PS - kdyby ten první "+" byl místo šedý vínový, tak by to bylo dokonalé

To je o ľuďoch. Sme zvyknutí rozprávať - ale nie POČÚVAŤ. Akonáhle sa v niečom líši náš názor od názoru druhého človeka, prestávame POČÚVAŤ (a vnímať reč analyticky), začíname sa točiť na mieste a hľadať argumenty pre obhajobu nášho postoja. Toto je dnes bohužiaľ štandardný dialóg. Sám na sebe to často pozorujem, moja smola je že si to uvedomím obvykle až neskôr. A to tak, že si po čase neviem spomenúť čím svoj názor obhajovala protistrana, pamätám si len to čo som vravel ja.PetrPH píše:Dnesni nevtipna prihoda. Sednu do Priusu, nastartuji a protoze mam zapnute vyhrivani a rano byla velka zima, pusti se i motor. V zrcatku jsem videl postarsi pani, co se zastavila a zacala na auto nasupene koukat. Vysel jsem a hned na mne spustila "Nejak vam to dymi, zavolam na vas policii". Kouknu na vyfuk a mirny vily oblacek zkondenzovane vody, Naprosto krasny vystup, dalsi level by uz byl jen kdyby z vyfuku sly fialky. Nasledovala debata, kdy jsem se ji snazil vysvetlit, ze v zime jde para i od pusy, nicmene pani si stale tvrdosijne opakovala, ze do toho musim lit nejake hnusy, ze zamoruji zivotni prostredi a mam vrak. Lool, to povidala na Priuse. Slusne jsem ji rekl ze tedy zavolame policii jak navrhuje (nekolikrat po sobe), at ji to vysvetli oni, kdyz tomu ona vubec nerozumi a nepravdive me urazi. To se samozrejme dala do chuze, ze nema cas, jde domu atd. Premyslel jsem o situaci a pani to asi myslela dobre (byt naprosto chybne) ale ten zpusob, jak si mlela (to nejde nazvat jinak) svoji pravdu, naprosto fakticky spatnou a odmitla prijmout argumenty... Tak uz pak rozumim tomu, jak se muze dostat totalitni rezim k moci:(
- k tomu len toľko : treba predpokladať že ako je psychické zdravie tak je aj psychická choroba a medzi zdravím a zjavnou chorobou je tisíc odtieňov šedej. Plus s vekom počet mozgových buniek padá nadol. Pani poradím nech robí čo treba a čo musí a ja pokračujem v ceste do práce, obchodu....PetrPH píše:Dnesni nevtipna prihoda. Sednu do Priusu, nastartuji a protoze mam zapnute vyhrivani a rano byla velka zima, pusti se i motor. V zrcatku jsem videl postarsi pani, co se zastavila a zacala na auto nasupene koukat. Vysel jsem a hned na mne spustila "Nejak vam to dymi, zavolam na vas policii". Kouknu na vyfuk a mirny vily oblacek zkondenzovane vody, Naprosto krasny vystup, dalsi level by uz byl jen kdyby z vyfuku sly fialky. Nasledovala debata, kdy jsem se ji snazil vysvetlit, ze v zime jde para i od pusy, nicmene pani si stale tvrdosijne opakovala, ze do toho musim lit nejake hnusy, ze zamoruji zivotni prostredi a mam vrak. Lool, to povidala na Priuse. Slusne jsem ji rekl ze tedy zavolame policii jak navrhuje (nekolikrat po sobe), at ji to vysvetli oni, kdyz tomu ona vubec nerozumi a nepravdive me urazi. To se samozrejme dala do chuze, ze nema cas, jde domu atd. Premyslel jsem o situaci a pani to asi myslela dobre (byt naprosto chybne) ale ten zpusob, jak si mlela (to nejde nazvat jinak) svoji pravdu, naprosto fakticky spatnou a odmitla prijmout argumenty... Tak uz pak rozumim tomu, jak se muze dostat totalitni rezim k moci:(