Kamery do auta

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
ban
Člen Týmu

Re: Kamery do auta

Příspěvek od ban »

Jerryl píše: Zapojení přímo na přívod proudu k automaticky stmívanému zrcátku, takže když se nastartuje, tak se kamera spustí.
Mozem sa opytat, ako konkretne je to zapojene? Tiez uvazujem nad kamerou, ale nemam technicke skusenosti s takouto montazou, tak by som to dal spravit v servise, len aby som vedel, kolko to moze trvat a ake je to narocne. Aby ma niekto nazabil cenou za montaz.
Toyota Verso Style 1,8 CVT 7S 2014
Toyota Auris 1,6 MMT 2008
nickware
Člen Týmu

Příspěvek od nickware »

Ahoj všem,
taky by mě zajímalo zapojení napájení přímo na zrcátko - nějaké rychlosvorky nebo jak je to řešeno? Ideálně nějaký odkaz jestli někdo máte :) Díky!
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

damasig píše:Mám také objednanou kameru od Xiaomi, za 1700,- se mi zdá jako nej řešení navíc kvalita je zaručena, vydávání nových FW také. Jediné co zatím kazí dojem je menu pouze v čínštině, ale už připravují anglický překlad a menu je obrázkové takže tento dočasný problém překousnu.
Jinak jako dobrý zdroj informací je web https://dashcamtalk.com/.
Ak sa zaregistrujes tu http://miuios.cz/viewforum.php?f=270 tak by problem s cestinou ci slovencinou nemal byt.
Teda za predpokladu ,ze ako kameru tak aj mobil budu Xiaomi pripadne zariadenie na ktorom nie je problem nainstalovat MIUI
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Jerryl
Člen Týmu

Příspěvek od Jerryl »

Mozem sa opytat, ako konkretne je to zapojene? Tiez uvazujem nad kamerou, ale nemam technicke skusenosti s takouto montazou, tak by som to dal spravit v servise, len aby som vedel, kolko to moze trvat a ake je to narocne. Aby ma niekto nazabil cenou za montaz.
Po více podobných dotazech odpovídám

je to strašně jednoduchý.
K zrcátku vedou kablíky + a -, které jsou pod proudem jen při zapnutém zapalování.
Tím se vyřeší i automatické zapínání kamery při jízdě.
Kablíky jsou přístupné po sejmutí panelu stropního osvětlení.

Jediný problém byl sundat a nepoškodit ten stropní panel.
Obyčejné tahání nestačí.
Lepší je vyndat sklíčka osvětleni. V místě pod nimi jsou díry kterými jde ohnutým šroubovákem vypáčit plastové úchytky. Tím se oddělá zadní strana panelu blíž k vám.
Pak to chce vrazit něco mezi střechu a panel a vypáčit další 2 úchytky v přední části panelu.
Já jsem použil madlo hrabadla na sníh co vozím v autě.

Montoval jsem to do 2 aurisů a je to práce asi na hodinu, když máte všechno potřebné a víte kam šáhnout. První auto - moje - bylo pokusný králík, takže to bylo o dost delší :D
Ještě jsem upravoval napájecí zdroj ke kameře, který byl původně určen do 12v zásuvky, abych ho mohl použít v zapojeni ve stropě.

Přeji úspěšnou montáž.
Toyota Auris Hybrid TS FL
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

Právě sundání stropního panelu mě odradilo od koupě kamery.Měl jsem sundaná sklíčka,vyndané žárovky,ale nenašel jsem způsob jak nedestruktivně vycvaknout stropní panel.Tak teď vyzkouším tvůj postup.Dost by pomohlo,kdybys sem umístil fotku panelu se šipkama,kde se nachází zácvaky.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
maces
Člen Týmu

Příspěvek od maces »

Přkládám foto stropního panelu zevnitř u Aurise po FL. Předpokládám, že to bude stejný jako před FL. Snad ti to k něčemu bude.

Fotka teda nic moc, panel není úplně celý až do kraje... Tenkrát jsem to fotil kvůli těm trnům, na kterých to drží.
Potřeboval jsem je objednat. Umělci v Tsusho Modřany měnili stropnici (poničená a špinavá při převzetí novýho auta). Naprosto lajdáckým způsobem tam ten panel po výměně dali zpět. Když jsem začal pátrat, zjistil jsem, že panel není zacvaknutý do všech
4 trnů a bouchá do stropnice... Aby ne, 2 ze 4 trnů byly prasklý. Ale v klidu a v pohodě mi takhle předali nový auto. Prasata!!!

Takže celý panel drží na těch 4 zácvakách. Na fotce jsou vidět jen 2, ale jsou tam vidět místa, kam patří další dva. Ty trny jsou
zacvaknutý do děr takový plechový "konstrukce", která je přibodovaná ke střeše karoserie. Napevno přibodovaný je to jen v přední
části (u pouzdra na brýle). Na straně blíž k řidiči (u lampiček) to přibodovaný není. Konstrukce je jakoby ve vzduchu a vypodložená
nějakou lepící pěnovou páskou.

Nevím jak s nějakým páčením ohnutým šroubovákem skrz dírky u lampiček...s tím zkušenost nemám. Já jsem jednoduše celý panel
vytáhl jen rukama. Nejdříve zajedeš nehtama a pak prstama mez plastový okraj panelu a stropnici. Chce to jakoby sílu v prstech.
Prostě taháš, až ty trny povolí a vyjedou z těch děr. Panel nepoškodíš, je to plast. Konstrukce pod tím je kovová. Jen bacha na
stropnici.
Přílohy
stropní panel.jpg
(155.16 KiB) Staženo 2635 x
Toyota Auris 1.6 Valvematic 6 M/T, Executive
nickware
Člen Týmu

Příspěvek od nickware »

Ahoj,
našel jsem ještě jeden zajímavý způsob zapojení - a to přes OBD-II, nemáte s tím někdo zkušenost? Nemůže se něco špatného stát? Celkem se mi to líbí - přeci jen bude 12V zásuvka prázdná a napájení bude schováno a nebude nikde moc na očích. To, že se potáhne kabel kolem okna stejně jako u klasické nabíječky do zapalovače, překousnu - hlavně že nebude nikde trčet a budu moct zavřít kaslík s 12V, výhřevem sedadel a USB/AUX.

Objednal jsem to tady, uvidíme kdy to dorazí:

https://www.aliexpress.com/item/OBD-2-1 ... ca6fb94bb6

Pokud někdo máte s tímto zkušenost, nebo názor jestli je to vhodné nebo ne, podělte se.
díky
Naposledy upravil(a) nickware dne ned 23.10.2016, 10:33, celkem upraveno 1 x.
Toyota Auris Touring Sport 2016 1.6 6M/T Trend+ Navi
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

Dík za fotku,teď už aspoň vím,jak to tam drží.Satelity s kotvičkou asi drží jako sviňa,proto se modul při mých pokusech nechtěl ani hnout.Demontáž pravděpodobně příchytky zničí,takže si budu muset předzásobit jinými .Různé druhy podobných vyrábíme,tak jen najít tu nejvíc shodnou.
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

Odkaz nefunguje
nickware
Člen Týmu

Příspěvek od nickware »

Standa50 píše:Odkaz nefunguje
díky za upozornění, odkaz jsem upravil - případně je možné na aliexpress.com vyhledat "OBD 2 16pin Male To Mini USB Connector"
Toyota Auris Touring Sport 2016 1.6 6M/T Trend+ Navi
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

Já mám připravenou tuto variantu,zbývá "jenom" to připojit někam na spínaný + pól po nastartování.
https://www.aliexpress.com/item/New-Car ... baaf50d8cb
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

A co riesis? Pripoj to k cigaretovému zapalovacu. Ten je spinany....
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

U mě je problém,že nevím jak se k němu dostat.U předchozích aut jsem měl různé připojení dodělávek už vychytaný,stačilo odcvaknou pár plastíků a navíc jsem měl v PC komplet elektroinstalci v pdf,kde jsem si vše potřebné zjistil.Tojku mám poprvé,tak se teprve seznamuji.
Wosh
Člen Týmu

Příspěvek od Wosh »

Čau, nedávno jsem na facebooku narazil na video co lidi natočili na autokameru a docela jsem se zhrozil, jaký jsou někdy divný situace a jak se asi bude špatně dokazovat pravda. Tak jsem si říkal, že bych možná pořídil autokameru. Může mi někdo pomoc s výběrem?
monk
Člen Týmu

Příspěvek od monk »

ahoj pouzivame na firme
trucam A7 a jsem spokojeni obraz je dobrej
Corolla TS hybrid Executive VIP SKY 2020
Odpovědět

Zpět na „Auris“