- ja som menil po kúpe, cca 115 000km, olej sa nedá hodnotiť podľa nejakej farby, prevodový je inak zaťažovaný... t.č. mám 134 000km, no problem.... keby sa v každom automate tak elegantne menil olej v prevodovke....manasek píše:jak vypadal ten prevodak??byl tmavy,smrdel,nebo o.k??kolik to ma nalitano??
Zkušenosti
Re: Zkušenosti
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Kdo z vas pozoroval nasledujici: jedu na plnou elektriku do pomerne prudkeho kopce (delsi dobu nez 10 s) a musim pridat, takze se mi pripne spalovak. Je to stale velky kopec, takze to postupne a relativne rychle dostanu az na podlahu...... Po nekolika vterinach mi zacne smrdet spojka, jakobych ji spalil.
Zkousel jsem to asi petkrat a vzdy se podarilo dosahnout stejneho efektu.....
Takze ponauceni pro priste je zapinat si do prudkeho kopce se zlomy power mode, aby se co nejmene odpojoval spalovaci motor.
Zkousel jsem to asi petkrat a vzdy se podarilo dosahnout stejneho efektu.....
Takze ponauceni pro priste je zapinat si do prudkeho kopce se zlomy power mode, aby se co nejmene odpojoval spalovaci motor.
Back in Czech.
Nepozoroval. A kromě občas předjíždění se ani nedostávám s plynem na podlahu. Už vůbec ne v kopci, který jsem zahájil na elektriku - takový snad ani není, asi to víc než jen lechtám.
obcas tak hodne zrychlim, treba kdyz cekam na krizovatce a potrebuju rychle vyjet. Ale zapach nikdy zadny.
Prius II 2008
Ja jezdim na jediny takto specificky kopec a to jsou cca 3 km s vice nez 10% stoupanim a jednim zlomem tesne pred vrcholem.... Je to pres labut na webrovu boudu v Krkonosich.... A tam se mi to podari kdyz chci tak kdykoliv..
))) A jeste teda vzdy nalozeny temer po strechu.

Back in Czech.
- a co Mohelničák?aczasa píše:Ja jezdim na jediny takto specificky kopec a to jsou cca 3 km s vice nez 10% stoupanim a jednim zlomem tesne pred vrcholem.... Je to pres labut na webrovu boudu v Krkonosich.... A tam se mi to podari kdyz chci tak kdykoliv..))) A jeste teda vzdy nalozeny temer po strechu.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
ten je rychly, tam nic se nedeje..... Tam bez jakehokoliv problem udrzis 90 a to uz je samo o sobe na spalovaci motor..
Navic to neni extra kopec..
))))

Back in Czech.
Zdravím. Mám 2 dotazy. Prius r.v. 1/2009, je možné u tohoto modelu vypnout pípání zpátečky, v servise tvrdí že ne. Druhý dotaz, jak se zapne spalovací motor když já chci, např. při měření emisí. Díky.
https://www.youtube.com/watch?v=SrhXyhrhuUg
alebo sa to volá maintenance mode.... ináš u nás na STK majú návod a kde to už robili tak to vedia spustiť....
alebo sa to volá maintenance mode.... ináš u nás na STK majú návod a kde to už robili tak to vedia spustiť....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Vypnout pípání bych taky uvítal..
- priusek plusek
- Navigátor
Vypnutí pípání řeším ze servisem Toyota, mělo by to jít vypnout. Potřebuji taky aktivovat naváděcí čáry při couvání.
To vypnutí prý umí v I.D.autu, já to tehdá řešil molitanem na pípák (ztišilo se to skoro úplně).
Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...

- priusek plusek
- Navigátor
Molitan je dobrý nápad
Když selže vše, pak to zkusím....

https://www.youtube.com/watch?v=cUFTmSruE_I
Tady pípání vypne hodně snadno, ale to je asi us verze priusu.
Kde je ten pípák? Molitan už mam.
Tady pípání vypne hodně snadno, ale to je asi us verze priusu.
Kde je ten pípák? Molitan už mam.

No já vím že je to šíleně pitomé řešení, ale účel světí prostředek. Mě řekli v Praze, že to vypnout nejde a až to bylo hotovo, tak jsem se dozvěděl o I.D.autu, kde to umí. Popravdě jsem to nedělal já, ale kluci v malém servisu, zeptám se (ale našli to sami a co si pamatuju, docela to prý byla pakárna, rozebrali prý kus přístrojovky).
Prius - ta obrazovka je droga