check brake system

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
smekal007
Člen Týmu

check brake system

Příspěvek od smekal007 »

Na Ravce se mi dřív rozsvicelo tak jednou za půl roku hlášlka check brake system....vždy zmizí po vypnutí motoru a pak se objeví zase až třeba za půl roku, od doby co jsem vyměnil přední kotouče a destičky v neofiko servisu u kámoše se to objevuje tak každou druhou jízdu, nevíte čim by to mohlo být a s čím vším může tato hláška souviset?
aczasa
Věčnej rejpal

Re: check brake system

Příspěvek od aczasa »

Čidla ABS? Monitor opotřebeni destiček?
Back in Czech.
Camry8
Člen Týmu

Příspěvek od Camry8 »

Možná spínač u brzdového pedálu. Věc za pár stovek.
Rav4 2006,
Camry 2007
bishboun
Člen Týmu

Příspěvek od bishboun »

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli to bylo tím spínačem brzd. Mě to teď dělá, že když nastartuju tak je ECU čistá a během jízdy (občas) jen brnknu o brzdu tak to hned vyskočí CHECK BRAKE SYSTEM, CHECK ABS SYSTEM, CHECK VSC SYSTEM. Za jízdy zhasnu a nastartuju motor a chyby jsou fuč. Dělá to i když stojím na parkovišti a mam zmáčklou brzdu....tak to po chvilce vyskočí. Původně jsem měl podezření na zásuvku tažnýho, protože byla totálně vyrezlá a voda udělala své, ale když jsem jí vyměnil tak problém neustal.

Díky za odpověď

B.
lukas8738
Řidič

Příspěvek od lukas8738 »

diagnostika? Niekedy, ked riadiaca jednotka zaznamena vadu, ktora sa neopakuje, teda ze zhasnu kontrolky, ostane v pamati aj tak. Pre taketo pripady mam v aute obd2 z ebay za 5e a aplikaciu v mobile ;)
ave t25, 2,2d4d-110kw '06
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

A dival ses na brzdovou zarovku? Mne to delal Avensis T25 rv 2004. Kdyz byla prdla zarovka brzdy, takt to hodilu chybu esp, protiprokluzu a abs.
RAV4 HSD FWD
patas777
Člen Týmu

Příspěvek od patas777 »

Zdravím všechny,
ta kontrolka je nejspíš brzdový spínač měl jsem to samé na naší Rav a po výměně spínače vše v pořádku.
V toyotě stojí někde okolo tísíce korun a výměnu zvládne každý. Ty ostatní varování jsou přidružené k závadě, aby donutily řidiče nezničit vůz a sjednat opravu včas..
:P :P :P
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“