Zdravím Préviáře
Máte někdo zkušenost s touto závadou?
Při prudších rozjezdech nebo pří přehoupnutí otáček přes 2500-3000 motor ztratí výkon na nulu asi na 2 sekundy a to se opakuje při překonání těchto otáček.
Za studena to není tak markantní ,ale při zahřátí motoru na provozní teplotu je to neustále.
Diagnostika ani kontrolky neukazují nic.
Turbo by mělo být OK.
Víte prosím někdo nějaké vodítko k odstranění problému?
Previa II D4D 2001 chcípání motoru, postupná ztráta výkonu.
Re: Previa II D4D 2001 chcípání motoru, postupná ztráta výk
Může to být samozřejmě cokoli.
Prévii mám v LPG- zaplaťpámbů
Ale s dieselovými auty jsem něco najezdil.
Nejdřív bych se soustředil na těsnost hadic k intercooleru. S největší pravděponobností to bude někde foukat. Pokud ne, tak nějaké čidlo. Pak by mohlo být něco na vstřikování, commonrailu, ale to by pravděpodobně diagnostika už ukázala.
Nejjednoduší první věc: zkus podržet rukou hadice k intercooleru a vytočit motor, jestli se hadice natlakuje, případně uchem poslechnout, jestli nějde nepíská.
Prévii mám v LPG- zaplaťpámbů
Ale s dieselovými auty jsem něco najezdil.
Nejdřív bych se soustředil na těsnost hadic k intercooleru. S největší pravděponobností to bude někde foukat. Pokud ne, tak nějaké čidlo. Pak by mohlo být něco na vstřikování, commonrailu, ale to by pravděpodobně diagnostika už ukázala.
Nejjednoduší první věc: zkus podržet rukou hadice k intercooleru a vytočit motor, jestli se hadice natlakuje, případně uchem poslechnout, jestli nějde nepíská.
Kořen slova Toyota je Toy!
Zrovna před týdnem jsem slyšel o Avensisu, který podobně padal do nouzového režimu a pořádně se s tím nedalo jezdit. Nakonec dělal GO motoru, netěsnil... Byl to D4D diesel. Oprava přes dvacku. Tak snad to zrovna tohle nebude...
EX: 2x Toy Corolla polocombi 1,4 2000, Toy Previa 2,4 2001, Toy Carina 1,6 1992 a též 2,0 1994
Jezdím s: Toy Camry 1998 2,2 96kW automat.
Hledám Prius II, jen dobře udržovaný, ročník 2006-2010.
Jezdím s: Toy Camry 1998 2,2 96kW automat.
Hledám Prius II, jen dobře udržovaný, ročník 2006-2010.
Vycisti a rozhyb EGR. Musi chodit plynulo a dovierat.
napadají mě SCV ventily....ale to mi ukazovalo chybu v počítači... Stačilo je vystříkat antikarbonem. Dají se vyndat a zandat za chvilku a nic to nestojí (jen nesmíš mít velkou ruku a hodit si ty malé imbusy někam dolu do motoru
Zdravím Previáře po dlouhé době.
Odpověď na moji poslední závadu je výměna nově měněného palivového filtru. Jezdílo jak das do včerejška kdy mi odešel startér takže zase po dlouhé době řeším problém zvaný repas startéru.
Trochu jsem se zapotil než jsem ho vymontoval ,ale je venku.
Jinak na previu nedám dopustit.
Dám vědět jak dopadnu.
Zatím chaos Geby.
Odpověď na moji poslední závadu je výměna nově měněného palivového filtru. Jezdílo jak das do včerejška kdy mi odešel startér takže zase po dlouhé době řeším problém zvaný repas startéru.
Trochu jsem se zapotil než jsem ho vymontoval ,ale je venku.
Jinak na previu nedám dopustit.
Dám vědět jak dopadnu.
Zatím chaos Geby.