit mrknout na druhe zrcatko ktere je ok
Asi mi nezustane nic jineho nez zkusit mrknout na druhe zrcatko ktere je ok
- Přílohy
-
- strana_na_aute.jpg
- detailnější
- (108.8 KiB) Staženo 1732 x
-
- zrcatko.jpg
- kovová část na zrcátku
- (117.99 KiB) Staženo 1732 x

Jen hádám, ale nějaký doraz bych hledal zespodu pod tou pohyblivou deskou na druhém obrázku, nic z toho nevypadlo při rozborce?
Naposledy upravil(a) m5t dne pon 02.01.2017, 19:19, celkem upraveno 1 x.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
E_D:
Budem uprimny zrkadlo som zatial rozobrane nemal.
Nebude ten doraz podobe mikrospinacov od krajnej polhy alebo momentovy koncak?
Pozriet vnutro zrkadla,zapojenie...atd
Budem uprimny zrkadlo som zatial rozobrane nemal.
Nebude ten doraz podobe mikrospinacov od krajnej polhy alebo momentovy koncak?
Pozriet vnutro zrkadla,zapojenie...atd