Vypis : Headlight leveling
Zdravim,Kohut píše:Mozete mi povedat ake pruzinky ste tam pouzili ??? Myslim ze budem mat taky isty problem ako TQA . Dik [/list]
co sa mojeho riesenia tyka, pruziny som tam nahradne nedaval (nemalo vyznam nakolko bol ten senzor zvnutra uplne zniceny koroziou).
Na obrazku co som sem daval su 4 horne fota rozobraty predny senzor, a 4 dolne zadny senzor - zniceny.
Objednal som za necelych 50 Eur z ebayu original kus, premontoval , napatlal vazelinou a odvtedy fici, akurat mi v servise zmazali potom tuto chybovu hlasku z jednotky.
Predpokladam, ze ste ich uz demontoval, a zistil co konkretne je vo veci.
Bud sa tam dostala voda, a je to mozno v podobnom stave ako som mal ja, alebo sa vydrali tie kontaktne plosky.
TOYOTA Avensis 2,2 D-CAT, 130kW, 2006
TOYOTA Yaris 1,33 Dual VVT-i, 2012
headlight leveling
Zdravim Tqa,
No u mna to je opacne , zadny senzor je ok , predny senzor tie pruzinky skorozovane a polamane, vycistil som to dal som tam na skusku pruzinky z pera dal naspat . Chvilu nic ale po par km sa opet objavila error sprava headlight leveling . Tak asi teda budem musiet kupit novy predny senzor. Viete mi poradit ako ste to na e bay nasli a ako sa to presne vola ?
Inak mam aj problem s tym ze teraz mi tie svetla totalne spadli a vidim tak na 2 metre neviem ci to bude len v tom senzore ???moze tam byt este nieco ine ?
Dik za odpoved
No u mna to je opacne , zadny senzor je ok , predny senzor tie pruzinky skorozovane a polamane, vycistil som to dal som tam na skusku pruzinky z pera dal naspat . Chvilu nic ale po par km sa opet objavila error sprava headlight leveling . Tak asi teda budem musiet kupit novy predny senzor. Viete mi poradit ako ste to na e bay nasli a ako sa to presne vola ?
Inak mam aj problem s tym ze teraz mi tie svetla totalne spadli a vidim tak na 2 metre neviem ci to bude len v tom senzore ???moze tam byt este nieco ine ?
Dik za odpoved
Re: headlight leveling
Zdarec,Kohut píše:Zdravim Tqa,
Dik za odpoved
Toto je ono:
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_2007_T ... ?hl=89405D
A ako vyzeral konektor? Ja som mal totiz skorodovany aj jeden kontakt, najskor sa zdalo, ze je OK, ale po precisteni cistiacim sprayom so zistil, ze uz bol len zlepeny koroziou.

http://www.ebay.co.uk/itm/GENUINE-LEXUS ... 41719a3990 tu jeden v ponuke, ale za dost velky peniaz...

Ak to je dost, treba hladat dalej, aj ked je to ako ihlu v kope sena.
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw= ... +&_sacat=0
Inu, ked momentalne nic ine.. Navrhol by som do konektora smerom k jednotke zapojit odporovy delic.. aspon tak som to pokial mi neprisiel objednany vyriesil ja..
Su tam tri kontakty, jeden z kraja je GND - kostra a druhy napajanie - tusim 5V, uz si to presne nepamatam. V strede je vystup do jednotky, ktoreho hodnotu v podstate daval senzor. Delicom som urobil na vystup 2.5V (akoze normalna poloha, zletoval som tusim dva 1,8k klasicke radialne odpory) a dal nastavit svetla. Tolko ako docasne riesenie. Skoda, ze som si to nenafotil.

Edit: Aby som kompletne odpovedal, to "padnutie" svetiel si pamatam aj ja, a minimalne na toto by ten delic posluzit mal, len netusim aku normalnu uroven bezne udava ten senzor, ja som si zvolil tych 2.5V a dal nastavit sklon svetiel. Este ma napada, zapojil som aj protistranu konektora - od senzora, aby sa tam nedostala voda!!
Vela zdaru

TOYOTA Avensis 2,2 D-CAT, 130kW, 2006
Re: Vypis : Headlight leveling
Zdravim , dakujem za uzitocne rady . Mal som jedno velke stastie , skusal som par servisov ci nemaju nejaky predny senzor z buranej Toyoty , momentalne zijem v Litve a nasiel som jedneho pana , co mal buranu Toyotu a menil svetla sa mi zda z xenonov na normalne a nepotreboval to . Cena necelych 15 Eur
, super. Vymenil som senzor a svetla drzia , parada . Dakujem vsetky za info .

-
- Člen Týmu
Rad bych se optal, jestli je tezke najit zminovane senzory nebo je budu pod autem marne hledat. Dekuji.
Toyota Avensis Combi T25 1,8 (2006)
Tak ten zadní jde vidět při pohledu za pravé zadní kolo, na kanále by měl být i přístupný. Přední je - tuším - také vpravo, ale jak moc je vidět, to netuším. Opět bych čekal, že na kanále nebude problém.
-
- Člen Týmu
Diky uvidime na heveru, jinak v toyote oba senzory vyjdou na 24.500,-.
- Přílohy
-
- IMG_20160609_123957.jpg
- (236.09 KiB) Staženo 999 x
Pokud máš multimetr nebo někoho s multimetrem, zjisti si, který sensor je špatný. Sejmi schránku před spolujezdcem a zcela vpravo je řídící jednotka světel. Vycvakni z ní konektor/sběrnici a změř si odpor mezi vodiči 6, 15 a 21 (přední sensor) a 2, 5 a 20 (zadní sensor). Mělo by to ukazovat nějaké rozumné hodnoty, tuším kolem 2 kOhm. Pokud nějaká serie ukáže hausnumera, pak jsme doma. Pak si zajdi do elektra, kup si dva 1k8 odpory a zapoj je do patice na místa vodičů od vadného sensoru (můžeš je tam nastrkat k nim, nic se nemusí stříhat, jen to tam jde blbě). Hotovo.
- Přílohy
-
- ensis2005-270-638.jpg
- (87.1 KiB) Staženo 967 x
-
- Člen Týmu
vau díky Lišáku za skvělej návod. D.