automaticke elektricke otvaranie okien - tlacitko

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Rolling Dog
Řidič

automaticke elektricke otvaranie okien - tlacitko

Příspěvek od Rolling Dog »

na sloveskom servry je takato otazocka, dovolil som si ju tu uverejnit,
pretoze ma zaujima riesenie. vedel by niekto poradit ?

zdravím, mám 4 elektrické okná ale len vodičove mám AUTO, preto sa chcem spýtať, dá sa to nejako nahradiť, aby boli AUTO všetky 4? Ako to vlastne funguje? Stačí nahradiť jednopolohove vypinace za dvojpolohove, ako je na vodičovej strane s AUTO? Alebo je to riešené nejako inak. AUTO mi stačí na šoférových dverách. Alebo mi stačí zohnať panel čo je na dverách z vyššej výbavy, kde sú všetky 4 AUTO? (ale to je asi len v tom prípade že ich stačí zameniť za dvojpolohové) vďaka za radu

Prípadne vymeniť panel na dverách za panel z nového aurisu, len netuším či by to pasovalo a či to má rovnaký konektor atď prípadne vymeniť len vnútro vypinacov
Napríklad toto: http://m.ebay.co.uk/itm/2010-Toyota-Aur ... nav=SEARCH
Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
xmirekp
Věčnej rejpal

Re: automaticke elektricke otvaranie okien - tlacitko

Příspěvek od xmirekp »

Rolling Dog píše:na sloveskom servry je takato otazocka, dovolil som si ju tu uverejnit,
pretoze ma zaujima riesenie. vedel by niekto poradit ?

zdravím, mám 4 elektrické okná ale len vodičove mám AUTO, preto sa chcem spýtať, dá sa to nejako nahradiť, aby boli AUTO všetky 4? Ako to vlastne funguje? Stačí nahradiť jednopolohove vypinace za dvojpolohove, ako je na vodičovej strane s AUTO? Alebo je to riešené nejako inak. AUTO mi stačí na šoférových dverách. Alebo mi stačí zohnať panel čo je na dverách z vyššej výbavy, kde sú všetky 4 AUTO? (ale to je asi len v tom prípade že ich stačí zameniť za dvojpolohové) vďaka za radu

Prípadne vymeniť panel na dverách za panel z nového aurisu, len netuším či by to pasovalo a či to má rovnaký konektor atď prípadne vymeniť len vnútro vypinacov
Napríklad toto: http://m.ebay.co.uk/itm/2010-Toyota-Aur ... nav=SEARCH

Ahoj, u Aurise fungují všechny 4 okna auto..
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Aley
Člen Týmu

Příspěvek od Aley »

Prosím vysvětlete mi, co to AUTO znamená. Z úvodního příspěvku diskuze mi to nedává smysl. Já mám na všech dveřích přímo nápis AUTO, tak to tam asi mám, ale vůbec netuším, co to vlastně tedy je.
Aleš Zíka
Člen Týmu

Příspěvek od Aleš Zíka »

Aley píše:Prosím vysvětlete mi, co to AUTO znamená. Z úvodního příspěvku diskuze mi to nedává smysl. Já mám na všech dveřích přímo nápis AUTO, tak to tam asi mám, ale vůbec netuším, co to vlastně tedy je.
Já mám taky AUTO jen u řidiče (Terra Cool 2007). AUTO znamená, že takhle označený spínač má na každou stranu dvě polohy, když ho smáčknete lehce, jede okno jen dokud ho držíte, když ho domáčknete nadoraz, dojede okno až do koncové polohy (pokud ho nezastavíte stiskem na opačnou stranu). neAUTO tlačítka prostě musíte držet dokud okno nedojede, kam potřebujete, jakmile ho pustíte, tak okno zastaví.

Náhrada asi nebude snadná. AUTO spínač jde přes nějakou elektroniku (zdá se, že je přímo na motoru), která řídí motor, nejspíš tam bude i měření odběru a ochrana proti sevření. neAUTO spínače jsou prosté dvojité přepínače připojené přímo na motory, elektronika žádná.
Takže náhrada za AUTO by znamenala výměnu všech spínačů ve všech dveřích za verzi s dvojitým stiskem, plus doplnění elektroniky, nejspíš výměnu motorů. A to je tam ještě nějaké propojení (LIN) s Main Body ECU, které nevím, k čemu je, a jestli by šlo jenom rozbočit. Taky je dost možné, že novější Aurisy to mají úplně jinak a mají nějaké společné řídidlo pro všechna okna.

Schéma nejde nahrát do příspěvku (PDF to nepovolí, PNG je moc velký, když ho zmenším, nedá se přečíst), tak jsem to nahrál na ulož.to: https://ulozto.cz/xgktigQo/pw-lhd-pdf
Naposledy upravil(a) Aleš Zíka dne čtv 09.06.2016, 20:23, celkem upraveno 1 x.
gifty
Člen Týmu

Příspěvek od gifty »

mna by zaujimalo ine, ze preco okna automaticky nezavrie pri vypnuti motora? je to stupňom vybavy?
Toyota Auris TS 1.6 2015
Beneold
Navigátor

Příspěvek od Beneold »

…..
Naposledy upravil(a) Beneold dne pon 21.07.2025, 21:24, celkem upraveno 1 x.
Aleš Zíka
Člen Týmu

Příspěvek od Aleš Zíka »

Beneold píše:Myslim, ze to Auris nedokaze a nejde to ani dialkovym.. :-(
On Auris má v mnoha ohledech dělanou elektriku dost postaru, mnohé obvody se téměř neliší od Š120 (nemyslím to nijak pejorativně), např. světla: baterka - spínač - relé - pojistka - žárovka - kostra. Výhoda je, že při diagnostice závady si vystačíte se žárovkovou zkoušečkou.
Např. Francouzi a Konzern mají skoro u každé páčky ECU a CANem řídí další ECU u žárovky nebo motorku. S tím se pak dají dělat různá kouzla, zato, když se to rozbije, je to dražší.
Pokud tam Auris už nějakou elektroniku má, tak je většinou samostatná, CAN jsem viděl jenom u řídicí jednotky motoru a ABS (tedy, vycházím ze zapojení starších nižších modelů, je pravděpodobné, že u dražších modelů toho bude víc, taky je možné, že během let něco přibylo).
gifty
Člen Týmu

Příspěvek od gifty »

Beneold píše:Myslim, ze to Auris nedokaze a nejde to ani dialkovym.. :-(
skoda..ale ma to aj vyhodu, niekedy moze clovek nechat v teple pootvorené okno..
Toyota Auris TS 1.6 2015
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

A co sme v Nemecku :mrgreen:
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
gifty
Člen Týmu

Příspěvek od gifty »

farnell píše:A co sme v Nemecku :mrgreen:
myslel som v robote na uzavretom strazenom parkovisku, nie pred kauflandom :)
Toyota Auris TS 1.6 2015
Odpovědět

Zpět na „Auris“