Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
p1947
Řidič

Re: Zkušenosti

Příspěvek od p1947 »

Takže jsem se bavil s lidmi ze servisu aut,kteří též používají maziva na bázi mědi a tvrdí,že silikonová maziva mají maximální krátkodobou odolnost + 200°C což tam nemůže vydržet, neboť disk se prý může zahřát až na nějakých 500°C.Já jsem již dříve to řešil na jiné Toyotě molykou což je mazivo na bázi grafitu.Vydrželo to tam bez problémů i celý rok,ale časem se zjistilo,že grafit nevhodně působí na gumu a prachovky,které kryjí trny změkly a tím po určitý čas se začly trhat.Mazaly jsme tím téměř vše co bylo nutné z důvodu kluznosti /jsem vyučen "černým řemeslem"/.Olej se časem ztratil a vlastní grafit je mastný tak to tam dlouhodobě vydrželo a odolávalo to i vodě.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

ATE výrobca brzd doporučuje na brzdy: http://www.ate-info.de/en/products/data ... ube-35-ml/
čiže nemám obavy že to tam nepatrí a teploty - veď sú tam prachovky tie by zhoreli by takých teplotách... v oblasti trňov také teploty niesú... ale opakujem môj názor vyčítaný....
neviem prečo ma to nenapadlo skôr.... výrobca tam priamo doporučuje v servisných návodoch toto: Install new bush dust boots and slide pins into the front disc brake cylinder mounting, if necessary. Apply lithium soap base glycol grease to the sealing, sliding and fitting areas before installation.

http://www.autozone.com/repairguides/To ... 3f80379cd9

alebo aj inak :D po úprave tvrdia že tam patrí silikonová vazelína... https://www.bobistheoilguy.com/forums/u ... er=1014314
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Vlastík
Navigátor

Příspěvek od Vlastík »

To jo,toto jsem četl,ale jedná se mi o volbu informace z počítače,kolik km ještě ujedu na obsah nádrže.Tuto informaci jsem nikde nenašel.
Mám Prius II.

díky
Toyota Prius III 1.8L (HV special) 2012 CVT
Pjetr1
Člen Týmu

Příspěvek od Pjetr1 »

Nejsem odborník na Priuse, ale obávám se, že tohle Prius 2 nezobrazuje. Stejně jako např. průměrnou rychlost nebo čas. Taky moc nechápu proč to u takového auta nejde. U auta tak nabitého technologií. Je to i v kdejaký pitomý oktávce.
Vlastík
Navigátor

Příspěvek od Vlastík »

Prave,je to v kdejaky plecce.
Toyota Prius III 1.8L (HV special) 2012 CVT
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

Je tam ukazatel stavu paliva a patrně v součinnosti s hybridním systémem,kdy se na dojezdu podílí jistá část energie akumulátoru,včetně případné rekuperace je tím pádem vzdálenost nevypočitatelná, relativní.
Nic,méně,informace by se mohla vztahovat čistě pro pohon spalovakem.Jednoduchý algoritmus pro výpočet,při tolika informacích,které jsou poskytovány by softver palubního počítače jistě nijak nezatěžoval.
Jak je to u novějších modelů,ví někdo?
PRIUS II.G 2008
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Tak je to asi primitívny prepočet na základe priemeru zo spotreby za posledných XXX kilometrov... ja to nesledujem lebo načo? mám predsa palivomer... ale manželka to necháva na displeji a podľa nej je to dosť "približné", proste kým to ide na elektriku tak sa dojazd dokonca predlžuje či stagnuje, až začne páliť benzín tak klesá, nieje na tom žiadna alchýmia.... hlavne keď už je v nádrži málo paliva stáva sa prepočet - odhad menej presným, ako všetky "merače" - pri hraničných hodnotách je meranie-prepočet najmenej presné.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
PALO-Prius
Řidič

Příspěvek od PALO-Prius »

Presne tak. Na nasom starom Focuse odisiel palivometer uz asi 5r dozadu. Napriek tomu bol najazd 18tisKM/rocne a nikdy sa nestalo, ze by sme ostali vyset na dialnici. Presne vieme, kolko "zere" a tak nie je tazke vypocitat dojazd. Ak sa dojazd blizi k poslednym 100km ide sa natankovat.
Poznam aj takych ludi, co tankuju doplna vzdy, ked je rucicka uz v polovici ;-)

@milanos, v trojke ukazuje dojazd v km, ale pravdaze ked napise 0, dostanem do nadrze max 40-41l pri 45l nadrzi. Takze je to nepresne + je tam pravdaze skryta rezerva + rozvody.

Ja som do Priusu III dal zatial najviac 46,10l (oficialne 45l nadrz) a presiel 110km ked pisalo 0. Takze je to aj tak maximalne nepresny udaj...

Celkovo sa mi nepaci udavana spotreba podla PC, ked mavam 2-3dl realne viac ako pise. A to aj aj pri dlhej (600km) jazde konstatnym tempom po dialnici, kde nie je problem vypocitat presnu spotrebu. Udaj skace zo zaciatku po tankovani a resetovani nasledovne: Kedze som brzdil na pumpu, zaciatok na beterky, takze okolo 1,5-2l na kratkej trase domov. Dalsi den rano studeny start a vyleti to na 5,5l. Potom to klesa a stane sa mi, ze koncim jazdu pri 5,2l, ked idem nakupit. Po nakupe nastartujem a PC uz ukazuje 4,9l, bez toho aby som presiel co i len meter :-)
To Focus ukazoval max 1dl navyse, ale vacsinou presne.
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

začínal som na 1O5S-ke a miesto PP by som uvítal teplomer oleja.. koľko tak vydržia tie tablety v autách - počítam že 15 rokov asi nie...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

Dnes jsem mel zkusenost svezt se v aktualni generaci Mercedesu S v jedne z top vybav. Je jasne, ze srovnat auta nejde, rozdil v cene novy kusu je minimalne trojnasobny, presto dva postrehy pro zajimavost:

1, automat v mercedesu radi neuveritelne plynule. Ale cvt je cvt, v mercedesu i tak bylo pri prerazeni citit drobnou zmenu ve zrychleni, neni to tak plynule.

2, po presednuti zpet do Priuse postradam lepsi utlumeni v podbezich od kol a mene pruzvucna skla. Jaka skoda, auto jinak tiche, ale vnejsi odhlucneni je bidne:(
Prius II 2008
Goldies
Člen Týmu

Příspěvek od Goldies »

PetrPH píše:Dnes jsem mel zkusenost svezt se v aktualni generaci Mercedesu S v jedne z top vybav. Je jasne, ze srovnat auta nejde, rozdil v cene novy kusu je minimalne trojnasobny, presto dva postrehy pro zajimavost:

1, automat v mercedesu radi neuveritelne plynule. Ale cvt je cvt, v mercedesu i tak bylo pri prerazeni citit drobnou zmenu ve zrychleni, neni to tak plynule.

2, po presednuti zpet do Priuse postradam lepsi utlumeni v podbezich od kol a mene pruzvucna skla. Jaka skoda, auto jinak tiche, ale vnejsi odhlucneni je bidne:(
Pak bych uvazoval o tomhle: http://www.ahifi.cz/clanky/detail/toyot ... uktoru.htm
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

Goldies píše:
PetrPH píše:Dnes jsem mel zkusenost svezt se v aktualni generaci Mercedesu S v jedne z top vybav. Je jasne, ze srovnat auta nejde, rozdil v cene novy kusu je minimalne trojnasobny, presto dva postrehy pro zajimavost:

Pak bych uvazoval o tomhle: http://www.ahifi.cz/clanky/detail/toyot ... uktoru.htm

diky za info. Uvazuji, ze casem (rok atd) vymenim PII za PIII, pak bych do toho za ty penize sel.
Prius II 2008
Goldies
Člen Týmu

Příspěvek od Goldies »

Tak ono to asi bez tech repro bude urcite levnejsi... Co sem se dival, tak komplet odhlucneni auta tam vychazi na 15-24 tis. Ja o tom uvazuju do Pathfindera, tak uvidim ;-)
PALO-Prius
Řidič

Příspěvek od PALO-Prius »

Troska OT:

energia.dennikn.sk/dolezite/elektrina-a-elektromobilita/stat-zadotuje-nakup-elektromobilu-sumou-do-5000-eur/21600/

"Minister hospodárstva dnes potvrdil, že čoskoro ohlási 5-miliónový dotačný program, z ktorého sa má financovať nákup elektromobilu. Príspevok by mal byť do 5000 eur na jedno elektrovozidlo."

Ak by sa to ozaj potvrdilo, takmi to krasne zapada do planu, ked vymenim Priusika za elektro (pravdepodobne Leaf).
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

kazdemu prajem aby mal take auto po akom tuzi, ale davat na to dotaciu z nasich dani, to je teda kokotina na mraky.
Odpovědět

Zpět na „Prius“