Tak USA bych nejmenoval jako zemi uhelných elektráren. Uhlí tam tvoří cca 40% výroby el.en., což je také světový průměr.MatGO píše:O DPF, obzvlast skorsej generacie, mam uz dost informacii a poznatkov na to aby som mohol mat vlastny nazor, nie len ten, ktory mi vnucuju media a ostatni.
USA(krajina uholnych elektrarni): neekologicka benzinova kosacka 50ccm ma STOP, V8 5L karburator je narodnym klenotom a ma ZELENU![]()
EU: Avensis T25 2.2L 110kw sa DPF nikdy nevyrabal (T25 2.0L 93kw mala DPF len volitelne) u vsetkych ma ZELENU, Avensis T25 2.0L 93kw s odstranenym volitelnym DPF ma STOP je eko skaza a o*eb na rodinu?
Nemusis sa tomu rozumiet, staci si tvrdenia po sebe precitat a zistis, ze tu nieco nehra. Vase nazory su politicky ovplyvnene, nevychadzaju z faktov v globalnom kontexte.
Horší jsme i my v Česku (cca 50% el. en je z uhlí), Německo (45%) apod.
Zato slovenští kolegové můžou být na svou vlast hrdí - z uhlí nevyrobí ani 15% elektrické energie. 55% mají totiž z jádra (a finišují s dalšími dvěma jadernými bloky v Mochovcích), 15% z vody a skoro 15% ze zemního plynu, což je vše bez emisí. Teda až na ten "světélkující" odpad z jádra

Co mi ale hlava nebere je, že v USA má VW průser s trochou NOx u auta jezdící za 5l nafty /100km. Nechce se mi věřit, že by ty jejich benzinové pickupy s V8 motory a spotřebou 15l/100km když jsou 4 válce z osmi odpojené, byly světu prospěšnější ....