A věřím,že nejsem sám.

Ja to vidím z inej strany - jazdia tu vylágrované dízle dymiace ako lokomotívy, DPF dávajú majitelia preč... všetci to dýchame... aj naše deti.... som zato aby sa podporila čistejšia doprava - ako a čo je na debatu - možno by stačilo podporiť benzíny, LPG či CNG, hybridy... pozeral som Leaf a aj pri - 5000E je to pre fyzickú osobu veľa.matus69 píše:kazdemu prajem aby mal take auto po akom tuzi, ale davat na to dotaciu z nasich dani, to je teda kokotina na mraky.
Goldies píše:Pak bych uvazoval o tomhle: http://www.ahifi.cz/clanky/detail/toyot ... uktoru.htmPetrPH píše:Dnes jsem mel zkusenost svezt se v aktualni generaci Mercedesu S v jedne z top vybav. Je jasne, ze srovnat auta nejde, rozdil v cene novy kusu je minimalne trojnasobny, presto dva postrehy pro zajimavost:
1, automat v mercedesu radi neuveritelne plynule. Ale cvt je cvt, v mercedesu i tak bylo pri prerazeni citit drobnou zmenu ve zrychleni, neni to tak plynule.
2, po presednuti zpet do Priuse postradam lepsi utlumeni v podbezich od kol a mene pruzvucna skla. Jaka skoda, auto jinak tiche, ale vnejsi odhlucneni je bidne:(
To je vsechno o dodatecnem odhlucneni, zeptej se tu clena KEKSICE on umi utlumit P3 (a jiste i P2 ale tam se to asi uz vubec nevyplati) ze se v stare taxikarske P3ce co ma nalitano skoro 400tis km, jede potichu skoro jako v zanovni BMW F10ce..mida píše:Já bych Priusu (fungl nový PIII - 4,5 roku - 180 tis km) vytkl pouze 2 věci:
1) má to krátké sedáky - bolí mne z toho při řízení nohy
2) uvnitř je to hodně hlučné od kol a to i když jedu pouze na elektro - když si sednu do Leafa, tak to jen vrní a je v tom nádherné ticho
asi zalezi do jake verze Priusu a jakou variantu odhlucneni bude chtit, nejlepsi bude kdyz mu napises zpravu ve foru nebo na email nebo telefon a zeptas se ho rovnou sam. U mne to sice zatim ted momentalne jeste neni aktuelni a taky jak jsem psal do moji soucasne stare P2ky uz prachy cpat nebudu... ovsem az ji predam nekomu dal bud v pribuzenstvu nebo ve firme a poridim si P3ku, tak s tim pocitam na 99% ze si to u nej necham odhlucnit (i kdyz je to palka tak po te co si to clovek muze sam vyzkouset a porovnat tak to auto je pak subjektivne pro posadku o 2 tridy vyssi level komfortu)matus69 píše:Xyd> nevies prosimta, kolko za to odhlucnenie chce?
Zkusim to trochu po bodech, at je jasneji. Vetsina je vztazena ke II. generaci.Diakon píše:Zdravím, zvažuji koupi Priusu, žiji v Anglii a tady jsou na hybridy daňové úlevy tak proto. Chtěl bych se zeptat do jaké maximální rychlosti je využíván elektromotor? Teď nemyslím čistě elektrický mod, to už jsem vygooglil že zhruba do 55 km/h, ale třeba jestli se elektromotor zapojuje i na dálnici. Četl jsem totiž i recenze kde zrovna dálniční jízda nebyla vychvalována. Kdybych se rozhodl v budoucnu pro jízdu z Anglie do ČR a zpět, tak abych věděl co můžu očekávat, jestli třeba prius nemá chlazené válce a svody benzinem jako tímto proslavena fabia HTP. Dále by mě zajímaly otáčky motoru v 90km/h, 110km/h (anglický dálniční limit) 130km/h Ještě nevím zda se rozhodnu pro 2.generaci s 1,5L motorem nebo přišetřím na 3. generaci s 1,8L motorem prosím tedy o zkušenosti majitelů obou variant.
Předem děkuji.