Avensis T25 - cvrlikani z motoru pri pridani plynu
Re: Avensis T25 - cvrlikani z motoru pri pridani plynu
Pri pridani plynu,pri studenem motoru,jakmile se zahreje,prestane to.
To by mohol byt remen. Skus tam streknut trocha silikonu, ci prestane, potom uvidis co dalej
Určitě bych se i kouknul jestli nesákne kolem ložiska vodní pumpy. Taky jsem takhle říkal, že to určitě cvrliká napínací kladka a ejhle, bylo to ložisko pumpy a vysypalo se za jizdy na dálnici. Za kouknutí to stojí.
Toyota Avensis Combi (model T25), 2.0D-4D 93kW
Tohle mě posledních pár měsíců taky docela otravuje. Doufal jsem, že pomůže výměna rozvodů včetně řemenů a kladek, ale ono si to vesele cvrliká dál. Zvuk jde od řemene serva + klimy, v kladce je nový ložisko, řemen Gates ... Lehounce cvrliká na volnoběh, hlavně ale potom při záběru, třeba do kopce od nějakých cca 1600 otáček a při 2000 ustane .... Zvuk spíš takový ložiskový. Už mě napadá servopumpa, zjistil jsem že když vezmu za řemenici, jde možná 3 mm zasunout a vysunout, to nevím jestli je normální, jinak neteče a nedrhne ... Co bych mohl vyzkoušet, poraďte? První věc chci zkusit sundat řemen, jestli to s ním má co do činění ...
Toyota Corolla Verso D4-D 2004 ex
Toyota Verso 1.6 D4-D 2014
Zhod ten remen a uvidis. Zataz motoru nemoze mat na cvrlikanie vplyv pokial to ide od remena alebo kladiek.
Po sundání řemene je klid, ložisko v kladce je nový, tím se nic nezměnilo, takže zbývá servopumpa nebo kompresor klimy .... ? 

....a alternator. Ten mi pride najviac pravdepodobny. Skus s nim potocit naprazdno. Vodna pumpa ide lahko?
Naposledy upravil(a) MatGO dne sob 23.07.2016, 13:26, celkem upraveno 1 x.
Ja to teda vypozoroval uz davno a neresil jsem to. Cvrlika mi to temer vzdy kdyz chci akcelerovat ale jsem líný přeřadit-podřadit..... Nížši otáčky vyšší rychl.stupeň. jakmile uberu plyn tak to samozřejmě přestane. Auto se mi zdá v pořádku. Spotřeba ok. Olej nepřibyva ani neubyva.... nejdříve jsem si myslel že by to mohlo být turbo,jen ten zvuk byl divný. Zatím vše funguje, nehrabu do toho. Doufám,že se mi bude dařit co 5 let obměňovat za nové..... 

toyota avensis wgn 2,0 d4d ,2017
No, mně to leze na nervy, je to dost slyšet. Dával jsem nový rozvody včetně vodní pumpy, klíňáků a napínáků, cvrlikání beze změny. Alternátor je na jiném řemenu. Vypadá to prostě buď na kompresor nebo servo, nevím jak to zjistit, mám najeto přes 214tis, a řekl bych, že obojí by mohlo vydržet dýl ... Je fakt, že klimu jsem nikdy moc nepoužíval a aktuálně bude poloprázdná, tak jestli to nebude tím ... ?
Já bych to tipoval na vstřiky.Zkus Tec 2000 a pročisti je.
J.
J.
Avensis T27 2,2 D-cat 130KW
Pro ty co jim u nafty při zrychleni od cca 1500ot/min do cca 2100ot/min spíše na vyšší rychlostní stupně 4, spíš 5,nebo 6 cvrliká motor (jakoby ventily, nebo vstřiky) je to často způsobeno drážkovým řemenem. Při stáhnutí okna u spolujezdce a zaměřeni na ten zvuk lze poznat že to dělá řemen. Pro jednoduchou detekci stačí lahvička s vodou a rozprašovačem zkropit drážkový řemen a zvuk se utlumí, nebo dokonce ustane. Stejně se řemen chová při jízdě v dešti. Mě i kolegovi (oba 2.0 D-4D 91Kw) to řemen dělal již okolo 30tKm od koupě vozu. Jinak mě to dělá originál řemen Toyota 90916-02691 Mitsuboshi 7PK1868. Nevím zda někdo z vás ví jestli Toyota již dodává nějakou kvalitnější náhradu. Nebo raději použit třeba Bosch ? Někdo používá sprej na řemeny, ale mám obavu že se tím spíš zvýší hlučnost a špinění řemene + řemenic celkově a moc to nepomůže (má to byt spíš proti pískání, tak to trochu lepí).
Naposledy upravil(a) indet dne úte 13.11.2018, 04:49, celkem upraveno 1 x.
AUR 10, OCT II, VER 13

To se mi nějak nezdá že by to způsoboval řemen 

Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
Ja tomu taky nejdřív nevěřil, pak jsem se na ten zvuk zaměřil a on je to řemen 

AUR 10, OCT II, VER 13

- Rolling Dog
- Řidič
ja som pouzival na motorke na sekundarny remen teflonovy sprej.indet píše:.... Někdo používá sprej na řemeny, ale mám obavu že se tím spíš zvýší hlučnost a špinění řemene + řemenic celkově a moc to nepomůže (má to byt spíš proti pískání, tak to trochu lepí).
a nespinilo a nelepilo sa to vobec !!
http://shop.salix.cz/weicon/index.phtml?dzid=133&zid=15
Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
Zdravím,
tak to „cvrlikání“ motoru 2.0 D 91kw (2012) potvrzuji, přesně jak popisuje Indet.
Dělá to až 4-5-6tka když se sbírá od 1500 otáček, tak to cca do těch 2000 cvrliká.
Mám auto ještě v záruce (dokoupená prodloužená), myslíte že má cenu v Toyotě hlásit, žádat výměnu řemene ?
Díky
tak to „cvrlikání“ motoru 2.0 D 91kw (2012) potvrzuji, přesně jak popisuje Indet.
Dělá to až 4-5-6tka když se sbírá od 1500 otáček, tak to cca do těch 2000 cvrliká.
Mám auto ještě v záruce (dokoupená prodloužená), myslíte že má cenu v Toyotě hlásit, žádat výměnu řemene ?
Díky