E12 dlho startuje
E12 dlho startuje
Zdravim chalani.Mam taky problem ,ze ked auto postoji paru hodin ,tak potom dlho tocim dokym nastartuje.A niekedy ked uz chytne tak zdochne.Po dalsom starte uz chytne v pohode.Auto ide dobre,netrha znim,ani otacky nelietaju na volnobehu.Olej do vymeny nezerie vobec. 1.4 vvti 2003 r.vyroby.Sviecky su zanovne. Co to moze byt?
Re: E12 dlho startuje
skusil by som sa zamerat na palivo. Zial, co konkretne to ti asi nepoviem, taky mudry nie som.Možno tesnost sustavy ako takej, ci ide cerpadlo riadne (asi ano, kedze za jazdy je to OK). Podla popisu by to vyzeralo, ako by palivo "padalo" a chvilku trva kým ho motor dostane.
Z takych menej logických na prvý pohlad príčin , by mohlo byt nefungujuce odvzdusnenie - alebo lepsie povedane odvetranie nadrže- neviem ci som sa dobre vyjadril. mal som nieco podobne totiz , ale este na inom aute , nie na toyote a pricina bola tam. Vtedy sme to nejako precistili tlakom vzduchu , ale nakoniec sa musela vymenit nejaka hadicka pri tomto odvetrani. Už si to presne nepamätam, ale udajne bola nejaka "napuchnuta" a v nadrži sa vytvaral podtlak alebo co a toto potom niekedy blblo. To ale zdaleka neznamena , že toto je u teba. Aj ja som vtedy tipoval vsetko možne , len nie toto.
Z takych menej logických na prvý pohlad príčin , by mohlo byt nefungujuce odvzdusnenie - alebo lepsie povedane odvetranie nadrže- neviem ci som sa dobre vyjadril. mal som nieco podobne totiz , ale este na inom aute , nie na toyote a pricina bola tam. Vtedy sme to nejako precistili tlakom vzduchu , ale nakoniec sa musela vymenit nejaka hadicka pri tomto odvetrani. Už si to presne nepamätam, ale udajne bola nejaka "napuchnuta" a v nadrži sa vytvaral podtlak alebo co a toto potom niekedy blblo. To ale zdaleka neznamena , že toto je u teba. Aj ja som vtedy tipoval vsetko možne , len nie toto.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Tiez mam pocit,ze to ma nieco spolocne s tlakom paliva.Ale zaujimave je ze to robi vecsinou ked su vonku horucavy.V chladnejsom pocasi je to relativne lepsie i ked to nieje tak jak by malo byt .Asi navstivim po 12 rokoch servis
lebo to uz je premna vyssi level hladat podomacky chybu 

Tak som sa docital, ze v principe tvoj problem sposobuje zle zlozenie zmesi. Kazdy rezim - start,volnobeh, zataz,akceleracia...potrebuje ine zlozenie zmesi. Vsetko toto riadi RJ a to podla informacii z cidiel.
Teda este by som skusil tymto smerom.
Teda este by som skusil tymto smerom.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
A kolik máš nalitáno? Mně todle dělala Astra,
přesně ,v hicech horší - nakonec to byly tlaky válců..
přesně ,v hicech horší - nakonec to byly tlaky válců..

Ahoj. Mám stejný problém se startováním. Jak jsi to pořešil?