Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
Karrel
Navigátor

Re: Zkušenosti

Příspěvek od Karrel »

Dneska prisla svolavacka... Budou menit pripojeni hrdla nadrze... Tak to sfouknu s garančkou.
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

Karrel píše:Dneska prisla svolavacka... Budou menit pripojeni hrdla nadrze... Tak to sfouknu s garančkou.
U PIII ?
Prius II 2008
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jojo. Na plusu prijel taky, ale na kondenzator par z recyklu.
Back in Czech.
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

Ano,tuhle informaci mi sdělil technik včera,v Toyota Autobondu v Ostravě,na prohlídce,avšak P ll se to netýká.Mimo jiné jsem si nechal udělat test hybridního systému,který dopadl OK,včetně akumulátorů.Záruku mohu prodlužovat ještě 10 let,podmínkou je pouze každoroční test systému.
Nepotěšil mě ovšem se zadními brzdami.Zůstávají viset a mechanikovi se je nepodařilo rozpohybovat do optimálního stavu.Takže mě čeká výměna.Předběžná kalkulace 4800+DPH pouze zadní kit sada + práce(asi).Jinak kotouče jsou OK,přední i zadní.Bodejť,když se používají tak málo až zareznou
PRIUS II.G 2008
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

Ad TEST HYBRID SYSTÉMU :....testem autíčko prošlo s úspěchem loni v listopadu....Tak jsem si říkal ,další / letošní/ rok si to zopakujeme...Pánové,nevím,jak pozorně sledujete podmínky - je to nejen rok,ale současně do ujetí 15 000 km ,podle toho co nastane dříve....já už tak pozorný nebyl - a přešvihnul dnes už více než o tisíc.... :blush:
Podařilo se mi zajistit termín v Brně na zítra odpoledne.....technik uvedl,že do dvou tisíc navíc by to mohli tolerovat...cena za test předběžně kolem 1600,-....loni cena 1200,- ale to dělali ještě navíc podzimní prohlídku..anebo se změnily ceny...
Olej v motoru i převodovce vyměněný,i brzdovka..možná jen kontrola chladící kapaliny...víc nebude asi třeba...
Mám sice slevový kupon od Toyoty /15 %/ protože loni zrušili servis v Jihlavě - ale asi platit nebude - má to být na pravidelnou servisní údržbu...
Tak uvidíme,jestli zítra prolezeme testem..
To milanos - no,neřekl bych prodlužovat ještě 10 let...ikdyž mě by se to líbilo - mě tenkrát z Toyoty Praha napsali tuším 9 let + 364 dní...věku vozu od první registrace.
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

Milanos- ten problém který máš na svém P II se zadními brzdami jsem měl cca před rokem na moji P III.Auto bylo 5 roků staré když jsem ho koupil a belgičan
zřejmě celých pět let nic se zadními brzdami řešil/ani zřejmě promazávání vodicích čepů/.Já po 3 měsících jsem zjistil,že čepy jsou zatvrdlé a destičky se nepohybují
a přibržďují tak,že se kotouč ohřál na takovou teplotu až jsem se spálil.Přitom došlo k narušení vytlačování pístku ze třmenu. Takže bylo nutné to řešit novým repasovaným třmenem na levé straně a na pravé mi servismani vyměnili veškeré gumičky vč. prasklé prachovky ve třmenu. Servis mi doporučil přitom dát nové brzdové hadičky. Celá tato "sranda " mě přišla na cca 5,5 tis. Kč.Na levé straně jak se to hřálo tak budu muset ještě nechat tam dát nový kotouč.Tento problém se
zadřením vodicích čepů,ale není jen u Priusu je i u ostatních Toyot. Mám doma ještě Corollu Verso i Yarise a tam každých půl roku se to musí rozdělat a namazat. Sehnal jsem si speciální mazadlo na brzdy na bázi mědi což je špička.
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

Chlopaki,tak já mám na faktuře 826,45,-Kč bez DPH,což po přičtení 21%DPH dává 1000,-Kč.Nezdá se mi,že by v dnešní době šly platby směrem dolů,spíše naopak.Takže se domnívám,že je to tak jak píše Ježek2,nejspíše díky té komplexní prohlídce.Ta je označena jako:SERVISNÍ PROHLÍDKA PO 8 LETECH BEZ VÝMĚNY OLEJE A FILTRŮ.(To a dolití chladící kapaliny jsem zvládl sám)
Součástí bylo již zmiňované vyčištění,rozpohybování a promazání brzd,a výměna br.kapaliny.
Celkem:3095,50,-Kč včetně DPH.Mám tam navíc asi za 120 Kč asistenční službu Toyota EuroCare.
S tou zárukou 10 let na HS jsem se doufám nepřeslechl,ale ještě se poinformuju,povezu auto na tu opravu brzd.
A propos k té záruce.Když jsem se před 2 týdny objednával na prohlídku,byl u telefonu jiný,ne moc ochotný technik.Působil dojmem:"JÁ jsem technik od Toyoty,a TY,obyčejný smrtelníku,máš štěstí,že mám náhodou čas.Nechej nám tady škváru a na nic se nevyptávej!"
Mimo jiné sdělil,že záruka se váže pouze na vozy pravidelně servisovány v autorizovaném servisu s možností dohledání.S mým argumentem celosvětové databáze Toyoty a v mém případě Priusu loni dovezeného z Německa mi sdělil,že bych si to z TOHO Německa musel vyžádat,že až takhle databáze nefunguje.That's all (jméno technika neuvedu,je možné,že zrovna neměl svůj den)
Leč,hvězdy mi byly nakloněny,a včera byl v příjmu velmi příjemný,vstřícný technik pan Marián Hronec.Skvělý člověk,mimo jiné Slovák,asi ve věku mého syna,přijímal mě už vloni na vstupní prohlídce ojetiny po dovozu.
Jen kroutil hlavou,nad mylnými informacemi kolegy...Takže jej vřele doporučuji.Je mi jasné,že chtějí za své služby naše peníze,ale jde to i s grácií.
Záruku tedy mám.
PRIUS II.G 2008
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

p1947 píše:Tento problém se
zadřením vodicích čepů,ale není jen u Priusu je i u ostatních Toyot. Mám doma ještě Corollu Verso i Yarise a tam každých půl roku se to musí rozdělat a namazat. Sehnal jsem si speciální mazadlo na brzdy na bázi mědi což je špička.
A nejen u Toyot,syn řešil před lety přidírání brzd na své Felici.Zůsávaly mu viset,tuším na pravém,předním kole a to se projevovalo postupnou ztrátou výkonu(a že ho Felicie má,celých 50KW!) a když zastavil,kolo horké,až se z něj kouřilo!když ho sundal,někde tam na třmeny a pístky nastříkal WD40 a po zchladnutí disku nandal kolo zpět tak v pohodě jezdil snad týden,než se to opakovalo.Pak už nechal vyměnit komplet třmeny a samozřejmě prachovky a pístky,které byly zoxidované a s větší pravděpodobností příčinou přidírání.
Já měl Volvo V40 2001 s automatem,ale s brzdama nebyly nikdy problémy.Byl to 2L,benzín a problém byl s nádrží.Žralo snad i trávu kolem silnice!Když jsem lechtal plyn tak 9,jinak běžně 12L/100 :( :D
PRIUS II.G 2008
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

....včerejší test hybridního systému proběhnul - s výsledkem : PROŠEL
Jen jsem koukal jako "puk" při placení - možná se sekl technik ?....platil jsem 484,- kč.... :shock: :shock: :shock:
Dnes je hezký počasí - nasadil jsem zimáky
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Jakou rychlostí se dá jet na elektřinu. Při testu Aurisu sem se dočetl ze spalovak se připojuje při 49km/hod a při testu Priusu že jde jet na El dokonce 79km/hod. Jde mě o to jestli se tech 50-55 km/ hod po rovině dá jet na baterky. .
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Za prius + se da do 79 km/h. A pri uplne plnych baterii se da po rovine udrzovat I vyssi rychlost, ale to je... rozhodne ne ze by to bylo jen a ciste na baterieeee.
Back in Czech.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Sehnal jsem si speciální mazadlo na brzdy na bázi mědi což je špička.[/quote]

- tá na vodiace čapy - aspoň čo mám vedomosť - nepatrí.... patrí tam silikonova vazelina - napr. ATE plastilube . Medená pasta patrí tam kde je závit a vysoká teplota . napr. sviečky...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

Slabostka,máte pravdu ,že měděné mazivo se používá hlavně na části šroubových závitů a matek,ale na několika stranách povídání o tomto problému jsem se dočetl i od výrobců těchto maziv,že se též používají u všech kovů kde dochází k vzájemnému tření, což je případ trnů u brzdových třmenů.Současně tvrdí o tom,že chrání tyto součásti před zadřením a jsou tyto mazadla odolná i teplotám od -30°c do + 1000 °C.Vzhledem k tomu,že brzdy někdy když dochází k přibržďování destiček tak vykazují vysokou teplotu,která se velmi snadno přenese i na tyto trny tak u mazadel na jiném složení dochází k rozpuštění a ztrátě mazacího účinku.
K příspěvku ohledně rychlosti při elektrickém pohonu mohu za sebe říc,že na P III lze při zapnutém EV mod jet max. 49 km/h vykazované na PP ,u normálního i ECO mod jsem na rovině dokázal jet při plně nabité baterii i rychlostí 90 km/h.Je to o tom naučit se s tímto autem "plachtit".
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

S tou medenkou vám to neviem vyvrátiť lebo nie som automechanik... čo som pred 3 dnami pri výmene kolies všetko mazal tak skôr je problém s tým že tá vazelína najprv stratí väzkosť, ztuhne, ani nieže sa "vyparí" ... a zadné brzdy sú na tom horšie... tie trne vzadu ani nešli poriadne vysunúť.... tak či onak na budúci rok kúpim novú sadu....
a tá silikonová vazelína má samozrejme dostatočnú odolnosť voči teplote....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

p1947 píše: K příspěvku ohledně rychlosti při elektrickém pohonu mohu za sebe říc,že na P III lze při zapnutém EV mod jet max. 49 km/h vykazované na PP ,u normálního i ECO mod jsem na rovině dokázal jet při plně nabité baterii i rychlostí 90 km/h.Je to o tom naučit se s tímto autem "plachtit".
U PII taktéž 49 maximum na EV,a 90kou z baterky jsem plachtil právě včera a více to nešlo,pak se aktivoval spalovák.Ale mám dojem že jsem to kdysi sledoval a dalo se jet z baterky i při vyšší rychlosti.Nejsem si ovšem 100% jistý.
PRIUS II.G 2008
Odpovědět

Zpět na „Prius“