Měrka oleje - ryska min a max
Měrka oleje - ryska min a max
Dobry den,
mohli by jste mi prosim poradit kde je na merce oleje ryska min a max? Neni to primo slovy uvedeno.
Vidim tam dve vylisovane tecky, coz jsem si myslel ze je min a max, ale pro jistotu se ptam, zda to neni spise jinde a to vys, kde je merka lisovanim potocena, nevim jak to spravne technicky nazvat, doufam, ze mi rozumite.
Dekuji.
mohli by jste mi prosim poradit kde je na merce oleje ryska min a max? Neni to primo slovy uvedeno.
Vidim tam dve vylisovane tecky, coz jsem si myslel ze je min a max, ale pro jistotu se ptam, zda to neni spise jinde a to vys, kde je merka lisovanim potocena, nevim jak to spravne technicky nazvat, doufam, ze mi rozumite.
Dekuji.
Re: Měrka oleje - ryska min a max
Olej by měl být mezi tečkami - spodní min a horní samozřejmě max
AUR 10, OCT II, VER 13
Ahoj, já mám jiný problém. Je to mé první auto, kde nejsem schopen určit hladinu oleje. Už jsem měrku zdrsnil smirkovým papírem, zkoušel za tepla i za studená a že bych si byl jistý hladinou, to teda ne. Nemáte nějaký fígl ?
Toyota Verso 1.8l Valvematic 2012
Ford Focus
Ford Mondeo
Citroen ZX, Favorit, Lada, Moskvič
Ford Focus
Ford Mondeo
- progym
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Vyháhni měrku, otři ji hadrou a znovu ji vlož do motoru.
Vytáhni a máš hladinu oleje
Vytáhni a máš hladinu oleje
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Toyota Avensis Verso 2,0 4D4 2003
Toyota Verso 1,6D-4D 2015
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Někdy je s tím opravdu problém. Měrka se i po utření stačí v delší dutině umazat, pak to jde špatně odečíst, zvláště, když je olej čistý. Taky asi záleží na oleji, jde mi to hůř odečítat u 0W20 a lépe u 10w40.
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)
historie:
Corolla Verso 1,8 (2004-2019)
Corolla
Yaris 1,33 (2016)
historie:
Corolla
Ahoj,nejsem úplný dement, je to mé sedmé auto a nikdy jsem neměl problém. Tady je nejprůkaznější měření při prvním vytažení měrky při studeném motoru.
Myslel jsem nějakou úpravu spodní části měrky. Možná diesel má olej tmavý od karbonu a majitel problém nemá.
Myslel jsem nějakou úpravu spodní části měrky. Možná diesel má olej tmavý od karbonu a majitel problém nemá.
Toyota Verso 1.8l Valvematic 2012
Ford Focus
Ford Mondeo
Ford Focus
Ford Mondeo
- progym
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
....aha, tak z tohoto jsem usoudil, že jsi "mladej kousek"Mirek 53 píše:Ahoj, já mám jiný problém. Je to mé první auto, kde nejsem schopen určit hladinu oleje.
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Největší problém je že alespoň u mně měrka neukazuje stejnou hladinu oleje po obou stranách.Mirek 53 píše:Ahoj, já mám jiný problém. Je to mé první auto, kde nejsem schopen určit hladinu oleje. Už jsem měrku zdrsnil smirkovým papírem, zkoušel za tepla i za studená a že bych si byl jistý hladinou, to teda ne. Nemáte nějaký fígl ?
Stejně jak Mirek 53 nejsem schopen 100% zjistit hladinu. Je to mé 8 auto a jen Toyota s tím má problém.
U škodovek je to bezproblémové.
Já ji u obou aut v místě mezi tečkami zdrsnil smirkem a je to krapet lepší.
AUR 10, OCT II, VER 13
Pravda je, že ze všech aut, co jsem měl nebo měl možnost vidět, se to zde neměří nejlépe. Opakované měření je také problém, měrka je pak od oleje skoro celá a ani očištění to neřeší, olej je ve vodicí dutině a měrku ušpiní. Po výměně oleje v Toyote mám hladinu oleje cca 5 mm nad horní riskou, přičemž se doporučuje tuto risku nepřekračovat.
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)
historie:
Corolla
Yaris 1,33 (2016)
historie:
Corolla
Ondraj píše:Pravda je, že ze všech aut, co jsem měl nebo měl možnost vidět, se to zde neměří nejlépe. Opakované měření je také problém, měrka je pak od oleje skoro celá a ani očištění to neřeší, olej je ve vodicí dutině a měrku ušpiní. Po výměně oleje v Toyote mám hladinu oleje cca 5 mm nad horní riskou, přičemž se doporučuje tuto risku nepřekračovat.
I mě se to opakovaně stalo, odčerpal jsem jej hadičkou přes prostor měrky a technika upozornil na přelití.
AUR 10, OCT II, VER 13