Turbo

vše ohledně modelové řady Avensis
Ondřej
Člen Týmu

Re: Turbo

Příspěvek od Ondřej »

Možná máš pravdu ale vysvětli mi, proč když naskočil nouzák díky špatné regulaci turba , tak nehvízdalo a po repasu začalo. Pokud by to bylo způsobeno čidlem snímače tlaku, už by hvízdalo před tím, nebo ne?.. a po repasu mi tvrdili, že je vše nastaveno podle origo turba a vše funguje správně. Nějak tomu nerozumím kde je chyba, co by měl servis nastavovat na regulaci aby nehvízdalo, když byla nastavena ve zkušebně jak má (to tvrdí aspoň ti co repasovali).
T27 2.0 D-4D 93kW r.v.2011
servis tomas
Manager Týmu

Příspěvek od servis tomas »

ahoj může plnit dřive a nebo později a hned to padá do nouze,turbo hvízdá že nejspíš špatně vyvážené,taky ty dily co dotoho dávají jsou z činy,protože Toyota to nepouští do druhovyroby,dá se to sehnat ale ten repas pak nevyjde na 6500kc
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Ja mam toto pri studenom motore
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

Příčinou pískání turba může být i poškození lopatky vlivem nasátí nějaké nečistoty. A nemusí to být nic velkého. Někde za vzduch. filtrem mohlo třeba něco zůstat po montáži apod. Poškození filtru tady asi lze vyloučit.... :roll:
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

hej, len v pripade ako spominaju ostatni, je to vylozene zalezitost noveho repasu.
v mojom pripade ide vyhradne o studeny start, po zohriati je uz turbo ticho. neviem ako ostatni s IS 220d ale udajne je to bezne.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
servis tomas
Manager Týmu

Příspěvek od servis tomas »

může to být jedna s lopatek ve výfuku ulomená,už sem se s tim setkal,nebo ložisko osyčky lopatek
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ondřej píše:Možná máš pravdu ale vysvětli mi, proč když naskočil nouzák díky špatné regulaci turba , tak nehvízdalo a po repasu začalo. Pokud by to bylo způsobeno čidlem snímače tlaku, už by hvízdalo před tím, nebo ne?..
Většinou jsou před repasem už nefunkční lopatky vgt a dlouhodoba korekční data v ecu umožnují provoz tam kam by v normalním stavu nešel. Zatím jsem pískající turbo řešil u 5ti aut po montáži repasovaného turba a vždy to bylo jen o nesprávném nastavení táhla ovládající vgt,nekorektní hodnota absolutního tlaku vs baro tlak a teploty , nekorektní hodnota egt vs load a - calculated load x dodávka paliva jeho teplota a tlak, nekde za to může karbon,jinde stáří čidla. Na to ovšem normální diagnostikou nepřijdeš. Je třeba minimálně 4ch osciloskop a měřit. Všimni si že u některých aut která dlouhodobě jezdí a vyndá se třeba po 5letech baterka a ecu se smažou všechny hodnoty korekcí provozu pak takové auto nejde nastartovat a vyvstává ěkolik problémů najednou.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Odpovědět

Zpět na „Avensis“