Avensis aditívum

vše ohledně modelové řady Avensis
aczasa
Věčnej rejpal

Re: Avensis aditívum

Příspěvek od aczasa »

Hlavně myšlenka, že tam narvu xeramic, atomium, slick50... a ono se to opraví je vážně zcestna u toyoty. Je dobré si zkusit odpovědět na otázku co dál to ještě opraví či jen ucpe.. :-( 2 litry na 15k km je jednoznačně již na kroužky nebo vlozkovani jak jsem poznamenal na začátku a nebo na jiný motor pokud nechci jezdit o moc déle s tim autem.
A zkušenosti mám se všemi těmi prostředky... :-)))
Back in Czech.
a1bert
Manager Týmu

Příspěvek od a1bert »

pokud s tim chci jezdit jen rok, tak si koupim 5 litru oleje za 500,- a proste tam litr kazdych 6kkm doliju a nebudu vymyslet zadne kraviny s vymenou x generalkou motoru

+bych zvazil zda neudelat ted emise (technickou) dokud je katalyzator jeste OK abych byl v klidu kdyby to nahodou poskodilo katalyzator (podle me nepravdepodobne, protoze to toho oleje zas tolik nebere)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jen aby to bylo opravdu jen rok a vůbec. :-))) každopádně i za rok se dá najet kilometrů a kilometrů...
Back in Czech.
tomyx
Člen Týmu

Příspěvek od tomyx »

Pánové, já bych to s tou spotřebou oleje zase tak hrozně neviděl. Mám zkušenost jen s benzínovými 1.8 + 2.0 v Avensisu po fl 2006-2008 a přijde mi, že všechny 3 auta (2.0 nájezd cca 85tkm + 2.0 s nájezdem 175tkm + 1.8 nájezd 112tkm) se chovaly tak nějak podobně. Pokud se motor dlouhodoběji točil přes 4tis otáček a využíval co umí, bylo jedno jaký to bylo auto, olej si to vzalo cca 1,5l na 15tis. To znamená, že byly všechny na odpis? Ony totiž, jsou nyní ty auta používané pro soukromé účely a jezdí se s nimi normálně nikoli brzda plyn, tak si ty auta vezmou nula, nula nic. Tak jak to teda je s těma motorama po smrti?

Ještě jedna moje zkušenost, majitel Avensise se bál žravosti oleje (cca 0,5l na 7tkm), zkusil průplach (BG 109) a světe div se, najednou si motor nebere nic. Nejsou to povídačky, tyhle auta stále jezdí v mém okolí a stále si s majiteli vyměňujeme poznatky.

Tak a teď do mě :mrgreen:
AVENSIS Wagon (T25) FL 2.0 VVTi
Odpovědět

Zpět na „Avensis“