Pomoc - Spotřeba Avensis D4-D /r.v.2000/
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
Presne jezdil jsem za tetou do Slanyho - hned naproti co bydlela je rafinerka- videt jsem opravdu vsechny cisterny (vcetne shellu) jak cepujou benzinek - ale uz je to par letJirka píše:Shell ma podíly v rafinerkách i v čr!!!!!Jedinej kdo vozil palivo z D byla firma Total za davne doby co zde pusobila.

Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Já osobně na Shellku nedam dopoustit. Moje 1.6 Celica nejezdí na nic jiného než V-Power 95, pokud tam u nás natankuju jinde než na Shellu, okamžitě to poznam na horším chodu motoru a zhorší se (už tak špatnej - 4A-GE) krouťák pod 3000 otáček.
2.0 ST182 co jsem s ní jezdil loni v zimě a tankoval všude možně - spotřeba nešla pod 10l, pak jsem tam začal dávat obyč N95 na Shellu a ejhle, jezdil jsem za 9l. Rozdíl ve výkonu jsem nepozoroval, ale větší obsahy jsou v tomhle ohledu méně citlivé.
2.0 ST182 co jsem s ní jezdil loni v zimě a tankoval všude možně - spotřeba nešla pod 10l, pak jsem tam začal dávat obyč N95 na Shellu a ejhle, jezdil jsem za 9l. Rozdíl ve výkonu jsem nepozoroval, ale větší obsahy jsou v tomhle ohledu méně citlivé.
Je možný,že se to od té doby změnilo....Pavo.B. píše:Presne jezdil jsem za tetou do Slanyho - hned naproti co bydlela je rafinerka- videt jsem opravdu vsechny cisterny (vcetne shellu) jak cepujou benzinek - ale uz je to par letJirka píše:Shell ma podíly v rafinerkách i v čr!!!!!Jedinej kdo vozil palivo z D byla firma Total za davne doby co zde pusobila.

Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
tuning originál TTE
No podle toho co jsem se dočetl na ostatních diskusích to vypadá, že asi tak 90% paliv je z ČEPRA včetně V-Power diesel, který je dodatečně aditivován buď v cisterně (autě) nebo ji pro Shell aditivuje přímo čepro ve svých míchárnách. To by znamenalo, že MAKRO má většinou stejnou naftu jako shell, akorát není aditivovaná (což může mít dost velký vliv).
mam tohle krasne autičko 14 dni a všiml jsem si že okamžitá spotřeba (když jedu konstatni rychlosti) asi tak 2x do minuty skočí na 2-3 s přesně o polovinu aktuální spotřeby. A průměrná spotřeba je tím pádem o cca 0,5-1 l menší. Stetkal se s tím někdo? Na výkonu to není poznat
Toyota Avensis Verso 2.0 D4D, 2002, při koupi najeto 108 000, současný stav 170 000
Volkswagen Transporter TD
Felicie Combi 1,6D
Škoda 120
Volkswagen Transporter TD
Felicie Combi 1,6D
Škoda 120
- fajry
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
no vseobecne plati, ze palubny pocitac v Toyotach do roku 2003 je dost nepresny. Odchylka sa pohybuje okolo cca1litra. Mne to napriklad ukazuje celkom presne (odchylka je 0,3litra), no kamaratovi to ukazuje o liter viac, ako si vypocita sam.
Slovensky Toyota klub:
ToyotaTeam Slovakia
www.toyotateam.sk
sluzobak
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9
ToyotaTeam Slovakia
www.toyotateam.sk
sluzobak