divny zvuk motoru Prius 2 ??

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
Xyd
Člen Týmu

divny zvuk motoru Prius 2 ??

Příspěvek od Xyd »

Tak jsem si pro "zvyseni pocitu samostatnosti a nezavislosti" vyzkousel udelat vymenu motoroveho oleje v PRIUS poprve sam a svepomoci. Podle videonavodu na youtube to slo celkem v pohode. Nasledne mne vsak pri kontrole hladiny a pri otevrene kapote u beziciho motoru malinko zarazil jeho zvuk. Nemam ho naposlouchany jinak nez v kabine ridice, takze je mozne ze je to uplne normalni a ja si delam jen zbytecne starosti. Ale prece jen mi to nedalo a nahral jsem ho a rad bych se predevsim ridicu/majitelu P2ky zeptal, jestli pri otevrene kapote je tento zvuk motoru normalni..

predem diky za postrehy
https://uloz.to/!uKcdmQSdj/prius-20160702-130916-mp3

P.S. Asi 194tis km z toho asi pres 50tis km na LPG, doufam ze to neni treba nejaky nacaty ventil apod. kvuli LPG?
slabostka
Věčnej rejpal

Re: divny zvuk motoru Prius 2 ??

Příspěvek od slabostka »

Čakal som či ti tu niekto napíše.... mám síce 1.8 ale toto si myslím nieje normálny zvuk benzínového motora... takto rachotil náš starý favorit keď mal niečo za sebou.... nemusia to byť ventily ale asi by som to riešil...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Xyd
Člen Týmu

Příspěvek od Xyd »

slabostka píše:Čakal som či ti tu niekto napíše.... mám síce 1.8 ale toto si myslím nieje normálny zvuk benzínového motora... takto rachotil náš starý favorit keď mal niečo za sebou.... nemusia to byť ventily ale asi by som to riešil...
Njn taky si to myslim ze to neni normalni zvuk. V jednom AJ foru mi napsali ze to muze byt ucpane odvetrani PCV ventilu nebo neco s vodni pumpou a nebo nejaka kladka.. nebo...
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

predpokladám sa ti nerozsvietila žiadna kontrolka.... možno by som podumal nad vyčistením škrtiacej klapky - priadá mi to ako taká nepravidelnosť volnobehu, škoda že to asi nemá ručičku otáčok to by si hneď videl....
myslím že kedy bola chyba v sviečkach, kábloch, reťaz vyťahaná, chybné nejaké čidlo asi by vysvietilo kontrolku....
PCV asi nieje drahá vec, neviem presne kde je umiestnený, videl som že to menia celkom bežne ale skôr v rámci toho že sa to dá ľahko urobiť a nestojí to majland...
a ten zvuk je rovnaký či to beží benzín alebo LPG?
LPG predpokladám meníš pravidelne filtre - plynnej fázy a pri tých 50 000km snáď aj kvapalnej by už bolo dobré plus neviem ako je to s reduktorom kedy sa servisuje...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Xyd
Člen Týmu

Příspěvek od Xyd »

kontrolu chyb mi to zadnou nehlasi...
kdyby byl ucpany nejaky filtr LPG a nebo i tekuteho paliva.. tak by to asi cukalo pri zatezi a nekolisalo takhle pri volnobehu s takovym divnym zvukem
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Xyd píše:kontrolu chyb mi to zadnou nehlasi...
kdyby byl ucpany nejaky filtr LPG a nebo i tekuteho paliva.. tak by to asi cukalo pri zatezi a nekolisalo takhle pri volnobehu s takovym divnym zvukem
- to je možné ale ty nevieš ako ti to ide pri záťaži - aj toto si nepoznal dokiaľ si to nepočul, dovtedy si si myslel že všetko dobré.... proste by som šiel na nejakú diagnostiku - nemyslím vyčítanie chýb ale niekam kde vedia pozrieť hodnoty ktoré diagnostika vie ponúknuť. Možno budeš mať trošku problém lebo určite budú hádzať problém na LPG.
Ale úrčite by som ako vyčistil škrtiacu klapku či už sám alebo to nechaj urobiť....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Xyd
Člen Týmu

Příspěvek od Xyd »

slabostka píše:
Xyd píše:kontrolu chyb mi to zadnou nehlasi...
- to je možné ale ty nevieš ako ti to ide pri záťaži - aj toto si nepoznal dokiaľ si to nepočul, dovtedy si si myslel že všetko dobré.... proste by som šiel na nejakú diagnostiku - nemyslím vyčítanie chýb ale niekam kde vedia pozrieť hodnoty ktoré diagnostika vie ponúknuť. Možno budeš mať trošku problém lebo určite budú hádzať problém na LPG.Ale úrčite by som ako vyčistil škrtiacu klapku či už sám alebo to nechaj urobiť....
No to je pravda s tim LPG bude problem, ovsem dela to bez ohledu na palivo... Bohuzel muj znamy mechanik Toyoty je tento tyden jako vetsina ostatnich asi na dovolene. Udelal jsem alespon dalsi nahravku tentokrat kvalitnejsi a sice pomoci binauralniho mikrofoun ROLAND CS10-EM
https://uploadfiles.io/9483e33 *binaural sound recording k poslechu POUZE se sluchatky
Mam pocit jako by ten divny zvuk sel vic z mista pred spolujezdcem nez od ridice..... (strkal jsem nos az do motoru a hybal hlavou vlevo vpravo pri pokusu lokalizovat divny zvuk, takze to prihlizejicim muselo pripadat jako bych mel o jedno kolecko navic :-) :mrgreen:
Xyd
Člen Týmu

Příspěvek od Xyd »

Chlapi nemuzete prosim nekdo s P2kou ! udelat kvalitni stereonahravku behu motoru pri otevrene kapote a mikrofony blizko motoru a hodit sem nahravku ke stazeni na porovnani? Potreboval bych mit nejake srovnani.....

predem diky moc
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

Kvalitni stereonahravku udelat nemuzu. Ale dle poslechu muj P2 neobsahuje zvuk, ktery je v nahravce, konkretne ten "autobusoby" na pozadi. Nebude jednodussi s tim zajit do servisu?
Prius II 2008
Odpovědět

Zpět na „Prius“