výměna palivového filtru

vše ohledně modelové řady Avensis
gooffyy
Věčnej rejpal

Re: výměna palivového filtru

Příspěvek od gooffyy »

Filtr měním každý rok - preventivně.. vyjde mě na cca 250.- a výměna je na 15 minut... už to mám za ty roky nacvičený..
Oddělám dekl od vzduch. filtru, povolím 2 šrouby od pumpičky a už to drží jen na 4rech hadičkých, který jsou na rychloupínacích objímkách, takže pohoda... odpojit čidlo a filtr je venku..
není to složitý, když to dělám vždy na jaře.. už kvůli změnám zimní a letní nafty..

Letos to proběhlo i s čištěním nádrže a trubek, ale to bylo v ID Auto
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
Citron
Řidič

Příspěvek od Citron »

gooffyy píše:Filtr měním každý rok - preventivně.. vyjde mě na cca 250.- a výměna je na 15 minut... už to mám za ty roky nacvičený..
Oddělám dekl od vzduch. filtru, povolím 2 šrouby od pumpičky a už to drží jen na 4rech hadičkých, který jsou na rychloupínacích objímkách, takže pohoda... odpojit čidlo a filtr je venku..
není to složitý, když to dělám vždy na jaře.. už kvůli změnám zimní a letní nafty..

Letos to proběhlo i s čištěním nádrže a trubek, ale to bylo v ID Auto
Ono to určitě je pohoda, ale poprvé je to vždy škola. Btw: za 250,- toho bych se docela bál, já tam kupoval origo toyotáckej, ale tak třeba také fachá dobře, poznáš časem :D
2005 - TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW
Kuchta
Řidič

Příspěvek od Kuchta »

Tak hlavně dávat na CR cokoliv jinýho než origo Toyota je průser. :lol:
Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

Neviděl bych to tak černě. Toyota si filtry nevyrábí, jen nakupuje a zabalí. Starline bych určitě nepoužil, ale třeba Bosch by snad mohl být srovnatelný s "originálem".
Kuchta
Řidič

Příspěvek od Kuchta »

Xfield píše:Neviděl bych to tak černě. Toyota si filtry nevyrábí, jen nakupuje a zabalí. Starline bych určitě nepoužil, ale třeba Bosch by snad mohl být srovnatelný s "originálem".
Ono vydřený čerpadlo a zprasený vstřikovače je moc dobrá věc. A cena opravy je ještě větší legrace. Ale co,každej ať si do auta dává co chce. :wink:
Toyota Avensis 2006 2.2 D-CAT 130KW
gooffyy
Věčnej rejpal

Příspěvek od gooffyy »

Většinou objednávám díly tady http://www.truckmotor.cz/kontakty/brno/ kluci jsou šikovní, mě tam znají, daji mi i cenu, tak proto to mám levné a dodnes jsem neměl jediný problém s jakýmkoli dílem.. a to na jakékoli auto, i když jsem dělal opravu ségře a tak..
Každý má své oblíbené místo.. a já nepotřebuji mít na krabičkách od dílů znak Toyoty.. stejně jsou to spotřební věci které za chvíly každý z nás vymění...
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
Odpovědět

Zpět na „Avensis“