Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
Ahoj,
dnes se mi poprvé rozsvítili kontrolka benzínu a dojez jsem měl 28 km. Ví někdo kolik ještě zůstává asi benzínu v nádrži když se kontrolka rozsvítí? Benzínová pumpa je chlazená benzínem? Hrozí její zadření při nízké hladině paliva v nadrži?
Děkuji.
dnes se mi poprvé rozsvítili kontrolka benzínu a dojez jsem měl 28 km. Ví někdo kolik ještě zůstává asi benzínu v nádrži když se kontrolka rozsvítí? Benzínová pumpa je chlazená benzínem? Hrozí její zadření při nízké hladině paliva v nadrži?
Děkuji.
S nulovým dojazdom na PP som prešiel ešte 40km po dialnici na najbližšiu pumpu.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
- buckyskentucky
- Řidič
Sice nejezdím až do rozsvícení kontrolky,ale jednou to bylo a dotankoval jsem do plna 41 littrů.Takže odhaduji,že v nádrži muselo zůstat okolo 10 litrů. 

Corolla 2014 1.6 Valvematic 97 kw 6M/T + paket exclusive - Bílá bez doplatku
Zdarec.
Len prekopčím mejlík ohľadom radenia N na červenú v križovatke, ktoré komentoval Michal Karpat z Autožurnálu.
"Zdravím.
Len ma zaujíma Váš názor na vyradzovanie na semafore pri automate. Mám corollu s CVT a pri stojke na červenú na semafore nechávam zaradené D so stlačeným brzdovým pedálom. Niekto vyradzuje do N či dokonca do P. Čo je lepšie, resp. technicky menej náročné pre auto ako také?
Dík."
Odpoveď:
"Pozdravujem Vas, tu je odpoved z pohladu mechanika - mojho znameho, s ktorou sa aj ja stotoznujem
--
CVT je menej rozsirena, ale uz sme ich mali zopar na vymenu oleja.
kedze automat je konstruovany na komfort a jazdu v meste, je nezmysel na kazdej cervenej vyhadzovat rychlost. a je jedno, ci zaradite P alebo N.
zopar ojedinelych pripadov, ked klakla prevodovka a auto skoncilo u nas bolo vzdy vadnou mechatronikou (vadny robot u poloautomatov) alebo opotrebovany hydromenic. urcite viac automatu skodi neustale saskovanie s pakou. Nebavime sa tu o stati na brzde kazdy kilometer na 15minut ale o cervenej.
Aj tak to je vzdy pri vyradeni skor o tom, ze vodica nebavi drzat relativne silno brzdu a preto vyradi."
Koniec hlásenia.

Len prekopčím mejlík ohľadom radenia N na červenú v križovatke, ktoré komentoval Michal Karpat z Autožurnálu.
"Zdravím.
Len ma zaujíma Váš názor na vyradzovanie na semafore pri automate. Mám corollu s CVT a pri stojke na červenú na semafore nechávam zaradené D so stlačeným brzdovým pedálom. Niekto vyradzuje do N či dokonca do P. Čo je lepšie, resp. technicky menej náročné pre auto ako také?
Dík."
Odpoveď:
"Pozdravujem Vas, tu je odpoved z pohladu mechanika - mojho znameho, s ktorou sa aj ja stotoznujem
--
CVT je menej rozsirena, ale uz sme ich mali zopar na vymenu oleja.
kedze automat je konstruovany na komfort a jazdu v meste, je nezmysel na kazdej cervenej vyhadzovat rychlost. a je jedno, ci zaradite P alebo N.
zopar ojedinelych pripadov, ked klakla prevodovka a auto skoncilo u nas bolo vzdy vadnou mechatronikou (vadny robot u poloautomatov) alebo opotrebovany hydromenic. urcite viac automatu skodi neustale saskovanie s pakou. Nebavime sa tu o stati na brzde kazdy kilometer na 15minut ale o cervenej.
Aj tak to je vzdy pri vyradeni skor o tom, ze vodica nebavi drzat relativne silno brzdu a preto vyradi."
Koniec hlásenia.

Rezerva je 5 litrů, celkem se do nádrže vejde 55 litrů. Údaj o tom kolik ještě ujedeš je orientační.
Toyota C-HR Selection 1.8 2020,
Toyota Corolla 1,6 Active Trend+ Multidrive S, hnědá,
Toyota Auris 1,6
Toyota Yaris 1.0
Toyota Auris 1,6
Toyota Yaris 1.0
tak na okna jsem taky pořídil stěrku a o garančce se poptám co se s tim dá dělat.A ještě se zeptám co používáte na palubovku a dveřní výplně.ve vlákně o detailingu je toho spousta tak jen tak pro zajímavost co používáte vy.Na lak mám v plánu použít pikatec ale na palubku a výplně fakt nevím.Předem dík.Pepa
corolla 2016 trend+manuál
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 16:36, celkem upraveno 1 x.
Děkuji všem za odpovědi.
Corolla2014 - o zadřeném čerpadle jsem také neslyšel do té doby než se mi to stalo. Ne přímo mě, ale dceři v mém autě. Došel ji benzin, dotankovala z kanystru jela dál a po několika km zastavila úplně. Podle servisu zadřená benzínová pumpa z nedostatku benzínu. Potom se to ještě jednou opakovalo u druhé dcery a nakonec jsem auto raději prodal. Cena pumpy není zrovna nízká.
Corolla2014 - o zadřeném čerpadle jsem také neslyšel do té doby než se mi to stalo. Ne přímo mě, ale dceři v mém autě. Došel ji benzin, dotankovala z kanystru jela dál a po několika km zastavila úplně. Podle servisu zadřená benzínová pumpa z nedostatku benzínu. Potom se to ještě jednou opakovalo u druhé dcery a nakonec jsem auto raději prodal. Cena pumpy není zrovna nízká.
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 16:36, celkem upraveno 1 x.
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
Na akci 5-6.6. co pořádala toyota jsem měl možnost si zajezdit cca 20 km s corolou 1.6 s automatem.Než jsem koupil priuse,tak jsem uvažoval právě o corole.Člověk míní a osud mění a tak momentálně jezdím s lexem GS 300 předposlední gen.Nejsem si úplně jistý kolik jsem těch toyot měl,ale snad si se mě všechny vybaví.V celice 8 různých motorizací v šesti generacích,první coronu a tři corolly,dva jarise aygo priuse a avensise.V automatu mám lexe a prius 1.8 je podobný,v použití dvou pedálů.Nejdřív jsem o automatu nechtěl ani slyšet,ale jak mám popjíždět po HK s astrou,kterou vlastní přítulkyně,tak už mě bolí kotník od spojky.Jaké bylo velice příjemné zjištění jak se s corollou jezdí.Eko mod bych asi neřadil,ale normál umí krásně ve městě kolem 1000 ot. a motor krásně bere a mimo město při 100 km snad 2000.Cose týká sport modu líbí se mě 7 kvaltů a ostřejší reakce na plyn.Pokud se mě podaří zlomit přítelkyni,aby pustila astru,tak určitě vím co by se pořídilo.Nechci se dotknout něžného pohlaví,ale moje je příkladem pohledu ženy na auto.Nejdřív jak vypadá,potom kolik je v něm místa, po projetí jestli nelítá po zadínm sedadle jak říznu zatáčku a hlavně aby to moc neskákalo jako aygo.Tyto všechny podmímky corolla splňuje a hlavně se jí líbí.Prius mě naučil jezdit za dobrou spotřebu a věřím,že v automatu tato rolka bude také hodě málo brát a navíc žádné turbo a přímý vstřik.
Poslušne hlásim, že som si s prekvapením všimol, že u nás sú už v predaji aj corolly po facelifte - upravená čelná maska, ledky vpredu i vzadu, interiér po vzore aurisu, pribudli bezpečnostní asistenti atď. Motory ale stále tie isté, očakával som 1,2T a hybrid.
Corolla je stále najpredávanejším autom v celosvetovom meradle. Za 1-3/2016 sa predalo 260.611 kusov, pre zaujímavosť druhý je VW golf s 224.168 kusmi.
U nás sú teda v kurze úplne iné káry, corolly sa tu predávajú rádovo v desiatkach kusov ročne.
Neviem či to je tým, že u nás sedany vo všeobecnosti neidú, tak nejak chce každý kombi či hatchback. Pred dvoma týždňami som sa vrátil z Južnej Kórei a videl som tam jedného golfa, to bol jediný hatchback čo som tam videl. Samé sedany, SUV a predĺžené MPV ako napríklad Kia Carens ale dlhšia ako sa u nás predáva tak o 20-30cm. Žiadne kombi. A ešte jeden prius ale to práve rozmýšľam že ani neviem čo je, či MPV či kombi či ký fras.
Corolla je stále najpredávanejším autom v celosvetovom meradle. Za 1-3/2016 sa predalo 260.611 kusov, pre zaujímavosť druhý je VW golf s 224.168 kusmi.
U nás sú teda v kurze úplne iné káry, corolly sa tu predávajú rádovo v desiatkach kusov ročne.

Bude svolávací akce !!!!!!
https://www.novinky.cz/auto/407883-toyo ... misim.html
Toyota C-HR Selection 1.8 2020,
Toyota Auris 1,6
Toyota Yaris 1.0
Toyota Auris 1,6
Toyota Yaris 1.0
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 16:37, celkem upraveno 1 x.
- Standa50
- Manager Týmu
Problém u coroll a priusů je u odvětrávání nádrže.Může údajně dojít k úniku paliva.Luigi65 píše:Bude svolávací akce !!!!!!
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
-
- Věčnej rejpal
cc