Isofix, dětské sedačky, způspb navíjení pásů.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Isofix, dětské sedačky, způspb navíjení pásů.
Jake mate zkusenosti s detskou autosedackou v Aurisu prvni generace?
Zkousel jsem ji na zadnich sedadlech na mistech s ISOFIXem i na prostrednim bez nej, pasy pri plnem vytazeni, zmeni rezim jsou aretovane a daji se jen utahovat, nepovoli opacny smer.
Bohuzel na prednim spolujezdcove sedadle toho nejsem schopen docilit, i pri plnem vytazeni pasu tam nejsou zpetne zoubky a pri utazeni detske sedacky jde porad pas povolit a vytahnout, mate s tim nejakou zkusenost?
Kdyz tam je funkce vypnuti predniho airbagu, tak jsem myslel, ze je to misto pro detskou autsedacku vhodne podobne jako zadni...
Zkousel jsem ji na zadnich sedadlech na mistech s ISOFIXem i na prostrednim bez nej, pasy pri plnem vytazeni, zmeni rezim jsou aretovane a daji se jen utahovat, nepovoli opacny smer.
Bohuzel na prednim spolujezdcove sedadle toho nejsem schopen docilit, i pri plnem vytazeni pasu tam nejsou zpetne zoubky a pri utazeni detske sedacky jde porad pas povolit a vytahnout, mate s tim nejakou zkusenost?
Kdyz tam je funkce vypnuti predniho airbagu, tak jsem myslel, ze je to misto pro detskou autsedacku vhodne podobne jako zadni...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Re: Isofix, dětské sedačky, způspb navíjení pásů.
tvl nerikejte, ze jsem prvni, ktery do Aurisu dava detskou sedacku

Ta niesi ale si asi prvy co nieco take pozoruje.... Dam sedacku, zapnem a koniec.... Pas sa po trhnuti zasekne to je vsetko ako vo Favorite tak aj v Lexuse.... Neviem presne co popisujes....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Jako bývalý majitel Aurisu I ti sděluji, že popisovaná blokace je jen vzadu. Mně tedy vyhovovala zvláště když jsem neměl sedačku s ISOFIXem, protože se dala přidělat i tak super pevně.Luke_Luke píše:Jake mate zkusenosti s detskou autosedackou v Aurisu prvni generace?
Nejsem si ale jistý, zda přední pás má i po vypnutí airbagu aktivovaný předpínač pásu. Poku ano, je tam aretace zbytečná, ale odpověď na tuhle otázku ti musí dát servis nebo spíš někdo z techniků na importu..
P.S. Teď v Nissanu Pulsar to nemám a docela to chybí, aretaci jsem využíval i když jsem vezl v bedně psa, pás jsem protáhl okolo držadla a měl jsem jistotu, že když zabrzdím, neskončí mi ta bedna za krkem

<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
To jsi dobry frajer, jestli vozis dite jen tak, ze zapnes pas a jedes(rec je o te nejmensi autosedacce, ne o te pro deti, ktere maji rok a vice, tam je to jinak).slabostka píše:Ta niesi ale si asi prvy co nieco take pozoruje.... Dam sedacku, zapnem a koniec.... Pas sa po trhnuti zasekne to je vsetko ako vo Favorite tak aj v Lexuse.... Neviem presne co popisujes....
Zkus si trosku neco o tom precist, nebo se mrkni na nejaky crash test. Zaseknuti pasu necha vysunout pas hodne a pri nehode ta detska autosedacka umi i vyrotovat pryc.
To zasekavani se pouziva proto, aby se zaborila do sedacky.

No asi to bude tým že si o "vajíčku" nič nepísal.... a včera som si to vyskúšal a nič "extra" som v mojom aurise nenašiel - vpredu vzadu fungujú rovnako ako v iným mojich autách... natiahnem dokonca a pustím - sami sa sťahujú späť.... kým nezaseknem... tak asi som dilino
lebo neviem čo tam ešte treba riešiť...

Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Tak ano je jasne, ze samonavijeci pasy se samy stahuji zpet, to nemusis zkouset, ameriku uz pred tebou objevil nekdo jiny
)
Pokud jsi videl to video a neni ti to z toho jasne, tak nevim, co mam jeste psat
Nejde o to, ze ty pasy se samy naviji, ale jde o to, ze v zadu se zaseknou bez tahani rukou, proste automaticky pri vytahnuti na nejakou delku se uz nedaji vytahnout vice, jdou jen utahnout. Vytahnout vice jdou zase az se navine cca pulka pasu zpet a pak to zase povoli a jdou vytahnout vice. Takto funguji vzadu, predek nikoliv.

Pokud jsi videl to video a neni ti to z toho jasne, tak nevim, co mam jeste psat

Nejde o to, ze ty pasy se samy naviji, ale jde o to, ze v zadu se zaseknou bez tahani rukou, proste automaticky pri vytahnuti na nejakou delku se uz nedaji vytahnout vice, jdou jen utahnout. Vytahnout vice jdou zase az se navine cca pulka pasu zpet a pak to zase povoli a jdou vytahnout vice. Takto funguji vzadu, predek nikoliv.

- jasne mi je len to ze mne to tak nefunguje to je vsetko. Amerika je objavena ako pises a mne tie pasy idu ako inde bez toho aby sa niekde sami zastavili. Vytiahnem pas dokonca volne a to je vsetko. Ziadne Novoameriky som u seba nenasiel..Ale dakujem ti za objasnenie tohto vynalezu. Video som nepozeral ... Naco... Amerika je objavenaLuke_Luke píše:Tak ano je jasne, ze samonavijeci pasy se samy stahuji zpet, to nemusis zkouset, ameriku uz pred tebou objevil nekdo jiny)

Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Já jsem toto třeba nikdy nepotřeboval řešit. Měl jsem základnu na Isofix i normální pás a vždy jsem ji dopnul tak že se ani nepohla. A s prckem ve vajíčku pak jen přišel a cvakl jej do základny.
AUR 10, OCT II, VER 13

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Isofixova zakladna to samozrejme resi, je to moznost. Ale prinasi to spise komfort pro rodice, nez nejaky rozdil v bezpecnosti.
Ve spouste testu dopadla sedacka s Isofixem stejne nebo hur, nez ta bez isofixu(rec je o vajickach), u tech vetsich je isofix samozrejmosti.
slabostka: Pokud se ti ty pasy nesekaji vubec pri plnem vytazeni, tak mas vadu na aute
Zadni pasy kdyz vytahnes naplno, pak vratis o 10cm a pak tech 10cm budes chtit znovu vytahnout, tak to nepujde. Pokud mas na zadnich sedadlech tu nasivku isofix, chova se to takto a melo by to byt u vetsiny aut nekde od roku 1996 
Ve spouste testu dopadla sedacka s Isofixem stejne nebo hur, nez ta bez isofixu(rec je o vajickach), u tech vetsich je isofix samozrejmosti.
slabostka: Pokud se ti ty pasy nesekaji vubec pri plnem vytazeni, tak mas vadu na aute

- nechajme to tak... Nissan má Isofix, r.v. 2002, tam mám sedačku napevno a je to rovnaké - nič sa samo nezastaví nič sa nebrzdí... ale ako píšem možno som ..... a nepostrehol som niečo "zjavné". V aurise vozim sedačku bez Isofixu a vytiahnuť musím pás naplno a nič. Tým končím debatu o pásoch asi to máme rôyne.. chybu nepripúšťam...Luke_Luke píše:Isofixova zakladna to samozrejme resi, je to moznost. Ale prinasi to spise komfort pro rodice, nez nejaky rozdil v bezpecnosti.
slabostka: Pokud se ti ty pasy nesekaji vubec pri plnem vytazeni, tak mas vadu na auteZadni pasy kdyz vytahnes naplno, pak vratis o 10cm a pak tech 10cm budes chtit znovu vytahnout, tak to nepujde. Pokud mas na zadnich sedadlech tu nasivku isofix, chova se to takto a melo by to byt u vetsiny aut nekde od roku 1996
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Tak bohuzel pro Tebe oficialne Toyota Motor Czech potvrdila, ze to ma fungovat, jak popisuju, takze bud si dej auto do servisu, nebo mas problem mezi klavesnici a zidli