Tazko startuje ked je teply motor
Tazko startuje ked je teply motor
Zdravim vospolok
Zacal sa mi objavovat taky probem. Ked je motor studeny tak nic vsetko ok. Ale ked ho zohrejem a chcem nastartovat tak toci ale nechyti az na 3 pokus. No nieje to tak stale. Niekdy chyti hned a niekedy toci az to bucha a nechyta.
Na UK forach som sa docital ze po vymene startera problem zmizol no mne sa to nezda ze starter by bol na vine ked toci rovnako ako za studena a za studena chyti ale za tepla uz nie.
Co vy na to?
Auto ma nalietanych 320800 km.
Zacal sa mi objavovat taky probem. Ked je motor studeny tak nic vsetko ok. Ale ked ho zohrejem a chcem nastartovat tak toci ale nechyti az na 3 pokus. No nieje to tak stale. Niekdy chyti hned a niekedy toci az to bucha a nechyta.
Na UK forach som sa docital ze po vymene startera problem zmizol no mne sa to nezda ze starter by bol na vine ked toci rovnako ako za studena a za studena chyti ale za tepla uz nie.
Co vy na to?
Auto ma nalietanych 320800 km.
Toyota Avensis T25, 2.0l D4D, 2003, combi, 367000km a stupa...
- Standa50
- Manager Týmu
Re: Tazko startuje ked je teply motor
Jedna z možných příčin je vadná váha vzduchu.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Podle toho co má auto najeto to pravděpodobně bude startér,"vychechlaná" futra (pouzdra, ve kterých je uložen rotor), motor za tepla nežhaví a pokud jsou vychechlaná pouzdra nedosahuje startér nominálních otáček. Repas startéru ne přes servis Toyoty stojí cca 4000,- Kč. Čistě jenom oprava futer je samozřejmě levnější. Může to být popřípadě něco jiného, ropák má více problémových míst 

Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Ten starter by to mohol byt ale to by auto tocilo tazko ked je teply motor Ono toci rovnako ako studene tak aj teple len teple nechce chytit. Mal som to napojene na pc a tlak paliva vyletel hore tak ako mal len na prvom valci bola kompenzacia paliva ponad 2.2 a ostatne valce mali okolo 1.8 (tak nejak mi to bolo povedane).
Tiez mi auto dymi a to nielen pri plnom zoslapnuti plynu ale furt (ked na to pritlacim tak to vidim za sebou "hmlu") ale to len tak na okraj.
Tiez mi auto dymi a to nielen pri plnom zoslapnuti plynu ale furt (ked na to pritlacim tak to vidim za sebou "hmlu") ale to len tak na okraj.
Zkus jestli s plynem chytne napoprvé. Měl jsem něco podobného - za nízkých teplot pod 7 stupňů chytal motor dobře a nad 10 stupňů respektive zahřátý jen s podržením plynu při stratování.
Neřešil jsem to až ve 330tkm shořej jeden vstřik (solenoid). Po repasi (kalibraci) vstřiků opět startuje perfektně a bez potřeby plynu.
Neřešil jsem to až ve 330tkm shořej jeden vstřik (solenoid). Po repasi (kalibraci) vstřiků opět startuje perfektně a bez potřeby plynu.
Toyota Avensis Combi (model T25), 2.0D-4D 93kW
To skusal ale nepomohlo. Dnes som to mal na pc v momente ked sa to j****o a nic to neukazalo len vysoky odber prudu pri startovani. Tak zrejme to budetym starterom.
Ale ostava mi vysiet starter ked je zohriaty tak teoria je taka ze moz byt ze ked ostane vysiet starter (pastorok v zotrvacniku) tak motor nedokaze pretocit starterom a nenatoci kedze skryzuje kotvu v puzdrach startera.
Takze zajtra bude novy starter a uvidime ci pomoze.
Dam vediet ako to pokracuje.
Ale ostava mi vysiet starter ked je zohriaty tak teoria je taka ze moz byt ze ked ostane vysiet starter (pastorok v zotrvacniku) tak motor nedokaze pretocit starterom a nenatoci kedze skryzuje kotvu v puzdrach startera.
Takze zajtra bude novy starter a uvidime ci pomoze.
Dam vediet ako to pokracuje.
Ako som pisal tak pisem ako to pokracuje.
Po vymene startera auto konecne startuje tak jak ma.
Dakujem vsetkym co sa snazili pomoct
Po vymene startera auto konecne startuje tak jak ma.
Dakujem vsetkym co sa snazili pomoct
Vždyť jsem ti říkal předsedo 

Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
To je pravda tak si to vravel. Ale nezdalo sa mi to kedze ten starter tocil rovnako poslednych 100000 km ale ked sa uz zacal zasekavat tak som ho vymenil a vyriesil tym dve zavady.

Čepo:
DOBRA RADA ZA "1"
KTO UMI TEN...
DOBRA RADA ZA "1"
KTO UMI TEN...