Toyota Avensis D4D 2.0 81kw 2001

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Jaffa
Člen Týmu

Toyota Avensis D4D 2.0 81kw 2001

Příspěvek od Jaffa »

Zdravím,

pořídil jsem si ojetého Avensise r.v. 2001 Potřebuji rady a tipy protože neznám nikoho kdo by měl zkušenosti s tímto vozem. Proto se obracím právě na vás odborníky, jde hlavně o věci týkající se údržby, (nikde jsem je nenašel :roll: )
Vůz má najeto 228tkm...
Jaký nejlepší cenově dostupný olej dávat do motoru? + Převodovky? Olej v motoru budu měnit každých 10tkm ale interval výměny oleje v převodovce neznám...

Je potřeba vyměnit stabilizační tyčky na přední nápravě a možná i na zadní, také tam po přejezdu větší díry klepne, tak snad je to pouze taky stabilizační tyčka - máte nějaké rady? Např. jakou značku tam dát aby to nějaký čas vydrželo a popřípadě poradit nějakou supr stránku kde to můžu sehnat za slušné peníze.

Další problém je, že občas nefunguje rádio, asi někde špatný kontakt - neví někdo? Já jen abych šel najisto.

Když za jízdy zatáhnu ruční brzdu něco tam dost klepne/bouchne. Jinak ruční brzda a brzdy fungují. V zadu jsou nové destičky (Ferodo)

Dále mám dotaz na rozvody, je to asi klasický interval cca 90-100tkm na výměnu že? Nikde jsem právě nenašel fakturu, že by to předchozí majitel dělal. Doufám ale, že jsou dělány. (Na majitele sháním kontakt, takže se vše potom dozvím) Ale jen pro sichr, co vše se musí vyměnit po 200tkm? Stačí nějaká obyčejná sada kolem 4 tisíc s vodní pumpou?

Zatím mě snad v tuto hodinu nic nenapadá. Jen ještě sháním zimní kola - je vážný problém mít disk s větším středním průměrem o dva milimetry? Mám totiž 54mm a disky co můžu mít za slušné peníze má 56mm.

Za rady a reakce předem moc děkuju, moc mi to pomůže.
Jaffa
Toyota Avensis 2.0 D4D 2001 81kw
Odpovědět

Zpět na „Avensis“