Prius 2,rv 2004 210tis km? Dobra koupe za 3600€

vše ohledně modelové řady Prius
Petrs
Člen Týmu

Re: Prius 2,rv 2004 210tis km? Dobra koupe za 3600€

Příspěvek od Petrs »

Xyd píše:Cirou nahodou nemate nekdo ci neznate nekoho kdo co nejlevneji na par dnu zapujci provizorni SPZky aby se dalo s autem dojet na technickou evidencku emise atd.?

Diky

P.S: vim ze je hromada firem co to delaji na klic.. ovsem ty chteji docela dost velke prachy...
Xyd píše: Mno ja jsem psal v nedeli ze auto se veze v nedeli, tim padem z toho vyplyva ze se auto v nedeli ale ani v sobotu nemohlo prihlasovat.
Na druhou stranu jsem (jelikoz jak jsem psal byla nedele tak by to ani neslo:-) vubec zadne nemecke papirovani nemel, pouze se na odhlasene auto prilepily madarske evropske prevozni SPZky ktere byly zapujcene tady v CR za cenu 100€/den
Ten jiz zde 2x popisovany postup a platnost nemeckych vyvoznich SPZek 5 dnu znam pochopitelne z vlastni zkusenosti take a pokud by to byl i tento priklad, tak bych je samozrejme pouzil urcite se se tu na foru neptal na zapujceni jinych SPZek :D
Omlouvam se, ze jsem tedy mylne predpokladal, ze moje otazka na zapujceni SPZky je samovysvetlujici a ze z ni vsem citatelum musi logicky vyplynout ze SPZku tim padem asi nemam kdyz si ji chci zapujcit.....

To,ze urady v nedeli neuraduji,vime vsichni. Je ovsem mozne vyridit formality v patek a v sobotu nebo nedeli prevezt auto z Nemecka do CR
cituji z jednoho z vasich predchazejicich prispevku:

,,Vse bylo tak jak s chlapkem domluveno, auto uz predem odhlasene, dnes rano v 6h cekal na autob. nadrazi kamarada, ktery ho jel pro mne vyzvednout.
,,
To,ze jste si v CR pujcoval madarske prevozni SPZ na auto dovazene z Nemecka za cenu 100 Euro na den je ponekud neobvykle-ale je to vase volba,vase penize.V predchazejicich prispevcich jste tento tuto skutecnost nezminoval.

Cituji:
,,Omlouvam se, ze jsem tedy mylne predpokladal, ze moje otazka na zapujceni SPZky je samovysvetlujici a ze z ni vsem citatelum musi logicky vyplynout ze SPZku tim padem asi nemam kdyz si ji chci zapujcit.....[/quote]

Omlouvat se takovymto zpusobem nemusite-ve svetle vami postupne odkryvanych skutecnosti zni takovato ,,omluva ,, spis jako posměšný skřek.Zamyslete se nad tim,ze vam nekdo chtel poradit a namisto korektni odpovedi a objasneni netusenych souvislosti vaseho internacionalniho atypickeho prevozu se dockal odpovedi hodne pubertalniho jedince.
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

"Petrs" díky moc za Vaše slova,sám bych obhajobu nenapsal lépe :thumbsup:
Připadá mi,že Xyd se zvoleným způsobem převozu dostal do svízelné situace a proto jedná podrážděně.
Například 100€ na DEN za "Maďarské" značky + 5000Kč pánovi za vyřízení u nás mi příjde dost,a možná zbytečné.
Já například v Německu neplatil a nevyřizoval nic,vše platil a vyřídil původní majitel.
Ale to vše je o komunikaci. :wink:
Docela mile mě překvapilo,jak rychle a jednoduše pak proběhla registrace na NAŠICH úřadech.
PRIUS II.G 2008
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

Znamemu kdysi davno privezli z autobazaru jete auto pred dum, sundali prevozky a auto nechali. Tzn se tam objevilo bez spz. No, vzal spz z jeho druheho auta, dal na auto a odjel s tim na stk cca 10km. Tam na to pry technik poukazal, ze auto jeste znacky nema mit, po vysvetleni situace delal, ze to nevidi. Predpokladam, ze za takoveto jednani bude velka pokuta a mozna i bez ridicaku na pul roku.

Levnejsi reseni mozna bude objednat si odtah, primo valnik a na nem to na stk privezt.
Prius II 2008
PALO-Prius
Řidič

Příspěvek od PALO-Prius »

Ach jaj.

Moj pribeh je rozpisany na moje.auto.cz. Cele som si to spravil sam. Prevozne znacky v Nemecku na 2tyzdne (pre istotu aby som na SVK vsetko stihol na znackach) stali presne:
-125eur za registraciu na 15dni
-20eur za colne znacky
-33,90 EUR za vyhotovenie znaciek

Casovo aj financne narocnejsie to potom bolo na Slovensku. Ale ked pocitam listok BA-Hamburg (nedela), prespanie v Hamburgu v hoteli , kupa auta v pondelok (1 den dovolenky) a cela cesta autom naspat (benzin) a vsetky prihlasovacie poplatky...vsetko to vyslo na 900 EUR na Slovensku.

A to som robil 1.krat v zivote, nakoniec to trvalo kvoli Slovenskym uradom 1 tyzden.
Povodne som rozmyslal, ze to dam firme doviezt a zaregistrovat "na kluc", ale potrebovali pravdaze odomna podpisat papier ,ze im davam plnu moc! To som pravdaze odmietol, lebo teoreticky mohli mojou plnou mocou predat dane auto :-)

PS: Kto uz len "uraduje" v nedelu....
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
Xyd
Člen Týmu

Re: doplnujici informace

Příspěvek od Xyd »

nebyla jina moznost nez auto vyzvednout v nedeli. Kamos tam jel v sobotu na noc busem (kamarad mohl pouze o vikendu, prodavajici mohl pouze v nedeli). Dokonce i v takovem pripade, kdyby kamos mohl ve vsedni den, tak by musel platit 2 dny ubytovani atd. tim padem DALSI naklady. Byl jsem rad ze soukromy majitel auta Nemec (prodavajici) byl vubec ochotny auto predem nablind jen na zaklade meho slibu emailm odhlasit protoze na nem do posledni chvile sam jezdil. Auto odhlasoval teprve az kdyz jsem mu na 100% potvrdil, ze si auto opravdu vyzvedneme tzn. odhlasoval ho pouze a specielne kvuli mne. Nekdo tu pise ze tech 100€/na den je premrstena cena.. no ovsem byly to take jedine naklady a na zadny urad v nemecku se nechodilo pouze vyzvedlo auto vuci penezum. Nebyla moznost si v SRN na uradech vyrizovat cokoliv ani prihlaseni ani pojisteni ani prevozni znacky.
Celkove ciste naklady v CR na dostani auta na SPZ plus velky TP vychazi 4500,- s tim ze to muze trvat 1 tyden (obvykle) az maximalni lhuta 1 mesic (ze zakona).
V zadne svizelne situaci jsem rozhodne nebyl, pouze jsem v dane situaci zjistoval nejvyhodnejsi reseni a varianty a k tomu patri i to ze se jednoduse zeptam treba i tady.

Srovnani obou variant:
Clovek kdyz si to chce vybehat vsechno sam, tak pri tom musi vezt auto na podvalniku na evidencni STK a emise a nasledne 3x po sobe zabehnout na dopravni inspektorat/magistrat (1. podani zadosti 2. vzdani se pravomoci odvolani proti rozhodnuti 3. prevzeti SPZ a TP) kdyz sectu vsechny casy vcetne penez za zapujceni valniku a auta ktere ho smi tahat vcetne ridice ktery ma papiry E tak se mi skutecne vyplati dat chlapikovi 5-6tacu s tim se nemusim o nic starat a za 2 dny mam auto na SPZ vcetne velkeho TP.

Driv se to mozna vyplatilo si vsechno vybehat sam, mam to parkrat taky za sebou a nervy na to uz nemam
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

Jistě,proč to dělat jednoduše......když to jde i takhle!
Svůj postup jsem popsal a nikomu ho nenutím.A znovu opakuji:
Je to o kmunikaci.Dokonce i německé bazary jsou ochotny veškerou administrativu vyřídit,včetně převozních značek!
A u nás pouze STK,EM,POJISTIT a na magistrátu přihlásit.(strávil jsem tam 20 minut,včetně pojistky,jelikož pobočku pro téměř všechny pojišťovny mají přímo v budově magistrátu)
To bylo v pondělí,a v pátek jsem vyzvedl nové RZ a doklady.
Na podvalníku se to vozilo před 10 lety.A to ještě dobry známý,jinak transport vyšel jak polovina dovezené ojetiny.Takže jestli máš zkušenost z té doby,tak se nedivím.
Naposledy upravil(a) milanos dne čtv 20.10.2016, 10:51, celkem upraveno 1 x.
PRIUS II.G 2008
PALO-Prius
Řidič

Příspěvek od PALO-Prius »

A to mate este super oproti nam.
U nas musim vsetky doklady prelozit oficialnym prekladatelom do Slovenciny. Osvedcenie o zhode vydane vyrobcom, kupna zmluva, nemecky technicak a pod. Potom ist na obvodny urad dopravy, ktory (po istom case) schvali technicku sposobilost vozidla. Poistit auto, potom ist na policiu, vypisat ziadost o zapisanie vozdila do evidencie,. Potom k tomu kontrola originality, STK, EK... Podarilo sa mi to pocas letnych praznin za 1 tyzden, no co som pocul trva to u nas aj 3-4 tyzdne, kym to vsetko poschvaluju a ak je vsetko OK :)
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

Tak to není co závidět...
PRIUS II.G 2008
Xyd
Člen Týmu

Příspěvek od Xyd »

milanos píše:Jistě,proč to dělat jednoduše......když to jde i takhle!
Svůj postup jsem popsal a nikomu ho nenutím.A znovu opakuji:
Je to o kmunikaci.Dokonce i německé bazary jsou ochotny veškerou administrativu vyřídit,včetně převozních značek!
A u nás pouze STK,EM,POJISTIT a na magistrátu přihlásit.(strávil jsem tam 20 minut,včetně pojistky,jelikož pobočku pro téměř všechny pojišťovny mají přímo v budově magistrátu)To bylo v pondělí,a v páté jsem vyzvedl nové RZ a doklady.
Na podvalníku se to vozilo před 10 lety.A to ještě dobry známý,jinak transport vyšel jak polovina dovezené ojetiny.Takže jestli máš zkušenost z té doby,tak se nedivím.
No tak si predstav sebe soukromeho majitele auta se kterym jeste normalne jezdis ale planujes ho prodat. Najednou ti nekdo tamhle napriklad z Rumunska napise email: Jsem ten a ten, mam zajem o tvoje auto a chci abys to auto odhlasil, zaplatil za mne vyvozni znacky prihlaseni a pojisteni na toto a toto jmeno a vsecko mi nachystal. Ttuto nedeli si pro nej prijedu busem tak mne jeste koukej vyzvednout na nadrazi. Ty bys to na jeho miste udelal??? No ja to mam na STK a emise sice 10km ale jet tam bez SPZ to je :lol: :roll:
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

Ať to uzavřeme.
Přes to všechno ti přeju,ať situaci dotáhneš do zdárného konce a jezdíš.
PRIUS II.G 2008
Odpovědět

Zpět na „Prius“