Toyota Rav4 nestartuje.
Toyota Rav4 nestartuje.
Zdravím trapím, se toyota rav4 rok 1997 2.0i 95kw.
Auto nema snahu nastartovat,meril jsem na vystupu palivoveho filtru tlak paliva O.K jiskru hazi,na starspray ma snahu chytit.
vyblikani chybovky me hazi same 999 chyboví kod 99-je Imobilizer,ale nevím zda je to ta zavada?! nebot to tam muze skocit po X snahach nastartovaní. ma nekdo skusenost? co jineho by to mohlo delat? nebo pocem jít?
Diky.
Auto nema snahu nastartovat,meril jsem na vystupu palivoveho filtru tlak paliva O.K jiskru hazi,na starspray ma snahu chytit.
vyblikani chybovky me hazi same 999 chyboví kod 99-je Imobilizer,ale nevím zda je to ta zavada?! nebot to tam muze skocit po X snahach nastartovaní. ma nekdo skusenost? co jineho by to mohlo delat? nebo pocem jít?
Diky.
Re: Toyota Rav4 nestartuje.
Pokial indikuje chyb.kod imobilizer tak auto nenastartujes.
Niektore automobilky to maju prevedene tak ked mas zly imobilizer auto nastartujes.
/ale po case vypne motor a zablokuje dolezite obvody/
Nastivit "ODBORNIKA"
Niektore automobilky to maju prevedene tak ked mas zly imobilizer auto nastartujes.
/ale po case vypne motor a zablokuje dolezite obvody/
Nastivit "ODBORNIKA"
A má to auto vůbec immo? Máš v klíčku baterii?
Zkoušel jsi vymazat paměť závad?
Zkoušel jsi vymazat paměť závad?
RAV4 II (2.0 vvti)
Immo v kluci nepouziva baterku. Funguje na principe RFID. Ked mas problem s IMMO, nenastartujes.
Tak to jsem zase o chlup chytřejší. V mém klíčku (r.v.96) by mě nenapadlo nějaký chip hledat
- Přílohy
-
- Fotografie0087.jpg
- (17.68 KiB) Staženo 2089 x
RAV4 II (2.0 vvti)
Ano tento rocnik OBD nema,dalsi poznatky.
Dnes jsem vyskubl krouzek imobilizeru,prilepil jsem na to klicek izolepou a druhym startoval nic. cerpadlo bezi.jyskru hazi.
krouzek imobilizeru jsem rozpojil ve stekru dal jsem ho na podlahu,startuji a benzinove cerpadlo bezi,jyskru hazi.
na start spray to vylozene nebezi jen to steka to auto a obcas streli do sani... vym kdyz budu drzet start spray u sani a strikat motor musí bezet.
jyskra svicky me prijde na nejakym valci slapsí ale hazi na vsech.
jinak ted jsem meril vstriky konektor na 1 valci a nameril jsem nula!!!
Nejdemi do hlavy co odpojuje imobilizer kdyz ne civky,ani pal.cerpadlo!? zeby jednotku vstriku?
Dnes jsem vyskubl krouzek imobilizeru,prilepil jsem na to klicek izolepou a druhym startoval nic. cerpadlo bezi.jyskru hazi.
krouzek imobilizeru jsem rozpojil ve stekru dal jsem ho na podlahu,startuji a benzinove cerpadlo bezi,jyskru hazi.
na start spray to vylozene nebezi jen to steka to auto a obcas streli do sani... vym kdyz budu drzet start spray u sani a strikat motor musí bezet.
jyskra svicky me prijde na nejakym valci slapsí ale hazi na vsech.
jinak ted jsem meril vstriky konektor na 1 valci a nameril jsem nula!!!
Nejdemi do hlavy co odpojuje imobilizer kdyz ne civky,ani pal.cerpadlo!? zeby jednotku vstriku?
vstreky u benzinaku otvara priamo ecu motora. otvara ich zopnutim zeme. pokial ich nezopina, zrejme ich zopnut nechce -> immo.
inak immo by malo mat aj kontrolnu ledku. podla prejavu led sa da zistit, ci immo overilo kluc.
Pozri pripadne este EFI a ECU poistky..
inak immo by malo mat aj kontrolnu ledku. podla prejavu led sa da zistit, ci immo overilo kluc.
Pozri pripadne este EFI a ECU poistky..
veskere pojistky v motoraku,a uvnitr jsem nasel a proveril,bohuzel nic. vse ok.........
jedine co vím pry to delalo i zhruba pred rokem ma k vozu 2 klice. tez neslo nastartovat.
pozili druhy klic a na to to slapalo.
nez jse to stalo auto neslo nastartovat pak chytlo ujelo cca 80km a najednou skonec od te doby jse v tom doubu.
jak ríkam napeti na vstriky nejde pokud je to moznost ze je imo vypína zatím jsem se setkal bude ze vypína starter benzin ci zapalko.
kontrolku imo to ma diodu jestli je to od toho ta radeji neblika vubec.
vyruseni imo znamí umi za 4000 tisice neresím cenu resím zda je to vazne tím.
kdybych chtel imo vymenit. kus za kus myslite ze by stacilo sehnat: krouzek,jednotku imobilizeru,a klice?
jedine co vím pry to delalo i zhruba pred rokem ma k vozu 2 klice. tez neslo nastartovat.
pozili druhy klic a na to to slapalo.
nez jse to stalo auto neslo nastartovat pak chytlo ujelo cca 80km a najednou skonec od te doby jse v tom doubu.
jak ríkam napeti na vstriky nejde pokud je to moznost ze je imo vypína zatím jsem se setkal bude ze vypína starter benzin ci zapalko.
kontrolku imo to ma diodu jestli je to od toho ta radeji neblika vubec.
vyruseni imo znamí umi za 4000 tisice neresím cenu resím zda je to vazne tím.
kdybych chtel imo vymenit. kus za kus myslite ze by stacilo sehnat: krouzek,jednotku imobilizeru,a klice?
nieco mi tu nehra.
#1 - LED na immo musi nieco robit
#2 - Na vstrekoch ma byt stale +12V, spinaju sa privedenim zeme.
Povymienaj medzi sebou rele, skontroluj elektriku.. Je tu zrejme problem s napajanim
Kod v kluci musi korespondovat s kodom ulozenym v ECU motora.
#1 - LED na immo musi nieco robit
#2 - Na vstrekoch ma byt stale +12V, spinaju sa privedenim zeme.
Povymienaj medzi sebou rele, skontroluj elektriku.. Je tu zrejme problem s napajanim
Kruzok je iba citacka na cip s kodom, kluc iba obsahuje cip s kodom a jednotku immo to zrejme nema. Kod z kluca je ulozeny v pamati v ECU motora. Ak by aj bola vada na immo, nemyslim si, ze bude vadny viac ako jeden komponent z troch menovanych.bemmet píše: kdybych chtel imo vymenit. kus za kus myslite ze by stacilo sehnat: krouzek,jednotku imobilizeru,a klice?
Kod v kluci musi korespondovat s kodom ulozenym v ECU motora.
JE TAM JEDINA DIODA V LEVO VEDLE PACKY BLIKACE... NEVÍM ZDA JE TO K IMOBILIZERU.... ALE NEBLIKA NEDELA NIC.
ríkam jediny zadrhel co jsem nasel jsou ze napajeni nejde do vstriku... takze se pokusí tedy najit co vse k tomu najdu pocínaje od relatek a presne umítení pojistky.
ríkam jediny zadrhel co jsem nasel jsou ze napajeni nejde do vstriku... takze se pokusí tedy najit co vse k tomu najdu pocínaje od relatek a presne umítení pojistky.
ahoj mozno budes mat problen date tu ....
kukni ten obrazok http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 9&start=15
kukni ten obrazok http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 9&start=15
RAV4 2005 2l vvti