Zdravím,
nepochybně tohle téma se tu řeší běžně, ale nikde se mi ho nedaří najít...
V předním světle na straně řidiče mi nesvítí žárovka, konkrétně ta v "kouli". Dnes jsem se zkoušel ke světlometu dostat, ale vypadalo to komplikovaně, hned vedle překážela baterka. Neznáte nějaký fór nebo nevíte co je potřeba povolit a odmontovat? A tuším správně, že tam patří žárovka H7 nebo se pletu?
Jako správnej koumák to chci zvládnout i bez pomoci servisu, pokud byste věděli jak poradit, moc díky za odpověď!
Jedná se o T. Avensis, r.v. 2004, světlo ze sériové výroby
Výměna žárovky na Avensisu r.2004
-
- Člen Týmu
Jo je tam H7, pokud nemáš xenon. Taky mě to napoprvé trvalo déle, ted už tam 5min. Nejdřív sundat krycí plasty, pak je tam krytka světla, zboku "blíže k chladiči" má páčku tak ji zmáčkni a vycvakni, na druhé straně to je jen nasazené na dvou bodech. A celou tu krytku vyndat ven, ať je tam místo. K žárovce se pak dá celkem snadno dostat. Jen koukej jak je zasazená do objímky a pamatovat si ten vymezovací čudlík, ať s novou nezápasíš a dáváš ji tam rovnou dobře. Zajistit, připojit kontakt a znovu vrátit krytku. To je dle mého nejhorší.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
-
- Člen Týmu
Re: Výměna žárovky na Avensisu r.2004
Právě jsem měnil žárovku v čočce, ale na pravé straně (T25 FL).
Kdo tohle vymyslel...
Zcela jasně tam překáží nálevka nádobky na ostřikovače, to je hrůza. Podařilo se mě odendat krytku té čočky, odháknout pérko, dokonce vadnou žárovku vyndat a dát tam zpět novou (na správné místo). Ale s pérkem jsem zápasil asi 10 minut (zapomněl jsem, jak tam předtím bylo uchycené), možná ho i trochu ohnul, vzdal jsem to...
Kašlu na to, nebudu se s tím mořit, ještě tam něco zničím, zítra ráno jedu k mechanikovi - kvůli takové blbosti!
Kdo tohle vymyslel...

Zcela jasně tam překáží nálevka nádobky na ostřikovače, to je hrůza. Podařilo se mě odendat krytku té čočky, odháknout pérko, dokonce vadnou žárovku vyndat a dát tam zpět novou (na správné místo). Ale s pérkem jsem zápasil asi 10 minut (zapomněl jsem, jak tam předtím bylo uchycené), možná ho i trochu ohnul, vzdal jsem to...
Kašlu na to, nebudu se s tím mořit, ještě tam něco zničím, zítra ráno jedu k mechanikovi - kvůli takové blbosti!

Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 18:57, celkem upraveno 1 x.
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Vyslovuje se to hnůj dejCorolla2014 píše:Vybavují si, jak před lety kámoš měnil žárovku předního světla. Musel sundat nárazník!!! Byl to takovej malej mikrobus, něco jako Š 1203 a značka Hjundé, či jak se to vyslovuje.

Octavia II kamarád zásadně jezdí do servisu, tam se vyndá celé světlo, práce na 10 minut. Ale jsou i horší auta, Megane, Kia

No, mechanik mě řekl, že u nějakého Alfa Romeo žárovku měnil 3h, v servisním manuálu je napsáno 8h.Fuzo píše:Corolla2014 píše: Ale jsou i horší auta, Megane, Kia

Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz