SCV ventily

vše ohledně modelové řady Rav 4
MatGO
Věčnej rejpal

Re: SCV ventily

Příspěvek od MatGO »

pojde
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
Romeo
Manager Týmu

Příspěvek od Romeo »

Chtěl bych se zeptat, starty a výkon, spotřeba a nouzový režim co se tu řeší se tedy vyřešil vyčištěním sítka a čerpadla v nádrži? Mám cca 45000 km po výměně vstřiků, vyčištění palivového systému, repasované čerpadlo nafty (tuším), vyčištění katalizátoru. Začalo mi to špatně startovat. Baterka při zátěži ukazuje hodnoty jako nová, ale po týdnu co jsem nejezdil, jsem nenastartoval, pomohlo až připojení přes kabely. Nyní hlavně problém při nižších teplotách. Většinou ráno startování tak na 3x a potom to chytne, během dne bez problému, ale poslední 2 dny i při teplém motoru startování na 2x. Dříve startoval na první otáčku. Bude zima a chtěl bych to odstranit, co mám tedy udělat? Že by vyčistit sítko v nádrži? Nebo se soustředit na něco jiného?
ex - Yaris 1.0 2001, ex - corolla e11 1.3 1998, ex - corolla sedan e12 1,6 2002, ex - corolla sedan 1,6 e12 2004, ex - Avensis T25 2,2 110kw, ex Avensis T25 2,0 93 kw, nyní Rav4 2010 2,2 D4D 110kw
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Takhle se u Avensise choval starter v prdeli.
RAV4 HSD FWD
Romeo
Manager Týmu

Příspěvek od Romeo »

kadel píše:Takhle se u Avensise choval starter v prdeli.

I když bez problému točí?
ex - Yaris 1.0 2001, ex - corolla e11 1.3 1998, ex - corolla sedan e12 1,6 2002, ex - corolla sedan 1,6 e12 2004, ex - Avensis T25 2,2 110kw, ex Avensis T25 2,0 93 kw, nyní Rav4 2010 2,2 D4D 110kw
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Presne tak, zkusim to najit.

Ale treba tata na Corolle Versu menil snad kazdej rok a pul SCV ventily, mne taky Avensis v zime spatne startoval, tak jsem radsi koupil benzin.

edit: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... art%C3%A9r
RAV4 HSD FWD
belco
Člen Týmu

Příspěvek od belco »

Ja viem ze na tuto temu sa tu uz popisalo vela, ale potrebujem poradit.

Mam Toyotu RAV4 III, r.v. 6/2007 Diesel 2.2 D-4D 100kw. Začiatkom jesene začali auto trapiť problemy so štartovanim. Dal som skontrolovať zhaviče, kedze boli nejake nefunkčne tak vymena. Kontrola trysiek, čerpadla všetko OK, auto ide bez problemov, žiadne straty vykonu šlape ako hodinky. Akurat to štartovanie. Niekedy to nastartuje na prvy krat a niekedy nechyti ani na 10 pokus. Podla toho čo som čital na fore, podozrievam SCV ventily. Potrebujem od vas niekolko rad:

- viete mi niekto poradit ake je presne cislo suciastky (teda SCV ventily) - nejako sa k tomu neviem dopatrat, aby som vedel ktore su tie spravne.
- ide to vymenit aj v domacich podmienkach? Akosi vobec netusim, kde ich na motore hladat, aky je k tomu pristup. Vedel by niekto helfnut nejakym foto, alebo videom?

Dakujem.
kopir
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopir »

Áno dá sa to v pohode v garáži robiť. Scv objednaj podľa čísla cerpadla. Nachádzajú sa priamo vo vysokotlakom cerpadle. Daj si do Google scv toyota a nájdeš aj na YouTube videá.
RAV 4, 2D4D, 1CDFTV, r.v. 2004
belco
Člen Týmu

Příspěvek od belco »

kopir píše:Áno dá sa to v pohode v garáži robiť. Scv objednaj podľa čísla cerpadla. Nachádzajú sa priamo vo vysokotlakom cerpadle. Daj si do Google scv toyota a nájdeš aj na YouTube videá.
Videa som nejake pozeral, nasiel som nejaku vymenu na Avensise, nie na RAV4 III. Predpokladam, ze bude potrebne demontovat cerpadlo, aby som sa dostal k čislu.
kopir
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopir »

Ak máš motor 2ADFTV mal by tam byť jeden scv ventil. Tu máš schému.
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_2006_T ... _2202.html
Alebo si to dohladaj podľa tvojho vin čísla.
https://www.toyodiy.com/parts/q.html
belco
Člen Týmu

Příspěvek od belco »

Ano mam podla tej stranky tento motor: ENGINE: 2ADFTV: 2200CC DIESEL TURBO
Mozete mi este poradit, podla tej schemy, ktory diel to je presne.

Dakujem.
kopir
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopir »

belco
Člen Týmu

Příspěvek od belco »

kopir píše:Máš tam tento scv ventil
http://autodiely.autorubik.sk/spares/re ... 4d-22-d4d/
Dakujem za pomoc, ano mam tam tento ventil uz som ho nasiel, kde je v aute. Pokusim sa ho vymenit, uvidim, ci to bude konecne normalne startovat.
vittorio
Člen Týmu

Příspěvek od vittorio »

Problém s palivovým systémem je ve špatné naftě a špatném ježďění. Verva obsahuje vysoký podíl sýry a kovů podobně jako shell. Jediná nafta na trhu bez bio je eurooil! A přesto liju Vif aditiva v zimě i v létě. Prémiové palivo je jenom v ceně! Aditiva jsou potřeba pro vyšší mazivost a tím pádem k menšímu opotřebování palivových součástí. Pokud někdo jezdí s turbem na spotřebu tak nedělá dobře. Je potřeba používat motor ve všech spektrech otáček a pak po jízdě aspoň 30 sekund dochladit turbo než vypnu motor. Jednou za týden vytočím trojku do kopce na 130km/h a držím tak 5 km. Samozřejmě zahřátý motor v letě aspoň po 20 km. Olej měním po 10 tis se vzduchovým filtrem a palivový filtr po 40 tis. Jednou za rok vyčístím egr a váhu vzduchu čističem na váhy vzduchu. A ještě jedna věc. ND si klidně kupuju na aliexpresu za třetinu ceny našich zlodějů. U nás kupuju jenom brzdy a tlumiče a zlatej střed.A to cvakání je normální po výměně nových vstřikovačů,ztiší se po cca 30tis km. Někdo může se mnou nesouhlasit ale jezdím stejně 35 let se vším možným a nikdy jsem neřešil problémy s turbem nebo vstřiky. A nestartovat se sešláplou spojkou a nebrzdit s naftou motorem.
-dědek-
Člen Týmu

Příspěvek od -dědek- »

vittorio píše:Problém s palivovým systémem je ve špatné naftě a špatném ježďění. Verva obsahuje vysoký podíl sýry a kovů podobně jako shell. Jediná nafta na trhu bez bio je eurooil! A přesto liju Vif aditiva v zimě i v létě. Prémiové palivo je jenom v ceně! Aditiva jsou potřeba pro vyšší mazivost a tím pádem k menšímu opotřebování palivových součástí. Pokud někdo jezdí s turbem na spotřebu tak nedělá dobře. Je potřeba používat motor ve všech spektrech otáček a pak po jízdě aspoň 30 sekund dochladit turbo než vypnu motor. Jednou za týden vytočím trojku do kopce na 130km/h a držím tak 5 km. Samozřejmě zahřátý motor v letě aspoň po 20 km. Olej měním po 10 tis se vzduchovým filtrem a palivový filtr po 40 tis. Jednou za rok vyčístím egr a váhu vzduchu čističem na váhy vzduchu. A ještě jedna věc. ND si klidně kupuju na aliexpresu za třetinu ceny našich zlodějů. U nás kupuju jenom brzdy a tlumiče a zlatej střed.A to cvakání je normální po výměně nových vstřikovačů,ztiší se po cca 30tis km. Někdo může se mnou nesouhlasit ale jezdím stejně 35 let se vším možným a nikdy jsem neřešil problémy s turbem nebo vstřiky. A nestartovat se sešláplou spojkou a nebrzdit s naftou motorem.
S tim celkem souhlasim, jen můžu se zeptat proč nestartovat se spojkou (u některých aut bez spojky ani nenastartuješ) a proč nebrzdit motorem? Dík za odpověď.
vittorio
Člen Týmu

Příspěvek od vittorio »

Startování se spojkou je přežitek z dob kdy měli auta slabý baterie a muselo se odlehčit motoru což dneska odpadá a navíc při sešláplé spojce dochází k velkému přenosu vibrací motoru na spojku(ložiska) a dvouhmotu. Při brždění motorem jde o totéž + zbytečné namáhání celého motoru. V porovnání se setrvačníkem a veškerém příslušenstvím motoru je opotřebení brzd.destiček pakatel. Automat je samozřejmě o jiné konstrukci převodovky,popř variátoru atd.
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“