Brzdy T25

vše ohledně modelové řady Avensis
sebo01
Člen Týmu

Brzdy T25

Příspěvek od sebo01 »

Zdravím, mám avensis T25 kombi a pred rokom som vymenil vpredu kotúče a dostičky, značka starline vydržali asi 4000 km a pomaličky zčinali hádzať až začali hádzať dosť neprijemne. Tak si hovorím ž tam dám niečo kvalitnejšie, nahodil som ATE asi po 5000-8000 km znova začina hádzať volant a prenáša sa to na celé auto. Tak som ho dal mechanikovi odmeral hádzavosť náboja a bol v norme. Vraj su zvlnené kotúče . Za ten čas mi vratili peniaze za Starline v ramci záruky. Mechanik vyleštil dosadaciu plochu náboja a nahodil tam Jurid vraj s nimi ešte problem nemal .. ale mám nabehane 5000 a už to začina jemne hádzať. Ale je to take zvlaštne keď brzdim na konci dialnice zo 140 na 80 normalne plynuo tak to hned citim že to už hadže a čim viac brzdim tým viac.. ale občas to je v pohode a nehádže to.. Neviete mi niekto povedať čo to môže robiť ? .. Tie brzdy niesu vôbec preťažované a už si s tým neviem dať rady a nechce sami tlačiť peniaze len do nových kotučov a doštičiek .
vandal
Manager Týmu

Re: Brzdy T25

Příspěvek od vandal »

starline? aj by som Ti napísal, že čo si si navaril, tak si aj zjedz a ukončil túto debatu z mojej strany, ale dajme tomu, že sa premôžem :D
ak je hádzavosť náboja v poriadku, čapy na náprave/silentbloky ramien/silentbloky torznej tyče bez vôle (čo si určite už skontroloval..? ak nie, prikláňam sa ku vybitým silentbolokom ramien-zažil som to na Tolede), tak vyhoď tie "brzdné" bludy na aute a daj tam poriadne kotúče aj dosky(kotúče Ti isto poradia ostatní, ja môžem len za seba: kotúče mám Bosch, dosky Kashiyama a bez problémov...)
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

sebo01 píše: ...vraj su zvlnené kotúče...
Nevěř na pohádky. Pročti si tohle a svoje mechaniky pošli... víš kam 8)
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 89&t=23120
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 35&t=36121
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
sebo01
Člen Týmu

Příspěvek od sebo01 »

Meral aj hádzavosť kotúča tak asi aj z toho usúdil že tie kotúče sú zvlnené. Popravde nekontroloval som to ale pred 2 rokmi boli menené všetky silentbloky. Uznávam že tie starline boli dosť krok vedľa ale tie ATE vydržali rovnako dlho. Podľa mna je problém niekde inde ako v značke kotúčov .. ATE BOSCH Jurid su zhruba v jednej cenovej kategórii a o bosch som už tiež počul že začali hádzať . Ale vyskúšam sa ešte pozrieť na tu nápravu. Ak by to bolo v silentblokoch nehádže to od momentu keď sa namontovali kotúče? Pretože hádzať zo začína až po pár tisíc.
vandal
Manager Týmu

Příspěvek od vandal »

Nemusí hádzať od začiatku - máš nové dosky I kotúče, tak im chvíľu trvá, kým sadnú, no ak máš niekde vôľu na náprave, tak sadnú zle a tým pádom sa zle opotrebuju a môže začať neskôr to hádzanie. Jednoznačne na tvojom mieste by som skontroloval poriadne celú nápravu a až potom dával nové kotúče. Skús aj brzdové strmene zgeneralkovat (vybrusit/premazat vodiace valčeky, pozri na brzdový valček či nie je zhrdzaveny alebo či nie je rozthrnuta manzeta)
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
sebo01
Člen Týmu

Příspěvek od sebo01 »

Jasne pozriem sa na to dik za radu. A ešte jedna vec k tým brzdam. Menil som tam brzdovu kvapalinu, všetko odvzdusnil brza bola hned o čosi tvrdšia takže to bolo asi aj trocha zavzdušnené.. Ale ak tlačím na brzdovy pedal nejaký čas tak zôjde až na podlahu.. Neviem ci to bolo aj vtedy tak lebo som to neskúšal .. Auto brzdi normalne .. Bol potom aj na TK a brzdny tlak všade rovnako.. Môže to mať nejaký súvis? mam riešiť to ze sa začne pomaly prepadavať.?
vandal
Manager Týmu

Příspěvek od vandal »

Myslím, že to po určitom čase si "odfukne" posilňovač bŕzd, bežny jav
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

sebo01 píše:Jasne pozriem sa na to dik za radu. A ešte jedna vec k tým brzdam. Menil som tam brzdovu kvapalinu, všetko odvzdusnil brza bola hned o čosi tvrdšia takže to bolo asi aj trocha zavzdušnené.. Ale ak tlačím na brzdovy pedal nejaký čas tak zôjde až na podlahu.. Neviem ci to bolo aj vtedy tak lebo som to neskúšal .. Auto brzdi normalne .. Bol potom aj na TK a brzdny tlak všade rovnako.. Môže to mať nejaký súvis? mam riešiť to ze sa začne pomaly prepadavať.?
Tohle chovani je v poradku.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Rolling Dog
Řidič

Příspěvek od Rolling Dog »

awe_cz píše:
sebo01 píše:Jasne pozriem sa na to dik za radu. A ešte jedna vec k tým brzdam. Menil som tam brzdovu kvapalinu, všetko odvzdusnil brza bola hned o čosi tvrdšia takže to bolo asi aj trocha zavzdušnené.. Ale ak tlačím na brzdovy pedal nejaký čas tak zôjde až na podlahu.. Neviem ci to bolo aj vtedy tak lebo som to neskúšal .. Auto brzdi normalne .. Bol potom aj na TK a brzdny tlak všade rovnako.. Môže to mať nejaký súvis? mam riešiť to ze sa začne pomaly prepadavať.?
Tohle chovani je v poradku.
vazne je toto chovanie v poriadku ? kam sa strati ten tlak,
ktory vytvara pedal, potom hlavny brzdovy valec a pomocou brzdovej kvapaliny sa
prenasa k brzd. valcekom, ktore tlacia na brzdove dosticky ?
jazdil som zopar aut a aj ked odisiel pocas jazdy posilovac brzd, pedal brzdy
zostal tvrdy, nikdy nesiel az na podlahu, ak zanedbame nejaku poruchu teda.
naozaj je to vlastnost u Toy ?
Corolla 1.6 Valvolinematic, 2009
sebo01
Člen Týmu

Příspěvek od sebo01 »

mne sa to nezdalo len preto že som to vyskúšal na 4 autách a nepovedal by som že ten pedal klesal.
vandal
Manager Týmu

Příspěvek od vandal »

No počkaj, tlačis na pedál z celej sily? Mne, keď auto zastaví napr. na semafore a tlačím iba tak normálne, tak pedál po chvíľke klesne kúsok, ale isto nie až na podlahu... na podlahu klesol iba keď neboli brzdy dobre odvzdusnene(menil som brzdový valzavzdusnilo mi to poriadne, pomohlo až "strojové" odvzdusnenie)
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
JenniColky
Řidič

Příspěvek od JenniColky »

Takže je měněné všechno krom ložisek ? :)

Silentbloky a uložení tlumičů se mohou podepsat na tom co popisuješ.
eX Auris 1ZRFAE, E11-4EFE a "nějakej ten koncern a další šrot"

Nyní: IS200 daily, Soarer 1JZ-GTE
sebo01
Člen Týmu

Příspěvek od sebo01 »

Ak stojím na semafore a opriem si nohu o pedal tak trocha klesne ale ak na ňom ostanem štát a talci trocha väčšou silou tak ide dole.. Ja mam skôr podoztrnie že to môže byť zle odvzdušnene alebo gumičky na brzodovm valci? .. Áno silentbloky menené , ložiská asi pri 250 druhé 260tisic .. Aj keď jedno sa už asi znova začína ozývať .. Teraz má 330 tisic.
a1bert
Manager Týmu

Příspěvek od a1bert »

me to dela taky (rekl bych ze nedelalo), na STK brzdny ucinek ok + mam pocit ze po vypnuti motoru nedrzi vakuum v posilovaci tak dlouho jako driv.. takze nejaka netesnost tam asi bude...
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

S tím házením/zvlněním kotoučů tu píšete dost chámotiny.....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Avensis“