prosím o radu - bílý kouř
prosím o radu - bílý kouř
zdravím koukám že mám stejný problém ,mám rav4 2,2 d cat 130kw takže stejný motor a občas mi bíle kouří že zamnou neni vidět a smrdí to spáleninou neukazuje to žádnou vadu ani na počítači trošku mám i větší spotřebu než před tím vodu ani olej mi to nebere,prosím o radu co stím opravdu se bojim kouknout do zpětnýho zrcádka 

Keby bolo podfuknute tesnenie, tak mu mizne voda, nie ze ma biely dym. Ako som napisal niekde inde, D-CATy maju skvelu vlastnost - regeneracia filtra. V chladnejsich casoch sa to spusta castejsie a potom to aj dobre vyzera. Ked je stary software v riadiacej jednotke, tak D-CAT spusti a potom to dymi ako dymova clona, ked ju vypusta tank. Mne neskor dali novsi software a to sposobilo to, ze sice to dymi, nie vsak extremne.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
taky jsem zacal pozoovat kour a po tom co sem zazil nedavno v noci je mi jasny ze filtr se fakt potreboval procistit
pripadal sem si jak kdybych mel ve vyfuku dymovnici
akorat me mrzi ze chybi nejakej indikator regeneracniho procesu

akorat me mrzi ze chybi nejakej indikator regeneracniho procesu
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
-
- Člen Týmu
Bílý kouř z výfuku 2,2 dcat 2006
Zdravím vás na fóru.
Kdo z Vás má zkušenost s bílým kouřem u toyoty avensis?
Stává se mě poměrně často, když jedu tak 50km rychlostí ve městě, že za mnou není vidět.Je to pravidelně jen tam.Jakmile zrychlím, motor přestane kouřit.Může se pravidelně čistit DPF filtr ve stejnémúseku města?
Jinak auto divně smrdí, jako když se pálí nafta.Olej nežere a vodu také ne.
Je pravdou, že mě píská turbo a přikláním se k jeho závadě, že mě prosakuje nafta olej do výfuku.Díky Martin
Stává se mě poměrně často, když jedu tak 50km rychlostí ve městě, že za mnou není vidět.Je to pravidelně jen tam.Jakmile zrychlím, motor přestane kouřit.Může se pravidelně čistit DPF filtr ve stejnémúseku města?
Je pravdou, že mě píská turbo a přikláním se k jeho závadě, že mě prosakuje nafta olej do výfuku.Díky Martin
-
- Manager Týmu
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bílý kouř z výfuku 2,2 dcat 2006
Zdravim, objevil se nam stejny problem u stejne motorizace 2.2 DCAT Avensis T25 a chtel bych se zeptat, jestli je to jednoznacne DPF nebo to muze byt i jina zavada ?martin1111-M1 píše:Zdravím vás na fóru.
Proc mi to na diagnostice nehlasi zadnou chybu ? Je nejak mozne zjistit ucpany DPF ?
2007 Toyota Avensis Kombi 2.2D-Cat 130kW
-
- Manager Týmu
Re: prosím o radu - bílý kouř
Ahoj ucpany dpnr chybu píše p2002 a auto jede v nouzi ale pokud ti to kouří,tak je špatný ten dpnr,da se to vyzkoušet přes diagnostiku nebo se do nej podivat kamerou,zaroven přitom vyzkoušet vstřiky,jak na počítači ta na přepadech kolik dávaji
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Dekuji za odpoved, ale nic moc jsem o DPNR nenasel. Nemate schema nebo lokaci toho DPNR ? Je mozne si to zkontrolovat sam ?servis tomas píše:Ahoj ucpany dpnr chybu píše p2002 a auto jede v nouzi ale pokud ti to kouří,tak je špatný ten dpnr,da se to vyzkoušet přes diagnostiku nebo se do nej podivat kamerou,zaroven přitom vyzkoušet vstřiky,jak na počítači ta na přepadech kolik dávaji
-
- Manager Týmu
je to ten samý filtr jako ma 2,2 nebo 2,0 ale liší se v umístění tepelných sond a trubek snímače rozdilu tlaku,podiváš se do něj ze spoda,povoliš výfuk nad nápravou a uvidíš co v něm je.Liší se ještě předni částí,katalizatorem,jsou v něm drahé kovy
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
DPF na 2.2 je ine ako na 2.0.
Biely dym nemusi mat nutne pricinu v samotnom DPF, mozu to spodobovat aj periferie pre DPF (5. vstrekovac, snimac diferencneho tlaku, atd...) alebo aj nieco uplne ine (EGR, tesnenie pod hlavou, atd...)
V tomto stadiu ti diagnostika nemusi vyhlasit chybu. Na modelovej rade T25, pripadne ostatnych modeloch obdobnej generacie je zivotny cyklus, v ktorom dokaze DPF efektivne plnit svoj ucel, velmi kratky. Ukazovatele, na zaklade ktorych moze technik vyhodnotit neefektivnu cinnost DPF su zial maskovane a ECU ich ignoruje. Vdaka tomu dokaze auto s vadou na systeme DPF odjazdit 2-3 nasobny pocet kilometrov, kym ECU zareaguje chybovym kodom - nudzovym rezimom. Toto obdobie je zial sprevadzne symptomami ako obcasny biely dym, zvysena spotreba nafty a takmer neustala produkcia neviditelnych mikro castic, ktore su este mensie a nebezpecnejsie ako tie, ktore ma DPF povodne zachytavat.
DPF je v tomto pirpade blamaz a dovolim si to tvrdit na zaklade vlastnej analyzy, vlastnych merani a po prestudovani mznostva patentov.
Taktiez tvrdim, ze tieto ECU nedokazu vo vacsine pripadov pracovat s inym ako originalnym DPF.
Biely dym nemusi mat nutne pricinu v samotnom DPF, mozu to spodobovat aj periferie pre DPF (5. vstrekovac, snimac diferencneho tlaku, atd...) alebo aj nieco uplne ine (EGR, tesnenie pod hlavou, atd...)
V tomto stadiu ti diagnostika nemusi vyhlasit chybu. Na modelovej rade T25, pripadne ostatnych modeloch obdobnej generacie je zivotny cyklus, v ktorom dokaze DPF efektivne plnit svoj ucel, velmi kratky. Ukazovatele, na zaklade ktorych moze technik vyhodnotit neefektivnu cinnost DPF su zial maskovane a ECU ich ignoruje. Vdaka tomu dokaze auto s vadou na systeme DPF odjazdit 2-3 nasobny pocet kilometrov, kym ECU zareaguje chybovym kodom - nudzovym rezimom. Toto obdobie je zial sprevadzne symptomami ako obcasny biely dym, zvysena spotreba nafty a takmer neustala produkcia neviditelnych mikro castic, ktore su este mensie a nebezpecnejsie ako tie, ktore ma DPF povodne zachytavat.
DPF je v tomto pirpade blamaz a dovolim si to tvrdit na zaklade vlastnej analyzy, vlastnych merani a po prestudovani mznostva patentov.
Taktiez tvrdim, ze tieto ECU nedokazu vo vacsine pripadov pracovat s inym ako originalnym DPF.
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
No taky se priklanime k DPF nebo vstrikum, oboje bude nutne zkontrolovat. EGR si cistime kazdych 10.000km preventivne, protoze uz nam to jednou auto do nouzaku hodilo a zanese se to rychle.
Kazdopadne dekuji za rady, panove a jeste se ozvu s vysledkama, ale pocitam, ze se vymeni DPF po novem roce
Kazdopadne dekuji za rady, panove a jeste se ozvu s vysledkama, ale pocitam, ze se vymeni DPF po novem roce

-
- Manager Týmu
ahoj bílý kouř je něco jiné,chyba P2002 je bud ucpaný filtr a nebo nefukční systém egr a dpf,tepelnych sond nebo ucpané trubky rozdilu tlaku,ta samotná chyba znamená 7 podchyb,bílý kouř značí nefunkčni dpf nebo dpnr,u dpnr znamena více možnosti,musíš změřit vstřiky,podivat se do katu jestli není diravý nebo jinak poškozen a může obsahovat malé množství drahých kovů,to musíš nechat zmeřit a patý vstřik vyndat a zkusit jestli nekape,vstřiky určitě načate a nechat otestovat
Ak sa ti rychlo zanasa EGR, mozes mat uz chytene vstrekovace. Samotne vstreky ti neurobia dym pokial nemas prasknute DPF. Mozu vsak sposobovat nadmerne zanasanie DPF a caste regeneracie, pripadne aj nasledne poskodenie. DPF ti za normalnych okolnosti zachytava vsetky viditelne castice, biely dym pocas regeneracie je vacsinou dosledkom, zleho splaovania nafty pridavanej do vyfuku cez 5. vstrekovac. Toto moze byt sposobene mimo technickej poruchy aj stylom jazdy. Pre spravnu regeneraciu musia byt splnene urcite podmienky a pokial ich nedodrzis (napr. jazdis v nizkych otackach) alebo nahle zmenis styl jazdy, moze dochadzat k dymeniu.
-
- Manager Týmu
když ti jeden ze vstřiků propouští nějake množství nafty a ta se pak zachycuje ve filtru a při nasledném vypalování chytí,dojde k nekonktrolovatelnemu hoření a teplote ve filtru a tim ho znehodnoti,filtr může byt i celý ale může být zborcené jádro a huli to protože dochazi navyšování teploty přístřikem 5vstřiku nafty ale nedochází k navyšování teploty ve filtru a nikdy nodejde k vyhořeni částic,teplota je pořád na přední sondě 400c° a hned to huli,paty vstřik jsem řešil přicpaný a i prokapavajici,ale naše příspěvky neřeši vlákno,proto se nemá cenu dohadovat,napsal jsem mu jen co má zkontrolovat