Toyota Avensis 2,2 D-4D 180 (D-CAT) Wagon

vše ohledně modelové řady Avensis
Rayman
Člen Týmu

Toyota Avensis 2,2 D-4D 180 (D-CAT) Wagon

Příspěvek od Rayman »

Dobry den,
zhruba za nekolik mesicu bych chtel koupit auto pro rodinu. Jelikoz bydlim v zahranici a domu to mam cca 900 km rad bych koupil Toyotu Avensis Wagon a to v nejlepsi vybave. Proc Toyotu - spolehlivost, kvalita a bezpecnost. Mam ale jeden problem. Nikde se mi nepodarilo najit nejaky test na tuto motorizaci, krome testu na Prima TV. Tam v nem uvadeli ze rozjezd a jeste na druhy stupen vyzaduje hodne jemne ovladani. V testech na Lexus (www.auto.cz) s timto motorem byl take problem pri rozjizdeni, musi se na to zvykat. U RAV4 (jiny server) tam zase kritizovali velmi tuhy chod spojky. Mate nekdo s touto motorizaci nejake zkusenosti, muzete mi nekdo popsat jizdni vlastnosti, spotrebu atd.? Samozrejme si take objednam testovaci jizdu, ale prece jen bych rad vedel nazory jinych. Dalsi alternativa je slabsi verze 2,2 D-4D 150. Predem dekuji. :D
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Trošku off-topic, ale jestli má někdo problém při rozjíždění se 130kW dieslem, asi by se měl vykašlat na testy automobilů...

Jinak RAV4 s tímhle motorem dá na sprintu 2.0 Celicu o několik délek. A nevím o nikom, kdo by měl problém rozjet se s 2.0 Celicou. Teda pokud neni úplná lama :mrgreen:
Benedictus
Navigátor

Příspěvek od Benedictus »

To Rayman: nemuzes dat na vsechny kidy v testech. Kuprikladu ve Svete motoru (vyslo koncem roku 2006) zase naopak avensise 2.2 D-4D CAT chvali jako jedno z nejlepsich kombi ve sve tride. Mel jsem moznost se svezt v te slabsi (150 hp) a rozhodne mi neprislo, ze by byl problem s rozjezdem. A navic ta silnejsi motorizace ma kroutak 400 Nm, tak bych v nicem nevidel problem.
Corolla E12, Wagon D-4D, 1364 ccm (66kW), r.v. 2006
Subaru Libero E12 Superdeluxe, 4WD, 1190 ccm (40 kW), r.v. 1996
ferino
Člen Týmu

Příspěvek od ferino »

Problem s rozjazdom asi myslia ten, ze naprava nedokaze ten vykon preniest na cestu bez preklzu, teda aj zasahu elektroniky. Alebo sa mylim?
ferino
Jolly
Řidič

Beru hned!

Příspěvek od Jolly »

Jó tak toto auto bych bral hned a abych řekl pravdu, tak mám pocit,že je to nejlepší kombi v současné době. (beru poměr cena,hodnota,spolehlivost apod)
Kritiku toho rozjezdu bych nebral vážně,jde o zvyk.
Tady jsou testy:

http://www.tipcars.cz/applications/maga ... =A&Lang=cz

http://www.tipcars.cz/applications/maga ... =A&Lang=cz

http://www.auto-motor-a-sport.cz/index. ... &DatId=335

Ještě mám v hlavě reklamu s DSF na černý Avensis D-CAT. Jela tam pořád dokola.
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
Jolly
Řidič

Příspěvek od Jolly »

Tak co Raymene........jdeš do Avensise,nebo už jseš u jiné značky???? :wink:
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
misanek
Člen Týmu

Příspěvek od misanek »

ja mam toyotu avensis 2005 jsem nesmirne spokojen doporucuju vsem
Danecek1
Člen Týmu

Příspěvek od Danecek1 »

Mam tohle auto par tydnu, tak tezko objektivne hodnotit, ale musim rict, ze ten rozjezd mne taky trochu prekvapil. I kdyz u mne to patrne bude tim, ze tohle je muj prvni naftak, takze si musim zvyknout. Potiz byla v tom, ze kroutak je na maximu nekde okolo 2500 otacek, a vzhledem k sile motoru se clovek proste pri prudsim rozjezdu zkratka ani nestihne podivat na otackomer - proste pokud se chci rozjet efektivne, jak se na 180 k kombik slusi, tak se tam musi nasypat jednicka a dvojka, no vlastne i trojka strasne rychle za sebou. Domnivam se, ze to je celej problem, kterej tehdy v tom testu resili. Chce to jen trochu cviku. Samozrejme to neplati o normalnim "turistickem" rozjezdu, tam se snad ani chyba u takhle silneho dieselu udelat neda.
Avensis Combi 2.2 D-CAT 2006 Face
progym
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od progym »

...nedávno jsem měl možnost trochu zatestovat Audi S3 (pětiválec v turbíně quttro). Kvalty jsem tam díky výkonu přeplňovaného motoru sypal velice rychle. Tvůj problém s rozjezdem bych neřešil. Za prvé vše je jen o zvyku a za druhé 180PS a 400Nm krouťáku s "krátkou" jedničkou když přišlápneš, tak prostě musíš řadit rychle.
Když si pořídíš Opel Kadet 1.5D tak ti tento problém zmizí ze života :lol:
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Toyota Avensis Verso 2,0 4D4 2003
Toyota Verso 1,6D-4D 2015
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

Rayman, avensis mozem iba odporucit. Ja ho uz mam rok a som extremne spokojny.

Co sa tyka tych recenzii a nazorov na problemovy rozjazd zcasti to mozem potvrdit. Tiez mam niekedy pocit ako keby som isiel na niecom "slabsom". Problem je ze sa turbo dobre chyta az od 2000 otacok. Takze ak zacnes ovela nizsie, tak sa to rozbehne az po nejakej tej dobe.

Tiez mi nejako nepasuju vyjadrenia typu "problem s rozjazdom s 130kW autom?". Tych 130kW je priblizne pri 3600 otackach. Tazko si viem predstavit seba aby som turoval motor stale do vysokych otacok aby som sa poriadne rozbehol (odhliadnuc od toho ze budem vyzerat ako debil).
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
kny
Člen Týmu

Příspěvek od kny »

zdravim ,tak jak čtu ,tak nevidim žádné negativní články na motor 130KW v avensisu , vzhledem k tomu ,že nadtímto strojem přemýšlím . to řazení je cvik :) btw. spotřeba do 9,5 litru ? dá se ? jaká je max rychlost pokud se můžu zeptat jo a ještě bych se opítal , jakou rozteč kol má avensis wagon ?
ptám se vzhledem k tomu ,že mám A6 132kw kombi ,tak jelikož se musím poohlédnout po něčem jiném, tak jestli mi třeba kola budou pasovat nebo něco . :) off topic ( audi spokojenost nejvetší at zbytečně nejsou reakce na můj výrok "poohlédnout") , vzhledem k motorizaci 130kw se tahle varianta dá skousnout :)
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

mna v toyote odradzali od toho aby som to kupil... udajne to ma bezudrzbovy flter pevnych castic, ale v skutocnosti sa vraj meni a je dost drahy...
doporucil mi 2,2 D4D 110 kW
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
Mih
Člen Týmu

Příspěvek od Mih »

Se 130kW motorem jsem nejel (mám 110kW) ale v testu jej moc nechválili. prý se nic neděje do 1900ot. a po 3200 také ne. Ta 110 se jim zdála kultivovanější. Bude ale lepší, když se ozve nějaký majitel 130kW verze. Ano, má filtr pevných částic, což může být u ojetých problém, protože nevíš jak kdo a s čím jezdil a jak jej "zaprasil".
lampacz
Řidič

Příspěvek od lampacz »

mam ho pres pul roku a spokojeny, problemy s rozjezdem jsem nikdy nemel, teda vlastne mel (nez jsem si zvykl ze spojka zabira nekde jinde nez u meho stareho peugeota), maximalne co jsem mel bylo 3200 otacek
Toyota Avensis WG 02/2007 2.2 D-CAT 130kw
JelkoLN
Člen Týmu

Příspěvek od JelkoLN »

Zdravim. Mam toho svojho Avika asi pol roka a zatial nemozem nic povedat. Ide vyborne, ma slusny tah. Par krat som ho skusal roztiahnut. Na 200 km/h som sa dostal v pohode. Otacky boli nejak okolo 3200 az 3400. Myslim ze by to islo aj viac v pohode, len nebola moznost tahat dalej.
Toyota Avensis 2.2 D-CAT Kombi 12/2005 130kW
Odpovědět

Zpět na „Avensis“