Dobry den, rad bych se vas optal na problem, ktery nevi rozlustit muj automechanik a ani odbornici v Toyote tsusho na cernaku. Tak tedy k problemu. Auto se pri vynoreni problemu pri rychlostech okolo 130 km/h postupne rozklepalo a prestalo tahnout. Stacilo seslapnout spojku a znovu vyslapnout a jelo se dal. Pokud nepomohlo toto, tak pri vyslapnute spojce motor trochu vytocit a znovu zaradit. Ted uz to dela i na dvojku. Pri jakychkoliv otackach. Jeste dodam, ze auto jednou (pouze) spadlo do nouzaku. Takova ta klasicka chyba, na co se ji tu vsichni ptaji v souvislosti s naftakem a EGR. Puvodne se myslelo, ze to je EGR, ten od te doby byl cisten 6x vcetne sani. Dokonce byl vymenen za novy. Beze zmeny. Pak se myslelo, ze to bude tedy ucpany DPF. Ale pri napojeni na diagnostiku a nasledne vynucene regeneraci vse chny hodnoty ok. Takze se vyloucil i DPF. Pri zkusebni jizde nastal problem znovu. Po te bylo auto odvezeno do Toyoty, kde melo auto projit komplet diagnostikou. Vysledek byl, ze pani z Toyoty nevi, co to dela a ze se s tim nikdy nesetkali. Jen rekli, ze auto pri nizsich rychlostech tahne az moc, jako by bylo ocipovane - ze turbo je nejake moc vykonne. Takze se jen domnivaji, ze by to mohlo byt prave turbo... Nemate nekdo nejaky napad, co by to mohlo byt? Nove turbo se mi kupovat nechce, to radeji koupim nove auto...
Diky za jakekoliv rady, tipy, napady, cokoliv.
Slavix
Auto se rozklepe a ztrati vykon
Auto se rozklepe a ztrati vykon
T. Avensis T25 2008, 2.2 D-Cat, 130kW, Exclusive Combi - prodan
VW Passat B7 2013, 3.6 V6 FSI 220kW, Highline Combi
Re: Auto se rozklepe a ztrati vykon
dvouhmota?
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
- Standa50
- Manager Týmu
Klouby na poloosách?
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Aky bol chybovy kod, ked to vtedy raz padlo do nudzku?
Mohlo by ist este o skrtiacu klapku na sani, pripadne o regulaciu turba.. Mimochodom to turbo zase nestoji extra vela.
Skoda, ze si tak daleko. Snad jedine ze by si urobil zaznam cez diagnostiku pocas jazdy ked sa vyskytne chyba a poslal mi ho.
Moze to byt skucone cokolvek az po uvolneny konektor. Mne pol roka nahodne padalo auto do nudzoveho rezimu, cca 1-2x za mesiac(stacilo vypnut/zapnut motor), ECU generovala uplne nahaodne chybove kody, az mi jedneho dna znicoho nic vypol motor uprostred dialnice. Vtedy diagnostika ukazala na chybne cerpadlo. Pohrkal som teda s konektorom na SCV, motor naskocil a odvtedy je vsetkym anomaliam koniec.
Mohlo by ist este o skrtiacu klapku na sani, pripadne o regulaciu turba.. Mimochodom to turbo zase nestoji extra vela.
Skoda, ze si tak daleko. Snad jedine ze by si urobil zaznam cez diagnostiku pocas jazdy ked sa vyskytne chyba a poslal mi ho.
Moze to byt skucone cokolvek az po uvolneny konektor. Mne pol roka nahodne padalo auto do nudzoveho rezimu, cca 1-2x za mesiac(stacilo vypnut/zapnut motor), ECU generovala uplne nahaodne chybove kody, az mi jedneho dna znicoho nic vypol motor uprostred dialnice. Vtedy diagnostika ukazala na chybne cerpadlo. Pohrkal som teda s konektorom na SCV, motor naskocil a odvtedy je vsetkym anomaliam koniec.
Zdravim. Diky za reakce! Predam dal znamemu a uvidime.
MatGO: kod si jiz nepamatuji, ale myslim, ze to byla klasika P2002. Svitilo TRC OFF, VSC a motor. A blbe je, ze ta chyba vyskocila poze jednou a to asi tak pred rokem. Od te doby nic, jen to proste obcas nejede a rozklepe se cele auto. Kdyby to delalo aspon pravidelne. V patek a sobotu mi to neudelalo ani jednou a to jsem najel asi 200 km. V nedeli jsem jel znovu a hned po par km to udelalo znovu. Jeste zminim, ze to vzdy nastalo, kdyz uz byl motor zahraty. A co jsem tak nejak vypozoroval, tak otacky nepadaji a aktualni spotreba se taky nezvysi. Alespon ne na nejakou brutal hodnotu.
No jsem uz tak nejak vnitrne smireny s tim, ze auto prodam a koupim holt jine...
MatGO: kod si jiz nepamatuji, ale myslim, ze to byla klasika P2002. Svitilo TRC OFF, VSC a motor. A blbe je, ze ta chyba vyskocila poze jednou a to asi tak pred rokem. Od te doby nic, jen to proste obcas nejede a rozklepe se cele auto. Kdyby to delalo aspon pravidelne. V patek a sobotu mi to neudelalo ani jednou a to jsem najel asi 200 km. V nedeli jsem jel znovu a hned po par km to udelalo znovu. Jeste zminim, ze to vzdy nastalo, kdyz uz byl motor zahraty. A co jsem tak nejak vypozoroval, tak otacky nepadaji a aktualni spotreba se taky nezvysi. Alespon ne na nejakou brutal hodnotu.
No jsem uz tak nejak vnitrne smireny s tim, ze auto prodam a koupim holt jine...
Jen pro zajimavost, nakonec odeslo turbo. Uz jsem do toho nehodlal vrazet dalsi penize, takze auto prodano (i kdyz pod cenou)... Ale zase o starost(i) min.