Rav Hybrid 2016 - 2018
Re: Rav Hybrid
Pepa je asi v pohodě, ale pořad celkem je trochu v nepohodě, radši bych info o autech a záběry na ně, než předvádění zamrzlého puberťáka..... 
Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Správne som to pochopil?
Doležité je svietenie, to plne súhlasím, ako som presadol z CRV 2012 s obyčajnými svetlami do RAV4 s LED, lepšie vidím po tme. Ale to je len môj subjektívny názor.
Núdzové brzdenie, bez toho by sa asi auto už ani nemalo robiť ... zažil som to raz a len na krátko a nie až do 0km/h ale ten brzdný účinok bol enormný.
Doležité je svietenie, to plne súhlasím, ako som presadol z CRV 2012 s obyčajnými svetlami do RAV4 s LED, lepšie vidím po tme. Ale to je len môj subjektívny názor.
Núdzové brzdenie, bez toho by sa asi auto už ani nemalo robiť ... zažil som to raz a len na krátko a nie až do 0km/h ale ten brzdný účinok bol enormný.
Toyota RAV4 2016 Hybrid Executive AWD
Toyota Auris 2016 Hybrid Executive
INFO:
Zmena servisu z PPC v Petržalke do AUTOGRANDu na Vajnorskej...katastrofálny servis, neodporúčam nikomu kupovať auto v PPC.
Zmena servisu z PPC v Petržalke do AUTOGRANDu na Vajnorskej...katastrofálny servis, neodporúčam nikomu kupovať auto v PPC.
Tibor aj nejaka realna skusenost?
Ja tam chodim iba pre origo nahradne diely a auto si servisujem sam. S dielom som mal len raz problem, ked som sa informoval, ci ho maju na sklade, potvrdili ze ano a ked som prisiel, tak az vtedy sa pozrel do PC a zistil, ze to musia objednat. No a druha skusenost bola s cistenim klimatizacie, kde "vycistena" klimatizacia zacala po dvoch dnoch smrdiet ako predtym, predpokladam ze to statocne odflakli chlapci navonanim interieru.
Ja tam chodim iba pre origo nahradne diely a auto si servisujem sam. S dielom som mal len raz problem, ked som sa informoval, ci ho maju na sklade, potvrdili ze ano a ked som prisiel, tak az vtedy sa pozrel do PC a zistil, ze to musia objednat. No a druha skusenost bola s cistenim klimatizacie, kde "vycistena" klimatizacia zacala po dvoch dnoch smrdiet ako predtym, predpokladam ze to statocne odflakli chlapci navonanim interieru.
-
Corolla2014
- Věčnej rejpal
Ja som obidva HSD (RAV4 a Auris) kupoval v Hornej Strede aj keď som z BA (dali mi lepšiu zľavu).
V PPC mám kontakt, ak je konkrétny problém, kľudne mu to posuniem, niekedy ani nevedia že ľudia nie sú spokojní.
Plánujem tam servisovať 1 HSD a druhé v Hornej Strede. Zatiaľ sú obe nové (máj a august tohto roku).
V PPC mám kontakt, ak je konkrétny problém, kľudne mu to posuniem, niekedy ani nevedia že ľudia nie sú spokojní.
Plánujem tam servisovať 1 HSD a druhé v Hornej Strede. Zatiaľ sú obe nové (máj a august tohto roku).
Toyota RAV4 2016 Hybrid Executive AWD
Tak už máme RAV4 hybrida FWD také doma (výbava Trend + bílá perleť + navigace + paket Hybrid, Transport a Protection). Dodací lhůta sice 7 měsíců od objednání (o 2 měsíce dřív, než byl předpoklad), ale zatím maximální spokojenost. Ujel jsem zatím jen asi 200 km a zvykám si na automat a zcela jiný styl jízdy, ale zatím jsem neshledal žádný problém. SUPER! Největší zábava jsou ty ksichty lidí, kolem kterých projíždíte na elektriku. 
Ahoj, tak bych se chtěl připojit do rodiny Rafanů. Čerstvě jsem dovezl hybrid a musím říct po zkušenostech s jinými vozy (octavia, passat), že RAV4 v hybridu je vynikající. Kdo nevěří, musí si do toho sednout, ujet alespoň deset kilometrů a pak už nebude chtít vylézt. Jinak spotřeba u surového motoru teď v mrazech po 300 km je cca kolem sedmi litrů.
Nám dorazil těsně před Vánocema, po 9 měsících čekání. Máme zatím cca 650 km, spotřeba 7,7l. Bydlíme na kopci, takže spotřeba mi připadá dost dobrá. Až se oteplí a nebude se pořád topit, očekávám že to půjde ještě níž.
Toyota Yaris 1,0 2003 (už je pryč)
Toyota RAV4 2,0 benzín 2008
Toyota RAV4 HSD 4x4
Toyota RAV4 HSD 4x4
A jaká by byla spotřeba, kdyby jsi bydlel pod kopcem?
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
-
Corolla2014
- Věčnej rejpal
No, ale z domova zase jedeš z kopce, tak je to jedno. 
Yaris 3 / 1.33 2011
Nieje to jedno. V zmysle, keby býval a jazdieval na rovinke mal by nižšiu spotrebu ako pri jazdení z kopca do kopca.
Presťahovali sme sa vrámci mesta vzdušnou čiarou o 500m bližšie k centru, zo sídliska na kopečku dole do paneláku pod kopec. Spotreba šla dolu o takmer liter, auto to isté (vtedy dízlové picasso). Moja skúsenosť. Trochu ma to vtedy prekvapilo. Niežeby som sa z toho nejako extra vytešoval, len som si to uložil do pamäte ako zaujímavý poznatok.
Presťahovali sme sa vrámci mesta vzdušnou čiarou o 500m bližšie k centru, zo sídliska na kopečku dole do paneláku pod kopec. Spotreba šla dolu o takmer liter, auto to isté (vtedy dízlové picasso). Moja skúsenosť. Trochu ma to vtedy prekvapilo. Niežeby som sa z toho nejako extra vytešoval, len som si to uložil do pamäte ako zaujímavý poznatok.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Jezdit z kopce do kopce nebo po rovině je opravdu velkej rozdíl. Z kopce se neušetří tolik, kolik se projede do kopce.
V našem případě je to z domu do města 3,5km pořád z kopce.
V těchto mrazech jede spalovák furt a vypne se, až když zastavím na prvních světlech ve městě. Po městě se spalovák občas vypne nebo zapne, ale na zpáteční cestě do kopce zase jede na spalovák.
Naproti tomu s teplým motorem a při teplotě venku kolem 0st. se dá sjet do města jen na baterku.
Pro představu náš Yaris 1,0 měl při jízdě z kopce-město-do kopce spotřebu 7,6l oproti necelým 6l bez kopců.
V našem případě je to z domu do města 3,5km pořád z kopce.
V těchto mrazech jede spalovák furt a vypne se, až když zastavím na prvních světlech ve městě. Po městě se spalovák občas vypne nebo zapne, ale na zpáteční cestě do kopce zase jede na spalovák.
Naproti tomu s teplým motorem a při teplotě venku kolem 0st. se dá sjet do města jen na baterku.
Pro představu náš Yaris 1,0 měl při jízdě z kopce-město-do kopce spotřebu 7,6l oproti necelým 6l bez kopců.
Toyota Yaris 1,0 2003 (už je pryč)
Toyota RAV4 HSD 4x4
Toyota RAV4 HSD 4x4