Ahoj, mám v plánu pořídit avensise t25 2.0 benzín. Nějaké rady, na co si dát vyloženě pozor při koupi?
Z toho, co jsem se tak zatím dočetl, tak by měl tenhle motor být celkem v pohodě.
Naftu nechci a u 1.8 benzínu bych se bál spotřeby oleje, proto ten dvoulitr.
Ještě jedna otázka na majitele tohoto motoru, jak jste na tom cca se spotřebou?
Díky
Avensis t25 2.0 VVT-i
Avensis t25 2.0 VVT-i
2001 Lexus IS200 2.0 VVT-i
2003 Avensis T25 1.8 VVT-i - Sold
2000 Celica T23 1.8 VVT-i - Sold
2002 Lexus IS200 2.0 VVT-i - Sold
2001 Corolla E11 1.4 VVT-i - Sold
Re: Avensis t25 2.0 VVT-i
Pozor hlavne na to, aký a ako často sa menil olej... Inak asi nic
rátať treba s výmenou lambda sond (cca nad 180t. km zvyknú 2 zo štyroch odist), ďalej štartér- mne odišiel pri cca 200t. km, ďalej tyčky stabilizatorov som už musel meniť, baterku... Inak okrem tích tyciek mám na napravach všetko pôvodné(momentálne 227t. km). Takze ak natrafis na správneho majiteľa, ktorí sa staral, tak buď to bude už pomenene alebo si znizis kúpnu cenu 

AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat

Díky moc za rady. O těch lambdách jsem už slyšel, tak jsi mi to jen potvrdilvandal píše:Pozor hlavne na to, aký a ako často sa menil olej... Inak asi nicrátať treba s výmenou lambda sond (cca nad 180t. km zvyknú 2 zo štyroch odist), ďalej štartér- mne odišiel pri cca 200t. km, ďalej tyčky stabilizatorov som už musel meniť, baterku... Inak okrem tích tyciek mám na napravach všetko pôvodné(momentálne 227t. km). Takze ak natrafis na správneho majiteľa, ktorí sa staral, tak buď to bude už pomenene alebo si znizis kúpnu cenu

- piktor
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
S tím startérem potvrzuji. Měnil jsem ve 140 tisících. Výměna uhlíků nebyla nějak extra drahá (1700 Kč), ale nepříjemné bylo, že jsem zůstal stát a nenastartoval.
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
spotřeba je hodně závislá na náloži a stylu - obecně se dá říct: čim delší trasy tim líp.
např. Chorvatsko tam 6,7l, zpět 6,9l, jinak běžná spotřeba se mi pohybuje mezi 7,5 - 8,5l . podle toho jak se mi povede namixovat couračky kolem komína a delší cesty. Jo a pokud ho narvu po střechu bagáží, naložim do něj celou rodinku a 4 kola na střechu tak jsem rád, že se vejdu do 10l, ale to jsou extrémy, který se "povedou" max. 3x za rok.
lambdy, startér ani vymlácený kosti se mi ještě neprojevily. Zkraje léta jsem završil 200 000, takže točim 3. stovku, olej měnim pravidelně a zatim mě nic nenutí poohlížet se po jinym vehiklu.
kdyby ses chtěl na cokoli zeptat ptej se, mam tohle auto 6. rok, tak už jsme spolu něco zažili a opravdu si nemohu stěžovat.
Jo, baterka byla dávaná nová Bannerka původním majitelem den před koupí a zatim drží.
HOWGH
např. Chorvatsko tam 6,7l, zpět 6,9l, jinak běžná spotřeba se mi pohybuje mezi 7,5 - 8,5l . podle toho jak se mi povede namixovat couračky kolem komína a delší cesty. Jo a pokud ho narvu po střechu bagáží, naložim do něj celou rodinku a 4 kola na střechu tak jsem rád, že se vejdu do 10l, ale to jsou extrémy, který se "povedou" max. 3x za rok.
lambdy, startér ani vymlácený kosti se mi ještě neprojevily. Zkraje léta jsem završil 200 000, takže točim 3. stovku, olej měnim pravidelně a zatim mě nic nenutí poohlížet se po jinym vehiklu.
kdyby ses chtěl na cokoli zeptat ptej se, mam tohle auto 6. rok, tak už jsme spolu něco zažili a opravdu si nemohu stěžovat.
Jo, baterka byla dávaná nová Bannerka původním majitelem den před koupí a zatim drží.
HOWGH
Avensis T25 2oo4, 2.o vvti combi
Corolla E12 2oo6, 1.6 vvti 5 door hatchback
už tam budem? jo, je to blízko!
Corolla E12 2oo6, 1.6 vvti 5 door hatchback
už tam budem? jo, je to blízko!
Supr, to jsem potřeboval vědět
Teď už se jen s nějakým svézt a vyzkoušet ho.
Tak nějak koukám pomalu po inzerátech a za fajn peníze se sehnat nechají ale nájezd kolem 200k.
Kdybych kupoval lexus tak se vyššího nájezdu nebojím ale říkám si, že tenhle dvoulitr by teoreticky mohl
dalších x tisíc nalítat taky (pokud s ním bylo zacházeno s rozumem). Jak jsem psal výše, tenhle motor moc neznám.
Ještě mne napadá, jak hraje originální rádio s původníma reprama? A co výhřev sedaček - byl automaticky v každém dvoulitru
nebo bylo několik stupňů výbav?

Teď už se jen s nějakým svézt a vyzkoušet ho.
Tak nějak koukám pomalu po inzerátech a za fajn peníze se sehnat nechají ale nájezd kolem 200k.
Kdybych kupoval lexus tak se vyššího nájezdu nebojím ale říkám si, že tenhle dvoulitr by teoreticky mohl
dalších x tisíc nalítat taky (pokud s ním bylo zacházeno s rozumem). Jak jsem psal výše, tenhle motor moc neznám.
Ještě mne napadá, jak hraje originální rádio s původníma reprama? A co výhřev sedaček - byl automaticky v každém dvoulitru
nebo bylo několik stupňů výbav?
-
- Člen Týmu
Já jsem T25, 2.0 vvt-i kupoval v listopadu. 125 tis km, 2006 po faceliftu, jel jsem pro něj do Německa (v ČR nejsou moc k mání).
Vyhřívané sedačky nemám. Stopně výbavy byly - mám v té chudší (halogenová světla, bez vhřívání), nicméně i tak je to dobře vybavené (tempomat, duální klima).
Rádio hraje celkem zvučně, hodně basů, hodně výšek. Až moc - musel jsem je ztlumit, jinak to bylo fakt nepřirozené.
Problémy jsem měl tyto:
- světla - do levého zatékala voda. Obě byla vevnitř špinavá vůbec nesvítila. Špína pocházela z toho, že předchozí majitel tam špatně nasadil krytky světel - vypadla z nich těsnění. Skončilo to repasí jednoho světla a výměnou druhého - nebylo to úplně levné.
- pás - jeden bezpečnostní pás vzadu se zakousával, výměna.
Nechal jsem též udělat nástřik podvozku proti korozi, na pár místech to už bylo povrchově chycené.
No a těď mi začala povrzávat sedačka řidiče - to mě trochu mrzí.
Nyní 136 000 km, startér a lambdy zatím původní. V podvozku též nic netluče.
Jinak OK.
Vyhřívané sedačky nemám. Stopně výbavy byly - mám v té chudší (halogenová světla, bez vhřívání), nicméně i tak je to dobře vybavené (tempomat, duální klima).
Rádio hraje celkem zvučně, hodně basů, hodně výšek. Až moc - musel jsem je ztlumit, jinak to bylo fakt nepřirozené.
Problémy jsem měl tyto:
- světla - do levého zatékala voda. Obě byla vevnitř špinavá vůbec nesvítila. Špína pocházela z toho, že předchozí majitel tam špatně nasadil krytky světel - vypadla z nich těsnění. Skončilo to repasí jednoho světla a výměnou druhého - nebylo to úplně levné.
- pás - jeden bezpečnostní pás vzadu se zakousával, výměna.
Nechal jsem též udělat nástřik podvozku proti korozi, na pár místech to už bylo povrchově chycené.
No a těď mi začala povrzávat sedačka řidiče - to mě trochu mrzí.
Nyní 136 000 km, startér a lambdy zatím původní. V podvozku též nic netluče.
Jinak OK.
Avensis wagon (T25), 11/2006 (po FL), 2.0 vvti