Zimné pneu - TMPS
-
- Člen Týmu
Zimné pneu - TMPS
Zdravím vospolok,
zima sa blíži a tak rozmýšľam nad prezutím pomaly.
Ako riešite tie TMPS snímače? Bude vadiť, ak dám zimné pneu s diskami bez toho snímača? Poruším tym nejakým spôsobom záruku?
V Toyote mi nacenili pneu s diskami za cenu 754€ (plechové disky 15R!!! + pneu Continental WinterContact TS 860 + 4x snímače + práca).
To sa mi zdá moc predražené.
Ako riešite tie TMPS snímače? Bude vadiť, ak dám zimné pneu s diskami bez toho snímača? Poruším tym nejakým spôsobom záruku?
V Toyote mi nacenili pneu s diskami za cenu 754€ (plechové disky 15R!!! + pneu Continental WinterContact TS 860 + 4x snímače + práca).
Toyota Auris 2016 1,2 Trend+
Re: Zimné pneu - TMPS
marcelstehlik píše:Zdravím vospolok,
Vadiť to toyote urcite nebude, co sa stane je ze ti bude svietit non stop kontrolka tlaku v pneumatikach, inak nic. Skor by som sa zaujimal ako by sa na to pozerala poistovna v pripade nehody.
Tych 754€ je absolutne sialena suma, snimace cca 60€/ks cize 240 €, pneu cca 60-70€/ks za tie conti 195/65/R15 cize 280€, a necelych 250€ plechy a robota?

2015/11 Toyota Auris HB 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+
- Rolling Dog
- Řidič
ako sa na tu svietacu kontrolku pozeraju na STK ?
Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
-
- Člen Týmu
No vyzerá to tak, že bez snímačov sa nepohneme, vďaka ti Európska únia za ďalšie *** nariadenie.
Takže noví majitelia áut, pripočítajte si k sume prezutia cca 200€.
Takže noví majitelia áut, pripočítajte si k sume prezutia cca 200€.
Toyota Auris 2016 1,2 Trend+
na stk predsa nepôjdem so svietiacou kontrolkou a ani žiadnu poisťovnu tpms nezaujíma....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Taktak.
Inak ja mám len jednu sadu diskov, prezúvam len pneu takže ďalšie snímače neriešim.
Inak ja mám len jednu sadu diskov, prezúvam len pneu takže ďalšie snímače neriešim.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Taky to řeším, dnes jsem přezul zimní kola bez snímačů. Najel jsem skoro 10km než se načetla chyba. Napadá mně, jestli to má vůbec smysl cpát do aut zbytečné věci. TMPS májí včas varovat řidiče a zabránit možné nehodě, ale první varování po 10ti kilometrech 
Rozhodnul jsem se pro variantu, že vyvrtám do rezervy další tři otvory pro ventilek a nacpu tam všechny čtyři snímače TMPS. Na STK půjdu za čtyři roky a na ostatní prdim

Rozhodnul jsem se pro variantu, že vyvrtám do rezervy další tři otvory pro ventilek a nacpu tam všechny čtyři snímače TMPS. Na STK půjdu za čtyři roky a na ostatní prdim

Toyota Auris TS MC15 WG 1.6 Valvematic 6M/T 1G2 GRAY ME Trend+ 9/2016
- Standa50
- Manager Týmu
Jak píšeš,s nezaktivovanou nebo sadou bez ventilků TMPS ujedeš do rozsvícení kontrolky okolo 10km.Naopak defekt rozsvítí kontrolku podstatně rychleji.Po nastartování jsem ujel sotva 100 m a kontrolka se rozsvítila a to pneu měla při defektu tipuju tak poloviční tlak.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
....kolko ma vydrz baterka TMPS 4-6 rokov?
POTOM CO???
(Je pravda ze niektore snimaceTMPS sa akt.az pri pretoceni koleasa...setrenie bat.)
Nie je lepsi system nepriameho merania tlaku pneu.!!!
(beriem aj jeho nevyhodu....presnost...atd)
POTOM CO???
(Je pravda ze niektore snimaceTMPS sa akt.az pri pretoceni koleasa...setrenie bat.)
Nie je lepsi system nepriameho merania tlaku pneu.!!!
(beriem aj jeho nevyhodu....presnost...atd)
Ještě jeden velký problém nastává když chceš lehčí defekt vyřešit sprejem na opravu pneu.
Dofoukneš to sprejem a odrovnáš si ventil TPMS, je prostě po něm. Logika jak prase.
Levnější je nova pneu než blby výmysl EU.
Dofoukneš to sprejem a odrovnáš si ventil TPMS, je prostě po něm. Logika jak prase.
Levnější je nova pneu než blby výmysl EU.
Ahojte, od apríla som šťastným majiteľom Toyota Auris Touring Sports 1.6. Zatiaľ spokojnosť. Tiež riešim zimné gumy. V Toyota Poprad mi ponúkli zliatinový disk Mara + Nokian WR D3 - 195/65R15 91T + snímače tlaku, zmontované, vyvážené za 790€. Z ceny mi dajú ešte 10% dole. To je celkom slušná ponuka, či?
Sadu snímačov majú za 180€.

Nevidím důvod proč by se měl ventil TPMS odrovnat opravným sprejem 

Auris TS 1,6 2016

Ve středu jsem byl na technicky ze starším autem a ptal jsem se technika co se stane pokud nemám ventilky na měření tlaku na autě a přitom tam jsou od výroby. Já mám dvě sady gum na discích a na letních ty snímače nemám a bylo mi řečeno že se nic neděje že oni to zatím neřeší. A pokud je to pravda poznám příští rok v červenci to jdu se svojí Corollou na první technickou .
Nechápu jak ty ventilky fungujou. Včera jsem přezul zimní pneu bez TMPS a jedno letní kolo s TPMS jsem dal do kufru jako rezervu. Po ujetí 10ti km se načetla chyba. Dnes jsem jezdil okolo komína asi 20km a kontrolka nic. Rosvítí se v první poloze zapalování, po nastartování zhasne a vše se tváří jako by to bylo vpořátku 

Toyota Auris TS MC15 WG 1.6 Valvematic 6M/T 1G2 GRAY ME Trend+ 9/2016