Dedo Palo píše:Ahoj JFK6
Vítam ťa v rodine HSD...
Ahoj Dedo, aditiva VIF používám preventivně z důvodů režimu toho benzínového motoru. Auto používáme na krátké trasy 5-10 km (školka, nákup do města apod.), což je samo o sobě dosti nevhodný režim pro jakýkoli motor, pro náš případ o to horší, že ten motor neběží neustále, ale často se vypíná, zapíná apod., a na takto krátkých tratích se nemá šanci olej zahřát pro něj na vyhovující teplotu, o motorových částech ani nemluvím. V tomto "studeném" režimu se na pístech a ventilech usazují částice nejvíce a nejrychleji. Proto aplikuji VIF, ne z důvodu aby se motorové části vyčistili (předpokládám, že jsou čisté od výroby

), ale z preventivních důvodů aby k tomuto nedocházelo, protože jak jsem psal před tím, v okolí nemáme čerpačku, kde by se dal koupit aditivovaný benzín podle mých představ (normovaný benzín aditiva sice obsahuje, ale pouze v minimálním množství, která zanesení motoru nezabraňuje). Při nákupu 5 litrů aditiva mě jedna aplikace v nádrži vyjde na 6 korun, takže to neřeším, rozhodně to vyjde levněji než dojíždět mnoho desítek km k Shellu a kupovat litr paliva o 3 Kč dražší...

V minulosti jsem benzínová auta vlastnil pouze ta, kam se mělo aplikovat palivo 98+ (takže i více aditivované) a vzhledem k režimu, který ty motory byli většinou používané, k usazování bordelu nedocházelo (dostatečné zahřátí a dokonalý výplach + kvalitní palivo), takže pro mě je toto také nové. Celkový režim toho auta je pro mě nový a svým způsobem i zábavný. Režim "programu" B používám pouze při aktivním brzdění. Pokud předvídám situaci a brzdný bod, sundavám nohu z plynu a auto si samo dobrzdí jak potřebuji, popřípadě lehce "otřu kotouče" Už nevím kde, ale někde jsem vyčetl, že ten režim "B" rychleji dobíjí baterii, ale je jasné že nemá cenu ho používat tam, kde zastaví rychleji než je potřeba a poté naopak vynaložit energii na dojetí