Toyota Verso 1.6 D-4D

vše ohledně modelové řady Verso
torr
Člen Týmu

Toyota Verso 1.6 D-4D

Příspěvek od torr »

ahojte,

chcel som vas poprosit o radu, co si myslite o Diesel 1.6 D-4D? Je to spolahlivy motor? Alebo radsej ist do 1.8 Valvematic?

dakujem

Tomas
Čepo
Věčnej rejpal

Re: Toyota Verso 1.6 D-4D

Příspěvek od Čepo »

Za mně 1,8 Valvematic, ten diesel je nový, zatím není dostatek zkušeností. Je to motor od BMW, v dnešní době by jsem byl opatrný a šel do ověřeného motoru, což 1,8 valvematic je.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

1,6 v dizli? nepoznam. ak v benzine-mam ja a mne dostacuje
Obrázek
torr
Člen Týmu

Příspěvek od torr »

dakujem, chodim kazdy den po dialnici, tak ma ta nizka spotreba zaujala. Ten diesel nie je najnovsi, malo ho pred tym BMW, ale ich motory nie su vzdy uplne spolahlive.
Guhy
Člen Týmu

Příspěvek od Guhy »

Ja mám na mojom Verse 1.8 najazdených už cez 20 000 km a to má len 8 mesiacov. Čiže hneď na začiatok dostal vysokú záťaž. Sťahovali sme sa do Mníchova. Jazdím pochopiteľne väčšinou diaľnicu a nemám vôbec žiaden problém. Vo voľnobehu ide absolútne čisto a potichu. Na druhej strane, čítal som, že tento naftový motor točí pri tachometrových 130km/h iba 2100 otáčok. Valvematic okolo 3100.
Dnes už človek neušetrí na palive, ale pri prípadných opravách. Tu je benzín výhodnejší, a určite to platí pre atmosféru. Otázne je to so životnosťou. Ale ako pozerám aj iné fóra, netuším, ktorý z týchto motorov má životnosť vyššiu. Atmosféra, japonská je podľa takmer všetkých nezničiteľná. Samozrejme sa treba starať, a byť k motoru ohľaduplný.
Verso 1.8; 2014
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

torr píše:dakujem, chodim kazdy den po dialnici, tak ma ta nizka spotreba zaujala. Ten diesel nie je najnovsi, malo ho pred tym BMW, ale ich motory nie su vzdy uplne spolahlive.
ahaaa, ale ak potrebujes vyssi vykon, tak ja by som isiel do 1,8benzin. ale to je moje presvedcenie. ako napisal moj predrecnik, nasledne opravy ta mozu vyjst drahsie, ako aj pravidelne kontroly
Obrázek
ttsugar
Člen Týmu

Příspěvek od ttsugar »

Máme specifikaci 1,6D-4D jeden rok a zatím spokojenost bez problému. Nejmenší spotřebu jsme měli mimo město 4,7 a nyní v kombinovaném provozu se spotřeba ustálila na 5,6 litru, bez využití start-stop. Na to kolik váží má slušný zátah. Před tím jsme měli Auris 1,6 VVT a rozdíl a pohodlí je znát. Je pouze otravný START-STOP, který nejde trvale vyřadit. Po každém nové jízdě se automaticky zapne a musí se potom opět tlačítkem vypnout.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Ten start-stop by mal ísť vypnúť natrvalo len cez diagnostiku. Ak teda po tom až tak túžiš tak pri najbližšej kontrole v servise si to poruč vypnúť. Takúto echt debilovinu nám bol čert dlžen.
OT: U nás v zmrzlinárni pod kornútkami je zavesený papier s textom, tieto kornútky sú obalový materiál, niesú určené na jedenie. Som sa pýtal že čo je to za volovinu, veď ak zlížem zmrzlinu tak zožeriem aj kornútok a pani predavačka na to, že to ich tam donútili napísať Hygienici. To je niečo podobné ako start - stop systém, aspoň ja v tom vidím istú analógiu. Z tej EU vela dobrého neprichádza.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
edis
Člen Týmu

Příspěvek od edis »

tak ja vám neviem priatelia, jedno Verso benzínové 1.8 mi doma stojí a naprostá spokojnosť aj so spotrebou aj s kultúrou chodu motora, v spojitosti s automatom to nemá chybu ( zatiaľ najazdené cca 20 000 km), ale už mám vo výhľade staršie Verso dieselové 2.0, len neviem čím to je, že mi staršie pripadá s lepším nastupovaním ( pri mojich 185 cm), s lepším posedom ako aj dáko priestrannejšie ako tie nové...ale môžem sa mýliť...a prečo diesel ? napriek strašiakom daných v podobe linkov ? no u mňa krútiaci moment má opodstatnenie ako aj spotreba a čo sa týka prevádzkových nákladov je to vec zanedbateľná pri tých cenách ktoré Toyota má ( myslím neoriginálne )...nie som vyhraneným zástancom ani benzínu ani dieslu, každému čo vyhovuje a hlavne účel použitia (resp. km nábeh)
...éto asi vsjo....
Verso 1,8 CVT active + super pack
Corolla Verso 2.0 D-4D SOL 7M
Efrum
Člen Týmu

Příspěvek od Efrum »

Mám Verso 1.6 D od února 2015. Kupoval jsem ho nové a vychválili mi ho až do nebe, jak to jezdí za půl darma a stopstart jak suprově funguje. Auto je pěkné, pohodlné a praktické, ale co se týká spotřeby, tak jsem na 6,1 l/100km. Jezdím celkem svižně, ale plynule. Tudíž za mě spokojenost. I když než jsem to koupil, tak mě slušně hryzalo koupit si tu 1,8 benzín s automatem. Nakonec jsem vzal naftu. No a co se týká systému STOP START !!!!!!!, tak ten mě pitvá do morku kosti. Funguje to nahovno. Akorát to mrví motor. Kolikrát už se mi stalo, že to chcípne na křižovatce a ještě mi tam stále svítí kontrolka studeného motoru. Bohužel nejsem typ šoféra co dokáže stát na spojce. Prostě řadím do neutrálu a spojku pouštím. Tudíž se mi stává, když zapomenu vypnou tento "úžasný vynález", že když přijíždím domů (bydlím v mírném kopci), vyřadím si, nechám auto proti kopci samovolně zastavit, zařadím zpátečku a couvám do garáže, že ve stejnou chvíli kdy já chci šlápnou na spojku a řadit auto vypíná motor a okamžitě startuje. To tomu motoru musí dělat móc dobře??! Kdyby tam alespoň nechali cca 5 vteřin prodlevu, ale ono to zdechne hned, jak se zastaví kola. Jinak v servisu je žádám pokaždé ať mi to vypnou natrvalo a prý to nejde. Takže asi tak novému Versu. Prostě skvělé auto zmařené jednou hovadinou k ničemu. Jinak budíky uprostřed přístrojovky se zpočátku zdáli divné, ale když si na to člověk zvykl, tak bych řekl, že je to možná přehlednější jak pod volantem.
edis
Člen Týmu

Příspěvek od edis »

ono tie diesle akéjkoľvek značky s malým objemom je čistý marketing na spotrebu a hlavne v kopcovitom teréne, kde 5 rýchlostný stupeň je s odretými ušami a nie to ešte 6 ka.
Staršie 2.0 dieslové 5 rýchlostné boli celkom fajn i keď spotreba sa na WW group 1.9 TDI nechytá vôbec, síce remeň ale spoľahlivé bez dpf a pod hovadín...ale asi sa budem opakovať ak Toyota či iný made in japan jednoznačne benzín a spojenie 1.8 Valvematic s automatom nemá chybu aj výkon aj spotreba, len si treba osvojiť ovládanie aj sport rezim aj eco rezim aj manipulácia s pádlami pod volantom + zákonitosti automatu....apropo stop-star je u mna total kravina, v mini countrymane to naštastie šlo cez palubák vypnúť a ten diesel v ňom detto aj teraz v Toyote bol des ci spotreba ci krutak, ale je to len môj osobný názor nie je to berná minca...
Nezdvorak
Člen Týmu

Příspěvek od Nezdvorak »

A co u té 1.6 ten neustále propirany DPF. Jak se to chová, má to vůbec šanci fungovat bez problémů? Máte nějaké postřehy? Chci si koupit nové Verso a vaham mezi naftou a benzinem
edis
Člen Týmu

Příspěvek od edis »

diesel s DPF = vyššia spotreba, problémy môžu nastať po nájazde cca od 150 000 km, pri krátkych jazdách aj skôr, ale zasa DPF dnes nie je takým strašiakom ako v minulosti, skôr sú tam aj iné nástrahy (tak ako písal pisateľ v príspevku vyššie), môj názor ak sa auto používa na dialnici a častejšie tak diesel, ak sa používa v meste s menším nájazdom km tak benzín, ale je to na každom osobnom rozhodnutí, do úvahy by som bral aj pôvod auta či japan a či europan
skorec
Člen Týmu

Příspěvek od skorec »

Najazdil som na nom zatial necelych 30 000km:
:arrow: 5,7 L > dlhodoba spotreba (priemerka z priemeriek > sledujem si realnu spotrebu kazde tankovanie...) dochadzam od Malaciek do Bratislavy denne, cize 70% jazda medizmesto 30% mesto, 17" disky.
:arrow: Na rodinne vozenie/dialnicne presuny 120km/h vykon podla mna dostatocny (samozrejme ak to porovnam s 2.0L dieslom Mondeom jasne citit ze Verso ma menej svalov hlavne zrychlenia povedzme z 100 na 130 km/h su ovela menej dynamicke...)
:arrow: Start-Stop system > bola to pre mna novinka, chvilu ma to vyrusovalo (ci skor na semaforoch plasilo z nevedomosti :) > otocis volantom motor nastartuje, zapnes klimu > motor nastartuje :) ), no po piatich/sietich jazdach som si zvykol > pohoda.

EDIT:
:arrow: Este jednu vec som zabudol vyzdvihnut :) pre tento motor 82 kW/112 k > na Slovensku registracna dan podla vykonu motora 167 € (voci 1.8l Valvematic 108 kW/144 k > 397 €)
Verso Executive '15 / 1.6 D-4D / 17" Anthracite / Touch 2 / White
Suzuki Bandit '12 / GSF-650S / Givi V35 / White
ex-Suzuki Swift '05 / 1.3 GLS / 15" OZ Superturismo WRC / White
Odpovědět

Zpět na „Verso“