Alternátor?

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Arbanag
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Alternátor?

Příspěvek od Arbanag »

Mám dotaz. Mám cca 3 roky starou baterii na avensisu 2,0 D-4D. včera se mi stalo, že jsem nenastartoval, takže jsem to nakopl přes kabely. Domů jsem dojel, ale po cestě při nižších otáčkách začala blikat kontrolka baterie, pak postupně všechny možné kontrolky, vyplo rádio apod. po vypnutí motoru jsem už znova zas nenastartoval. baterie měla málo voltů a i po nastartování přes kabely a nechání motoru běžet cca hodinu ( i na vyšších otáčkách ) se napětí na baterii nezměnilo. Předpokládám, že bude chyba v alternátoru, který nedobíjí baterii a nic nefunfuje?

Díky
MiBo
Věčnej rejpal

Re: Alternátor?

Příspěvek od MiBo »

Pokial mas voltmeter / kamarat/ tak zmeraj napatie (U/V) bez nastartovania na akumulatore +,-, cez 12V po nastartovani by mal davat alternator +.-14,2V.
Pokial nedava tak je zly alternator: su moznosti " kupit novy alebo urobit repas stareho.(robi sa to aj vymenou stary kus za repas + doplatok)
Firmu blizkosti domova najdes na webe!!!
Ale je aj narocnejsia asi aj najlacnejsia moznost opravit si to sam . / elektrotechnik .....atd/
Arbanag
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arbanag »

No je to tak to píšeš, po nastartování ( přes kabely teda ) napětí na baterii nahoru nešlo, takže to bude jak píšeš, akorát sem koukal, že doma ho asik nevymontuju, je schovany dole za motorem směrem od kabiny mamlas jeden kulatý
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

MiBo píše:Pokial mas voltmeter / kamarat/ tak zmeraj napatie (U/V) bez nastartovania na akumulatore +,-, cez 12V po nastartovani by mal davat alternator +.-14,2V.
Pokial nedava tak je zly alternator: su moznosti " kupit novy alebo urobit repas stareho.(robi sa to aj vymenou stary kus za repas + doplatok)
Firmu blizkosti domova najdes na webe!!!
Ale je aj narocnejsia asi aj najlacnejsia moznost opravit si to sam . / elektrotechnik .....atd/
Sam to neopravis. Modul usmernovace je rizenej, diody jsou specialni, meni se to jako celek (ten modul, ne altik).
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Arbanag
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arbanag »

sám to ani spravovat nechcu a nebudu, jen nevím jak se k němu dostat když je schovaný za motorem kdesi tam dole. jedině zespod co?
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

awe_cz:

TREBA VEDIET CITAT A ROZ............"opravit si to sam . / elektrotechnik .....atd/"
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

MiBo píše:awe_cz:

TREBA VEDIET CITAT A ROZ............"opravit si to sam . / elektrotechnik .....atd/"
No vzdyt - ani elektrotechnik ten modul neopravi.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
dneprman
Člen Týmu

Příspěvek od dneprman »

Musíš vytáhnout poloosu pod ním , pak jej vymontuješ ven.
Brnkačka :mrgreen:
Avensis 2.0 D4-vvti ,lfb, rv.2004.
EXECUTIVE
8,5L/100km
Buldouš
Navigátor

Příspěvek od Buldouš »

Dnes mi taky udělal alternátor pa pa.Po nastartování se mi nerosvítilo automatické osvětlení vozidla, na palubovce svítila kontrolka dobíjení a signalizace voda v palivovém filtru. Jel jsem do servisu toyota a tam diagnoza porucha alternátoru.Jelikož byli plní odkázali mně na soukr.autoelektrikáře,který pro ně dělá.Ten taky hned určil diagnozu.teď čekám kolik to bude stát.
Toyota Avensis D4D Kombi 93kw r.v. 2007
Buldouš
Navigátor

Příspěvek od Buldouš »

Repas alternátoru plus práce 4500Kč.
a1bert
Manager Týmu

Příspěvek od a1bert »

kolik mas najeto a kdo ti to delal ?
Buldouš
Navigátor

Příspěvek od Buldouš »

Najeto 212000Km a dělal mi to autoelektrikář v Havířově u čepačky OMW. Díly mi sehnal švára.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“