Corolla Verso 2007 - servo?
Corolla Verso 2007 - servo?
Zdravím, možná špatně hledám, ale jak mohu na tomhle autě zkontrolovat stav serva, resp. alespoň stav náplně a případně dolít nebo vyměnit? Asi se špatně ptám stejdy Google a při inspekci motoru jsem slepej, ale já tu nádržku prostě nevidím ..
Mám pocit, že servo není zcela v pořádku, hlavně v nízkých otáčkách a velkém rejdu (vyjíždění z parkoviště ap.), raději bych to zkontroloval, než odejde něco až moc drahého ..;]
Díky za info!
Mám pocit, že servo není zcela v pořádku, hlavně v nízkých otáčkách a velkém rejdu (vyjíždění z parkoviště ap.), raději bych to zkontroloval, než odejde něco až moc drahého ..;]
Díky za info!
Toyota Corolla Verso 2.2 D-4D Sol 100kW, 12/2007
Re: Corolla Verso 2007 - servo?
A máš hydraulický posilovač řízení nebo elektrický?
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
To je právě otázka, já to netuším .. Ale podle toho, že nádobku na kapalinu prostě nikde nevidím, je možné, že je to elektromechanický posilovač. Pokud tomu tak je, je nutná/možná údržba?
Ještě otázka, co znamená, že není zcela v pořádku? Jak se to projevuje?
Back in Czech.
No, jsem na stav serva trochu citlivejsi od dob, kdy mi teklo u puvodniho auta (v pridavnem chladici) a projevovalo se to podobne. Kdyz napriklad vyjizdim z parkoviste do praveho uhlu, objevovaly se 'neobvykle zvukove efekty' a to pri malych otackach motoru, zadne vytaceni motoru, pomaly vyjezd. Coz se v poslednich dnes zase uklidnilo, uz to servo nedela. Zacatkem tohoto tydne zase prujezd zatackou, kdy odpor/tuhost volantu byl na minimu (docela prekvapko, v rychlosti cca 50km/hod.), coz take obvykle neni, tuhle trasu jezim casto.
Proste posilovac, dle meho, neni zcela v poradku :]. Myslel jsem, ze je to bud nedostatkem kapaliny, nebo na vymenu kapaliny, ale pokud posilovac neni hydraulicky, tak jsem s napady v koncich.
Proste posilovac, dle meho, neni zcela v poradku :]. Myslel jsem, ze je to bud nedostatkem kapaliny, nebo na vymenu kapaliny, ale pokud posilovac neni hydraulicky, tak jsem s napady v koncich.
Jj... Možná jsi jen malinko citlivka.... Dej se do klidu a jen to sleduj.
Back in Czech.
Težko řící, možná ano, ale už jsem se ve svém věku naučil neignorovat věci, u kterých relativně malá investice zabrání násobně dražšímu průšvihu ;], proto původní dotaz.
Jestliže není malá nadrzka s tmavě červenou až hnědou kapalinou vlevo nad / za motorem, tak máš elektrický servo a pak původní odpověď. Dej se do klidu a jen to tak trochu sleduj.
Jo a nahod fotku motorového prostoru a řekneme ti. Nebo VÍN a najdeme ti.
Jo a nahod fotku motorového prostoru a řekneme ti. Nebo VÍN a najdeme ti.

Back in Czech.
Verso je na parkovisti, VIN je vice po ruce :)) .. NMTEA16R50R118779
.. a dik!
.. a dik!
Ok. Hledáš hydraulicke posilování. https://www.google.cz/search?q=44410-0F ... xpCo8UYcgM:
Takže najít nadobku, zkontrolovat olej. A možná pretesnit..
Takže najít nadobku, zkontrolovat olej. A možná pretesnit..
Back in Czech.
No, dnes jsem se k foceni dostal a krome toho, ze jsem cune a motor je spinavej ;] tam nic, co by se serva tykalo, nevidim. Odstrikovace, vicko oleje, merka oleje, chlazeni motoru a brzdovka, to je vse, co jsem nasel. Kde presne bych se mel divat dukladneji? :]
- Přílohy
-
- foto_motor.jpg
- (222.16 KiB) Staženo 2085 x
Zapeklita situace. Mohl bys prosím ještě sundat ten velký plastovy kryt motoru?
jinak na čistotu se nehraje nikde moc, takže neboj nic.

Back in Czech.
nadrzka je pod tym ciernym krytom