svieti kontrolka ABS
svieti kontrolka ABS
Potreboval bz som poradit s ABS na Celice 96,trvalo mi svieti kontrolka ABS a neviem cim by to mohlo byt [predtym mi to robilo niekedy ale nemal som s tym problem,predchadzajuci majitel mi hovoril ze menil brzdove dostickya ze to je tym, ale teraz viem ze to s tym nema nic spolocne]. Kontroloval som senzory ale vyzeraju byt neporusene taktiez kabliky[nevidel som samozrejme co je pod izolaciou].Nevie mi niekto poradit ako zistim beznym premeranim ci niektory senzor neodisiel?Da sa to premerat ohmmetrom?Neviem aky typ senzora to je ci kapacitny alebo indukcny.Ak sa to da ake hodnoty by to malo vykazovat?Nikdy predtym som sa s ABS nestretol,tak sa pokusam do toho preniknut.Poradi mi niekto?
- ArnieGT
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No a nenapadlo Tě třeba zajít do Toyoty se optat?...nebo jakéhokoli seriozního servisu,...jinak bych taky řekl že to bude čidlo,...nebo třeba zkontrolovat kapalinu,....odvzdušnit,..nebo já nevím co,...ale pokud svítí kontrolka tak to bude hlásit jedno z čidel,...tak tam je příčina
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
Suhlasim s tebou ze v Toyote by mi mohli seriozne poradit,ale jedna vec je ta ze mam dlhodobe zle skusenosti s akymkolvek servisom,ja momentalne byvam v zahranici a nechci vediet ake su tu ceny za uplne smiesne ukony. Vzdy som si svoje auta opravoval sam lebo som tak trosku technicky zalozeny clovek ze ma to aj dokonca bavi. Ako som spominal nemam skusenosti s ABS tak by som rad prenikol hlbsie do tejto oblasti.Myslim ze toto forum je to prave miesto kde si mozeme vymienat skusenosti. Inak brzdy somn nedavno odvzdusnoval,menil platnicky takze to je ok,ale tie cidla ABS mi nedaju spat.Zajtra zbehnem asi na diagnostiku snad mi tam nieco zistia, dam vediet vysledok.
nejvíc odchází ty čidla,tak nato mrkni.zvednout na zvedak,odpojit čidlo,zapojit na multimetr a zatočit kolem a vidíš jestli funguje.Závada může být samozřejmě i v jednotce ABS nebo jenom relátko.
také se občas stane že když někdo dlouho neměni kapalinu a potom mění destičky a zatlači zpět tu špinavou když vraci pístky do jednotkyABS tak jí zničí!proto u starších aut když to dělám povolím odvzdušnovák a při vracení pístku starou kapalinu vytlačím ven a pak odvzdušním.