Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
PALO-Prius
Řidič

Re: Zkušenosti

Příspěvek od PALO-Prius »

Pripajam sa k "izolantom" nadomnou (kupene onoho casu v Baumaxe). Spodok mam zakryty cely rok na 50% kedze momentalne zijem vo Finsku. Postupujem podla tohto forumu (dodrzujem tu tabulku, max 100%+50%):
https://priuschat.com/threads/2010-priu ... egy.62556/

Takto vyzera original izolacka na trubky:
https://priuschat.com/threads/2010-priu ... 56/page-22

Tiez som to len pozdlzne prerezal a surovo "napchal do otvorov" (este troska narezal mensie otvory kvoli tym zvislym prieckam). Takto sa to tam pekne "zakuslo" a zatial len raz mi to vysokotlaka umyvarka dala dole (jeden diel), tak prechadzam aj cez kefove umyvarky s tym v pohode.
Izolacku vzdy odkladam spat dole pod kufor a na zimu nahadzujem tie iste, cez vikend asi zakryjem dalsiu cast :-) lebo sa tu uz blizi zima (do 10stC). Ked budem mat cas, spravim aj foto....

Co je horsie tak tu maju len a len E95 benzin, teda s 10% etanolom a s nim isla psotreba o 0,2l hore. Plus beham so zimnymi cely rok a na zimu nahadzujem "spajkove" Nokiany (klince), takze to je podla pozorovania dalsie 0,2l hore, co robi spotrebu az k 4,8-4,9l. Co uz no...Finske podmienky. V Bratislave som mal krasnych 3,8-4,0 v meste a na primestskych komunikaciach, priemer ca 4,2-4,3 celkovo.
Přílohy
zima-prius.jpg
(33.54 KiB) Staženo 766 x
Naposledy upravil(a) PALO-Prius dne čtv 29.09.2016, 07:38, celkem upraveno 1 x.
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Práve som na aurisa hsd nahodil defa predohrev... predpokladám vo Finsku by to mala byť bežná vec... nemáš? skúsenosti?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
PALO-Prius
Řidič

Ja som kupoval auto v Nemecku, behal som s nim po Bratislave a do Finska som ho specialne nepripravoval (prisiel som len docasne, pracovne).

Ano, tu ma vacsina aut vpredu na narazniku malu dierku s kablom na 230V(nezavysle el.kurenie). Stojany s el. zasuvkou su skoro na kazdom parkovisku a pred kazdou bytovkou, takze prechod na elektriku bude v buducnosti pohoda :-)
Obrázek
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Mal som známeho a ten vo Finsku na Alhambre I TDI mal celkom problémy. Vravel že pod mínus 20-25? ani nepokúšal štartovať... U nás by tie stojany a káble na verejnom parkovisku nevydržali ani deň....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

ty pneu maji vliv urcite,preci jen jsou ojete a ted nove,ktere maji vic materialu ,vzorek a prumerove tez oproti starsim..nezkousel jsi prilozit k sobe tu novou???jinak poprosim o fotky teho zatepleni spodni mrizky predniho narazniku i popr.masky,dekuji moc...
Karrel
Navigátor

Příspěvek od Karrel »

Dle vlastní zkušeností má vliv venkovní teplota a pneu (zimní versus letní) a pak jakákoliv rychlost nad 130 km/h... Zima se se všim všady projeví až o litr vyšší spotřebou
P+
PALO-Prius
Řidič

Toto mam fotku z 25.4.2016 :-) Cez vikend nahodim znova "zateplenie", tak urobim normlanu foto.

Minulu zimu bolo najmenej -21 a co viem, tak to nebol az taky problem. Problem je skor s cestami, bez spajkov je to o hubu. Kopec Slovakov a Poliakov, co tu su na projekte pravdaze setria a tak to to potom aj vyzera, bud idu uplne "dosrato", alebo su niekde v priekope. Fini totiz solia len hlavne cesty (vypadovky) a mensie ulice, regionalne cesty sa len odhrabavaju. To tiez az ked je cca 5-7cm snehu na ulici. Proste sa tu jazdi normlane na utlacenom snehu, je to OK. Horsie je to s ladmi, ked sa topi ten sneh a rano primrza a vtedy je to najhorsie. Mam skusenost "s" a "bez" spajkov a taku 90st zakrutu viem prejst so spajkami 50tkou, bez nich bol problem udrzat auto na ceste pri 30tke. Viem, ze manzelky niektorych kolegov radsej autom ani nejazdia v zime, kedze je to bez tych pneumatik naozaj tazke jazdenie....hold setrilkovia.
Přílohy
DSC_9567.jpg
Foto z 25.4.20165, Finsko.
(111.72 KiB) Staženo 713 x
Naposledy upravil(a) PALO-Prius dne čtv 29.09.2016, 07:32, celkem upraveno 3 x.
Obrázek
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Jak to v té kose topí? Po kolika km ?
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

...hm,já bych nebyl šetřílek ani při koupi plachty - aby autíčko nevypadalo jako na obrázku...
Loni jsem ji sice v zimě použil jen dvakrát /ona ani zima nebyla/...ale dělá mi to trošku dobře ,když přicházím k "zasněženým řadám," a slyším jen "ššaššašša" - škrábajících kolegů...samozřejmě většinou v oblacích kouře...a zmrzlýma rukama :mrgreen:
Já jen stáhnu plachtu,oklepu,poskládám do kufru a mizím...
PALO-Prius
Řidič

Plachtu som pravdaze mal len, bol problem ju natiahnut, strasne tu na pobrezi fuka vietor a vela krat mi ju aj odfukol z nejakej stany a aj tak som mal potom sneh na aute. Pripadne aj namrznuta voda pod plachtou a aj tak clovek musel skrabat okno. Dalsi problem je s mokrou plachtou, vela krat som bol z toho mokrejsi ako z lahko odprataneho snehu.
Preto mam teraz aspon ochranu na prendom skle s magnetmi, ktore drzia fakt dobre (najm aked stojim v praci na parkovisku).

Po prestahovani mam doma pristresok, takze sneh z miuleho roka uz nehrozi :-) Inak tu ludia pouzivaju na predne okno, aby nezamrzlo, zmiesanu vodu s octom 1:3, naliat do PETky, urobit v stupli dierky a nastriekat na okno. Vraj to pomoze az na 2 tyzdne od zamrzania predneho okna....neskusal som.

Este otazka k topeniu. Ja som mal zatial len stary benzinak (Focus 1) a teraz Prius. Nezda sa mi, ze by tam bol nejaky rozdiel. Myslim, ze to topi asi rovnako "rychlo".
Obrázek
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

K zakrytí předních štěrbin zatím nemám foto,neboť loňská zima byla moje první a letos to nasadím až když klesne celodenní teplota pod 10 °C.U nás ve Východních Čechách téměř neznám v posledních letech nějaké extrémní mrazivé teploty a to i na Vysočině kde máme rekreační objekt byla v loňské zimě max. -12°C.
Díval jsem se na odkaz ,který uvedl PALO-Prius kde tam strkají do každé štěrbiny těsnící trubici,ale myslím si,že to řešení,které jsem uvedl je výhodnější,neboť špičkově překreje celou mřížku.Vrchní mřížku zakrývám jednu spáru.Vzhledem k tomu,že pravidelně parkuji v garáži tak i ve venkovní teplotě -10°C po vyjetí do 2 km
již auto topí.
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

Vážení,nedávno jsem psal o tom,že jsem přešel na ECO Mod.Vzhledem k tomu,že jezdím většinu dní v týdnu do vzdálenosti cca 6 km a po hodinovém stání zpět domů,tak si myslím o průměrné spotřebě na PP 4,2 l /100 km jako velmi dobrou. Dnes jsem dotankoval po hrdlo a zjistil jsem,že včetně klimatizace/měl jsem tam i cestu 35 km se stálým stoupáním/je spotřeba 4,47 l/100 km.Takže je tento mod opravdu výhodnější než základní a klimatizace bohatě vychladí vnitřek auta.Zjistil jsem,že proti Corolle Verso 1,6 VVTi spořím 3 l /100 km což je úspora cca 85 Kč/100 km.Jsem velice spokojen a jediné co mi u tohoto auta chybí je zákaz tahat příves.Nový Prius IV již to má povolené do 750 kg.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Ja by som si rád zajazdil v zime na utlačenom snehu, šak nato mám zimné pneu ale tu je soľ nad zlato a kamene ešte viac... už sa teím na tie šutre a dementov čo letia a kamene strieľajú na ostatných....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

Pridam zkusenost, prave jsem s Priusem II absolvoval cestu na dovcu do Italie a zpet. Tri dospeli, jedno mimi, auto naprosto naplnene. Ujeto necele 2.5tis km, jen dalnice (a nejake motani po meste), temer vzdy max povolenou rychlosti, tzn na tachometru 137km/h (dle gps 130). Zapnuta klima. Spotreba 5.2l/100km. Na to, ze do prace jezdim v prumeru 3.9 - 4.2, tak to je docela dost, naopak jsem casto dobrzdoval a zrychloval docela silne, takze v tomto spokojenost.

Chtelo by to ale P III, jen si predstavuju, jak super to musi byt s vetsim motorem. Ono stoupani na dalnici v Alpach mezi Rakouskem a Italii docela davalo zabrat a motor chodil hodne do otacek.

Cestu jsem jel v minulosti hodnekrat a s Priusem se mi libi, ze zatah CVT je plynuly, bez skubnuti zatahu turbem, prerazovani atd. To mi dost pripominalo cestovani Shikansenem v Japonsku, kdy jsem se vzdy divil, jak rychle jedeme, aniz by jsem si vsiml nejakeho zrychleni.
Prius II 2008
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

... chtelo by to PIII... a ja by som si zase rád pojazdil na nejakom Lexusovskom 6 či 8 valci, proste viac výkonu nieje nikdy naškodu....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Odpovědět

Zpět na „Prius“