Zámek zapalování - klíč

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Chamil
Člen Týmu

Zámek zapalování - klíč

Příspěvek od Chamil »

...prosím o radu, mám poslední dobou problém se zámkem zapalování (u T25, r.v. 2006). Stále hůře se do něj dá zastrčit klíč (postupně se to pomalu zhoršuje). Aby se mi to povedlo, vždycky musím na klíč silou tlačit a různě s ním lomcovat, aby třeba až po několikavteřinovém boji nakonec naráz úspěšně "vletěl" do zámku. Blbne to hned na začátku - jestli je tam hned z kraje zámku snad nějaká záklopka, která nechce klíč pustit??? Jinak jak překonám tu záklopku, tak potom už v zámku není s klíčem sebemenší problém.
Tušíte někdo co by se s tím dalo dělat, nebo na koho obecně se s tím obrátit?
Avensis T25, 2006, D-CAT (130 KW), kombi
Avensis T22, 1998, 1.8 (81 KW), liftback
MiBo
Věčnej rejpal

Re: Zámek zapalování - klíč

Příspěvek od MiBo »

Chamil:
1.moznost:pomoze kvapka oleja...???
2.moznost : odbornici cez zamky (profesinal-autickar -adresu mozno poskytne CE... POLI...)
3.moznost :servis Toyoty ale ta cena..........
Chamil
Člen Týmu

Příspěvek od Chamil »

...mám pocit že servis Toyoty můžu vynechat, teda pokud netoužím (jakože taky netoužím) po fungl novém zámku, který nechají přestavět a přemontují jej, samozřejmě za "úžasnou" cenu...
...takže nejspíš nejprve zkusím trochu toho oleje (přeci jen, jednoduché, levné a třeba to pomůže). No a pokud by to nestačilo, tak potom asi nějakého toho zámečníka, co se zabývá autozámky. ...no a to právě přemýšlím, jestli někdo nevíte (pokud jste už někdo okolo zámku zapalování někdy něco řešili), zda jde ta záklopka ze zámku nějak aspoň trochu jednoduše vymontovat, že by tím pádem bylo jednoduše po problému... (jestli je moc složité zámek vymontovat, rozdělat, zda je tam ta záklopka nezbytná, apod.)
MiBo, díky za rady.
frantomas
Člen Týmu

Příspěvek od frantomas »

Taky se mi to stávalo, došlo to až tak daleko, že manželka skoro neodjela. Klíč tam prostě nešel.
Nastříkal jsem olejem klíč (nějaký konkord co jsem našel doma), trošku otřel aby to nebylo oblitý a zastrčil. Trošku jsem stříknul i na kraj dírky. Opakovat několikrát, až půjde úplně hladce a je po problému.
Bacha na těžké přívěšky na klíčích. Vymelou tu plastovou dirku uvnitř zámku kterou otáčí klíč a je to na výměnu.

https://www.google.cz/url?sa=i&rct=j&q= ... 1811515920
Avensis T25 2005, 2.0 1AZ-FSE
Chamil
Člen Týmu

Příspěvek od Chamil »

...jojo, zjemna jsem zámek prostříkl Konkorem a je to výrazně lepší, ale furt ne stopro...
Akorát mám obavu, že se to bude furt postupně zhoršovat, až někdy nakonec třeba ani ten olej už nepomůže...
Odpovědět

Zpět na „Avensis“