Bočný náklon, tlmiče alebo stabilizátory?

nová modelová řada - nástupce Corolly
jarson
Věčnej rejpal

Re: Bočný náklon, tlmiče alebo stabilizátory?

Příspěvek od jarson »

Zacat stabikom som farnelovi poradil preto, lebo je lepsie zacat par eurovou blbostou co si aj sam urobi ako hned, vyvalit kopu penez za tlmice. Tot vse. Inak ak by chcel , mohol jednoducho ist na test tlmicov za 6€ a hotovo....Inak nemusi to nutne hned buchat, najma ak ide o toto ulozenie, tycky to je ine , to bucha na 90% skofo vzdy ked su kaput.
Bez ohladu na to ako vadny stabilizator tak aj tlmice oboje by pri jazde bolo poznat - jedno klepanim, druhe plavanim,poskakovnim........ Tu riesil len prilisny bocny naklon. Teda ak som uvod dobre pochopil.
Ked tak nad tym rozmyslam, mozno by pomohli - teda proti tym naklonom - tvrdsie pruziny. Otazka je ale co na to celkove chovanie auta...
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Je aj nie je... To je bezny trend v dnesnej dobe. Ale nevadi, tiez som si na to zvykol.
Ale....
Myslel som si ,ze je to blbost co pre mnohych najskor bude.
Vcera som rano siel do prace a auto sa nechovalo tak "nestabilne" ako inokedy. Poobede som siel z prace a auto uz zas malo prilisny naklon a vykazovalo " nestabilitu".
Tlmic by mal byt v podstate stale bez znamok zmeny. Ci uz je teplo alebo chladno. No pisem znovu po rannej "stabilnej" jazde a mna skutocne ine ako toto zariadenie v suvislosti s nevysvetlitelnym chovanim auta nenapada.
Uvidim ako a ci to bude obdobne ako vcera ked teploty boli okolo 30tky.
Preto som sa zatial do vymeny gum a stabilizacnych tyciek aj ked ako som vcera zistil maju svoje za sebou, nepustil.
Pockam ako sa to vyvinie dalej.
A ak budem veci menit tak najskor kompletne, teda aj s tlmicmi.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Tak od dnesneho rana nemusim riesit ani tlmice a ani stabilizatory.
Bohuvdaka nebyt toho ,ze stiahnem auto ku krajnici, tak to nemuselo dopadnut tak ako to dopadlo iba "odretymi" plechmi...

Slecinka sa ponahlala do prace a takto to dopadlo :shock:
Mam aj pekne videjko.
Naposledy upravil(a) farnell dne ned 04.09.2016, 07:53, celkem upraveno 1 x.
LukassH
Navigátor

Příspěvek od LukassH »

ouuch !!

tak uploadni :wink: predpokladam že panička predbiehala a nejak to nestihla v normálnom čase.
Ale aspoň že ty si ok.
2015/11 Toyota Auris HB 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Samozrejme, cez plnu lajnu a dva kamiony na 50 metroch chcela urobit rekord.
Naposledy upravil(a) farnell dne ned 04.09.2016, 07:53, celkem upraveno 1 x.
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

Ty jsi se podruhé narodil...výborná reakce, kdyby jsi to strhnul více, tak jsi byl ve stromu, kdyby jsi nezareagoval-čelní náraz....pani bych doživotně zakázal řídit, takovýhle dementi nemaj na silnici co dělat...
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

No co uz , ani ja som nemal slov, teda mal... Sice som nehresil tak ako v aute ale slecinka si odomna vypocula.
A to som skoro este drbol do kolien (teda nie ,ze by som k tomu nemal blizko) ked myslim ,ze to bol vodic toho prvého kamionu ktory mi povedal ,ze ja som ohrozil ju lebo som siel doproti smeru.
Ten k.kot mal najskôr mikrospanok....
A tie stromy. No ono to vyzera ,ze su blizko. Teda nie ,ze by neboli ale od nich ma oddeloval protisvah a mierne vyvysena krajnica, co z tej vysokej travy nie je zrejme a ten ma vlastne udrzal v stope.
Okolo motora bolo nazhrnane hadam vsetko mozne co sa nazbierat da.
Mozno dost znacnu ulohu zohrala aj rychlost a to ,ze vzdy sa snazim drzat praveho okraja vozovky.
A asi sa mi to teraz oplatilo. no a dost pomohlo to ,ze nebola padnuta rosa takze som sa nemal vlastne po com klzat a tak bol odpor dost znacny a auto tak vlastne z casti zastalo aj samo.
maxwell píše:...pani bych doživotně zakázal řídit, takovýhle dementi nemaj na silnici co dělat...
mozno ju vytresta zamestnavatel a poistovna-
Auto mala sluzobne a bolo majetkom lizingovky. Odmietla volat policiu nakolko vraj skoda nie je viac ako 4000€ ale netusim ci sa na Hyundai i40 vojde do 4000€ a navyse ak nie je vlastníkom ona tak mala policiu volat.
Tak sa jej lahko moze stat, ze lizingovka ci zamestnavatel budu od nej skodu vymahat.
Naposledy upravil(a) farnell dne ned 04.09.2016, 07:54, celkem upraveno 1 x.
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

farnell píše: mozno ju vytresta zamestnavatel a poistovna-
Auto mala sluzobne a bolo majetkom lizingovky. Odmietla volat policiu nakolko vraj skoda nie je viac ako 4000€ ale netusim ci sa na Hyundai i40 vojde do 4000€ a navyse ak nie je vlastníkom ona tak mala policiu volat.
Tak sa jej lahko moze stat, ze lizingovka ci zamestnavatel budu od nej skodu vymahat.
Slepica sa sice skoro za*ebala ale akosi mala pocit, ze sa vlastne nic nestalo a potrebovala sa ponahlat dalej, ne? Mal si volat policiu ty, taketo kundy musis "zabrzdit" ty, ked nevedia spomalit sami. Treba si vycislit odtah, nahradne auto, usly zisk + ceny origo dielov, co poistovna robi a sliepka bude prekvapena ked jej zo 4000 ostane na opravu i40ky 150euro.
No hlavne, ze sa nikomu nic nestalo.
Co planujes s autom? Z foto to vyzera len na plechy. Ked si opravu zabezpecis po vlastnej osi, nemuselo by to vist na vela
Naposledy upravil(a) MatGO dne sob 03.09.2016, 11:01, celkem upraveno 1 x.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 farnell
mal si volať policajtov. Aj keď nebola škoda viac jako 4.000 eurošíkov. Mal si oznámiť podozrenie z dopravného priestupku a to musia preveriť. Hlavne že máš záznam z kamery. Hodne šťastia při jednaní s poisťovnou slečny.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Ja to riesit nebudem.... Je to v servise a poistene to mala v Generali. V pondelok bude likvidacia skody.
Ja nemam cas a ani naladu to riesit po vlastnej osi a starat sa o opravu auta.
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

ah ok.. :)
Neviem, ci si uz riesil poistnu udalost, no zvykom byva, ze poistovna odhadne skodu na povedzme 2000eur, realne by si si opravu vedel zabezpecit do 1000eur, servis ale vystavi fakturu na 2500 a poistovna uhradi len 1500. Zvysok od teba bude servis vymahat.
Preto ma najprv napadlo, ze si ako kutil, schopny prehodnotit investicie do auta, zvazil situaciu aj z tohoto aspektu :)
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Oprava takto poskodeneho auta nie je vymena oleja, ci brzdového oblozenia :mrgreen:
Na toto nemam ani priestor a ani moznosti to dakde obiehat a venovat sa tomu.
Bohuzial.
Bohuzial ako zistujem tak Generali amortizaciu uplatnuje. Jedine ,ze by ich(jej) flotilovka mala pripoistenu amortizaciu.
A to skor ako v pondelok nezistim.
Odpovědět

Zpět na „Auris“