Tažné auris TS 1,6

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
syky777
Člen Týmu

Tažné auris TS 1,6

Příspěvek od syky777 »

Prosím o radu ohledně tažného na toto auto . Už asi třetí servis neví co si říci za montáž a ani neví jakou elektroinstalaci použít a k tomu mi říkají, že tohle auto ještě nedělali a tak to snad zvládnou. Moje představa je obyč pevný závěs s obyč 7polem a tak mě zajímá, zda je možné použít obyčejnou elektriku a přitahnout to jen dozadu k lampám. auris je vyroben
02\2015 a jsou tam na zadku žarovky. Každopádně se mi nechce to dávat do servisu aby se na tom někdo školil a něco zbytečně polámal. Díky za každou radu....
MiBo
Věčnej rejpal

Re: Tažné auris TS 1,6

Příspěvek od MiBo »

syky777:
SPRAVNE ROZHODNUTIE
POZOR na vyber taz.zar. ohladom "ZVISLEHO ZATAZENIA"
http://www.minv.sk/?zapis-spajacieho-zariadenia-vozidla - POZORNE PRESTUDOVAT!!!
http://auto.sme.sk/c/7135082/tazne-zari ... orate.html
Hutte
Navigátor

Příspěvek od Hutte »

Tomu úplně nerozumím - proč by se na tom vůbec měl někdo učit?! Proč to nenecháš udělat normálně ve značkovém servisu, kde veškerá odpovědnost za provedenou montáž a funkci tažného zařízení bude na straně Toyoty? Vždyť to auto je skoro nové a v záruce, stálo nemalé peníze a tak by se do toho snad neměl vrtat někdo, kdo s tím zrovna u tohoto typu auta nemá zkušenosti... A těžko se pak dohadovat s Toyotou např. ohledně koroze nebo nějakých problémů s elektrikou. Já sám jsem si jak na předchozí model Aurise tak i na Verso nechal tažné zařízení namontovat v Toyota Tsusho a nikdy jsem neměl žádný problém. Možná to bylo o nějaké 2 nebo 3 tisíce dražší, ale to snad není žádná tragédie, když vezmu v úvahu cenu nového auta...
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna 12/2011
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

Jasně, natahej si elektriku k lampám, vomotej to izolačkou a je vystaráno...hlavně ušetři...ale kup si aspoň hasičák....
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
syky777
Člen Týmu

Příspěvek od syky777 »

Díky za reakce, samo, že jsem myslel si to nechat namontovat v servisu,jen jsem se pokoušel optat zda by mohla být obyč elektro instalace a nemusela se tahat přes auto za několik tisíc.....
Jinak mám sehnaný servis na komplet za cca 5300 se vším všudy, jen přihlásit. cus a díky
amulet
Navigátor

Příspěvek od amulet »

Zdravím, rád bych se zeptal, jestli máte někdo pozitivní zkušenost s montáží tažného zařízení na Aurise TS u společnosti ELSA GROUP Radotín. Jejich stránky http://www.tazne.cz vypadají profesionálně, ale kdysi tu na fóru někdo zmiňoval, že v r.2014 u nové modelové řady Aurise pořádně nevěděli, jak tam připojit elektriku. Tak by mě zajímalo, jestli se to už naučili :-)
Případně budu rád za tip na jiný pražský servis, který tažné zařízení na Aurise TS umí dělat. BTW samozřejmě vím, že si to mohu nechat udělat u značkového servisu, ale zajímám se o levnější, ale spolehlivou alternativu. Předem díky.
Toyota Auris TS 1.4 D-4D r.2014
Toyota Corolla Wagon 1.6 r.1998 (ex)
Odpovědět

Zpět na „Auris“