1.6 za 1.3 ?

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Pavel Ruzicka
Člen Týmu

1.6 za 1.3 ?

Příspěvek od Pavel Ruzicka »

Dobry den, chte jsem se zeptat je-li mozne menit motor 1.3 za 1.6 v corolle E9 (1990). Jak je to s pojistenim a registraci vozidla pri vymene motoru.

PR
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

no mysslim ze maaas asi takovej problemek jako ja.. urady to mozna nepovolej no.. ale este sem se na to neptal.. mam 1.3 ale E10 .. zkus zjistit co nejvic.. a urcite se semnou musis o info podelit :)
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

je to na dlho a musis pri tom rozobrat pol auta a prezvarat jeden nosnik na karoserii. lepsie, lacnejsie a rychlejsie bude stare predat a kupit nove s 1.6.

ak si to nedas vyhovorit, tak ti dam zopar dobrych rad :-)

ake konkretne motory chces menit?
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
Jolly
Řidič

Příspěvek od Jolly »

To jsem chtěl taky kdysi dělat,ale těch problémů je tolik (včetně STK), že jsem 1.3 prodal a začal jsem shánět 1.6.....nakonec mi jí majitel ale neprodal a nechal si jí, tak jsem zase skončil u 1.3,bo 1.6 nebyly :wink:
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

Ja tam chci davat 4AFE , co zamisli pavel . .to netusim.... pze lidi me odradili od toho abych cpal turbo na 1.3 .. tak zkusim.. az se me podari poridit motor 1.6 tak vytvorit neco jako 4AFE Turbo Kompresor :D jestli to vubec pude :twisted: :roll: 8)
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
Pavel Ruzicka
Člen Týmu

Příspěvek od Pavel Ruzicka »

Chci vymenit motor, protoze mam volnou klikovou hridel coz zpusobuje neprijemne hrceni kolem 2000 otacek a tece z toho olej. Sehnal jsem
2E-E z havarovane corolly, ale chteji za nej 10 000,-, coz mi prijde trochu moc (i s montazi to vyjde skoro na cenu dalsiho auta). Pak jsem narazil na nasledujici inzerat:

http://autobazar.hyperinzerce.cz/vraky/ ... ecky-kraj/

a tak jsem uvazoval o 1.6. Asi do toho nepujdu, tak kdyby jste mel nekdo zajem, motor by mel byt v poradku a cena je perfektni. Kdyztak mi prosim dejte vedet, mozna bych pak od vas odkoupil par dilu.

PR
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Pavel Ruzicka píše:Chci vymenit motor, protoze mam volnou klikovou hridel coz zpusobuje neprijemne hrceni kolem 2000 otacek a tece z toho olej.
Vymen gufero u klikovky a dotahni plechy kolem vyfuku. Prestane chcat olej a hrcet vyfuk :lol:

Pokud je to opravdu klikovkou, tak loziska a prebrus vyjdou myslim na mene jak 10 tisic...

Nasadit do auta motor 1.6 znamena pouzit jinej typ motoru, tj. nebude ti sedet nejen cislo motoru, ale i jeho typove oznaceni a na STK pochopitelne bez uplatku neprojdes. O pripadne vyssi hmotnosti, odlisnem ulozeni a mozne potrebe silnejsich brzd a jinych tlumicu ani nemluvim.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

A ted ja :

Chci menit z 4EFE na 4AFE .. myslite ze to pude legalne nebo ne?
Co tak asi vsechno budu muset menit?
Mam k dispozici bouracku Corolla lifback 1.6 efi
Odpovědět

Zpět na „Corolla“