Turbo
Turbo
Dobry den. Prosim o nejakou radu, ohledne piskani turba. Mam toyotu avensis 2-2 D-CAT rok 2006. Auto ma najeto 250 tisic km. Pred 14 dny zasalo neprijemne piskat turbo. V servisu jsem nechal turbo vymontovat a poslat na repas do Brna do Turbo-Tec repas vysel na16 tisic kc.Po namontovani turba jsem se jel projet v auta a turbo piskalo daleko vice nez moje prvni originalni. Volali jsme do Brna ze turbo je daleko hlucnejsi nez puvodni. Poradili at se podivame jestli neni nekde jina zavada, nebo praskla hadice. V servisu nic nenasli. Davalo se nove tesneni nove filtry olej vse aby se predeslo pripadne reklamaci. Turbo se znovu poslalo do Brna na prekontrolovani, tam znovu turbo prekontrovali a tvrdi ze je v naprostem poradku ze pricina musi byt nekde jinde ze toto turbo kdyby se namontovalo na jine auto tak bude naprosto tiche a bez jakehokoliv hluku. V servisu se znovu namontovalo, nove tesneni a zase piska kdyz auto jde do otacek. Prosim mate nekdo nejakou zkusenost co dal??? V Brne se haji tim ze turbo je jako nove ze tam nema co piskat, v servisu tvrdi ze oni delaji vse perfektne a ze turbo je vadne. Prehazuji si me jak potrebujou. Predem dekuji o jakoukoliv informaci. Moc dekuji!!!
Re: Turbo
Zakazdym ten isty scenar.. pocul som uz ale aj take vysvetlenie, ze repasovny stred ma inu geometriu lopatiek, co sposobuje hlucnejsi chod.
Skusal si to poriadne prebehnut az po obmedzovac, resp. nejakych 4500rpm? ECU nesignalizovala ziadnu zavadu tlaku? Aspon teoreticky aj zle nastavene tiahlo by tomu mohlo byt na pricine.
Skusal si to poriadne prebehnut az po obmedzovac, resp. nejakych 4500rpm? ECU nesignalizovala ziadnu zavadu tlaku? Aspon teoreticky aj zle nastavene tiahlo by tomu mohlo byt na pricine.
Dekuji za radu. Take jsem slysel ze repas ma jinu geometrii. Auto jsem protahl az na 5 tisic otacek na 2,3,4 krasne to tahne celou dobu ale je to hlucne proste. Jsem presvedcen ze problem bude v te geometrii tech lopatek. Turbo mam druhy den na aute a kdyz je stuneny motor tak je tam lehce slyset jemne zvoneni jen nez se to rozjede. Nevim jak to popsat lehke cinkani jako kdyz neco o sebe narazi.
Ak tam skutocne nieco klepoce, ochvilu sa to rozleti. Uvidime..
Mozes dat dole prirubu na sanie a rukou skusit volu na oske. Ak by to malo taku volu, ze to klepoce, vsimol by si to aj mechanik, ktory turbo montoval. Skor by som to videl na volnu alebo rozladenu variabilnu geometriu turba. Skus odsledovat, ci sa ECU nesnazi na volnobeh stale pohybovat tiahlom na turbe
Mozes dat dole prirubu na sanie a rukou skusit volu na oske. Ak by to malo taku volu, ze to klepoce, vsimol by si to aj mechanik, ktory turbo montoval. Skor by som to videl na volnu alebo rozladenu variabilnu geometriu turba. Skus odsledovat, ci sa ECU nesnazi na volnobeh stale pohybovat tiahlom na turbe
Neviem, co potom s tym repasom? Chcelo by to doriesit. Pokial je to len hlucnejsie ale po technickej stranke vporiadku, tak neni co riesit.
Tu je jedno za polovicnu cenu, s polovicnym najazdom
http://allegro.pl/rav-4-avensis-2-2-d-c ... 93740.html
EDIT: toto turbo je zrovna pre T27 ale urcite by sa dalo najst obdobne aj do T25...aj tak to ale bude stale neovereny zdroj a neoverene km
Tu je jedno za polovicnu cenu, s polovicnym najazdom
http://allegro.pl/rav-4-avensis-2-2-d-c ... 93740.html
EDIT: toto turbo je zrovna pre T27 ale urcite by sa dalo najst obdobne aj do T25...aj tak to ale bude stale neovereny zdroj a neoverene km
Ahoj, mám tu samou zkušenost, mě ale díky špatné regulaci turba naskočil nouzák. Taky jsem poslal turbo na repas do Speciál turbo http://www.specialturbo.cz., repas stál 6,5tis. Po namontování pískalo, což předtím nedělalo a po pár svižných kilometrech opět nouzák (chyba regulace turba), také mi řekli, že chyba není v turbu ale někde jinde, tak jsem to poslal na reklamaci. Odpověď byla reklamace neuznána, prý všechno znovu překontrolovali, vyvážili a nastavili podle nového turba a nic nezjistili. Po namontování je pískání pořád slyšet ale jen při rozjíždění, při normální jízdě už ne, ale hlavně už to nepadá do nouzáku. Zřejmě bylo špatně nastavené ale to nepřiznají, protože náklady spojené s demontáží a montáží by šly za nimi. Proč ale chvízdá nikdo neví....
T27 2.0 D-4D 93kW r.v.2011
Tak verit sa neda nicomu ani u nas. Hlavne ked mnohi nasi predajci len s poriadnou prirazkou prelinkuju tovar z allegra na svoje stranky a az na tvoj dopyt ho z polska objednaju. Z polska nakupujem pravidelne a mozem zhodnotit, ze poliaci su omnoho doveryhodnejsi ako nasi darmozraci
Ja mam turbo tiez po repase vraj zaruka 2 roky tiez je hlucnejsie ako bol original vraj bol vyoseny no lepsi nabeh necitim ale pocujem mam komplet generalku motora a som zvedavy co ukaze cas kazdopadne zaruka by mala platit
Avensis T25 2,0 D-4D 2007 93kW
Na Octavii 2.0 TDI jsem dělal turbo 3x. Po 12tKm se zbytečně měnilo v Novém Jičíně v tehdy začínající Škodovce jen proto že nedokázali vysvětlit proč si nový motor vzal 2,5l oleje 0W30, tak to svedli na turbo. Tim to samozřejmě nebylo a turbo od výměny bylo hlučnější jak to nové - ona sanitka . Okolo 90tKm padalo auto do nouzáku (kupodivu cestou na Korsiku zlobilo jen v Rakousku a pak až po návratu zase u nás), protože bylo dle servisu zakarbonované turbo a špatně tedy fungovala regulace. Turbo poslal jiný servis z NJ na repas do Strakonic, do firmy , která prý děla repase i pro továrnu( jen repas stál 20tKč). Turbo bylo sice mnohem tišší a ona sanitka mnohem utlumenější , ale vydrželo jen do 135tKm, kdy mi při cestě z Poděbrad do Kutne Hory auto chcíplo ( ideálně v době kdy jsem dostavěl barák a potřeboval auto na stěhováni a každou korunu) - jelo jak kdyby mělo1/3 výkonu a kupodivu i bez chyby jsem s nim tehdy dojel do KH. Tentokrát turbo poslali z Inpra v Čáslavi na repas výměnným způsobem do Pardubické firmy na turba (tentokrát stál repas 7,5tKč). Tam mi řekli že důvodem zkolabovaní turba je špatné mazáni. V Inpru jsem nechal vše pročistit, zkontrolovat tlak mazáni, vyměnit samozřejmě olej jako pokaždé při výměně turba a vyčistit sací koš. Jejich turbo je od začátku hlučnější a opět jde slyšet ona sanitka, ale už je v autě 85tKm a prozatím drží. Proč to píšu ? Protože každý repas se chová jinak i přesto že by to tak být nemělo.
AUR 10, OCT II, VER 13

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
A já bych řekl,že vyhazujete peníze plnými hrstmi z okna. Řešíte následek a ne příčinu. To proč turbo začne pískat je jeho špatná regulace. Bud je karbonem zanešené vgt - variabilní geometrie lopatek a nefunguje volně nebo to funguje a je na vině nefunkční resp špatně fungující snímač tlaku v sání,zanesený karbonem tak jako vgt. ECU nevidí tlak odpovídající rpm a zátěži motoru a snaží se ho dohnat zvýšením otáčk turba. Může to způsobit i vadné čidlo egt které je další co určuje zátěž motoru a není v potrubí jako fail safe jak někteří flasheři ecu tvrdí. Nejdřív píská a když už nemá kam regulovat padne do nouzového režimu. To že píská po montáži je jen neschopnost servisu nastavit vgt a odhalit příčinu vzniku závady. Opravci turba za nic nemůžou.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Vsadím bot,že servis je nějaký garážník od sousedů co má jeden notebook a obd2 klíč z Číny. Neumějí seřídit regulaci turba panáčkové.sivka14 píše:.Po namontovani turba jsem se jel projet v auta a turbo piskalo daleko vice nez moje prvni originalni. Volali jsme do Brna ze turbo je daleko hlucnejsi nez puvodni.V servisu se znovu namontovalo, nove tesneni a zase piska kdyz auto jde do otacek. v servisu tvrdi ze oni delaji vse perfektne
Vyměnit servis.sivka14 píše:Prosim mate nekdo nejakou zkusenost co dal???
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-